Спестяване на пари при пазаруване
Дата на публикуване: 23.11.2020
спестяване на пари

Спестяване на пари при пазаруване не е лесна задача днес. В тези времена става все по-нормално да търсим начини да спестим пари от ежедневните си разходи. Едно от перата, по които харчим пари, са ежедневните покупки. Най-вече на храна и на някои неща за дома. Харчим стотици левове всеки месец за тях. Ето няколко начина да спестим немалка част от тази сума:
1. Планирайте храненията си
Най-скъпите пазарувания са тези, при които отиваме само за няколко неща, а излизаме от магазина с няколко чанти. Когато отиваш да пазаруваш, без ясен план какво да си купиш, правиш много импулсни и грешни покупки.
Чудиш се дали нещо ти е свършило и за всеки случай го купуваш. Вместо един сос, си купуваш няколко соса, защото не си сигурен какво искаш. По-добре отдели 30 минути преди да тръгнеш за магазина, за да провериш наличностите си. Реши какво ще хапваш в следващите няколко дни, най-добре поне за седмица и си състави списък. Не купувай нищо извън него.

2. Замразена храна
И то не купена. Има много вечери, в които не ни се готви. Какво е решението? Поръчваме си пица или китайско. Това не само струва много пари, но и често е нездравословно. Сгответе си няколко любими ястия и ги замразете във фризера. Когато няма какво да ядете, не поръчвайте, а просто ги извадете и стоплете във фурната.
3. Изберете бюджетните марки на веригите
Често отиваш в голям магазин и виждаш популярни спагети за 3 лева и спагети с марката на магазина за 1.50 или 2 лева. Ако погледнеш етикета им, ще разбереш, че те не се различават кой знае колко. Разликата е, че популярната марка инвестира много пари в реклама и луксозни опаковки, за които плащаме в цената.

4. Не пазарувайте на гладно
Това е най-важният съвет. Гладен ли си в магазина, ще си купиш много неща, които по принцип не би. Повечето от тях ще са нездравословни и не много евтини. Така наречената „комфортна“ храна.

5. Не изхвърляйте остатъците от храна
Никой не иска да яде едно и също една седмица. Заради това често готвим нещо и после изхвърляме немалка част от него. Добра идея е да правите ястия, останките от които след това могат да се ползват за нещо друго.

Например ще си направя печено пиле и ще хапна колкото ми се яде от него. След това, вместо да го изхвърля, ще използвам останалото бяло месо за пилешка супа или пък ще го комбинирам с някакъв ориз. Има много варианти.

Източник: Истински истории

Още новини
Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана след концерта си в Пловдив. Певицата ни планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда явно...

повече информация
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021 предвещава ден, в който е доре да се вглеждате повече в детайлите, за да не пропуснете нещо важно. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка...

повече информация
Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да намерите време да се разведрите и да се отпуснете. Бъдете по-внимателни в действията си и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 25 септември 2021 в...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 23 септември 2021

Дневен хороскоп 23 септември 2021

Дневен хороскоп 23 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да гледате по-ведро към живота и случващото се около вас. Грижите за здравето ще Ви се отразяват благоприятно. Гледайте по-философски на света и се осланяйте на съдбата си, тя няма да Ви изостави. За една...

повече информация
Дневен хороскоп 24 септември 2021

Дневен хороскоп 24 септември 2021

Дневен хороскоп 24 септември 2021 ви вещае ден, в който трябва да обърнете повече внимание на здравето си. Направете нещо полезно за себе си и ако трябва спазвайте режим. Не се претоварвайте и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.