Стайните растения
Дата на публикуване: 16.09.2020
стайните растения

Стайните растения определено могат да вдъхнат живот и красота на всеки дом, но за съжаление някои видове са много опасни за вашите домашни любимци. Следният списък включва растения, които са отровни за кучетата поради токсичните вещества, които се съдържат в тях. Много от тези растения са известни с различни имена, така че като собственик на домашен любимец е добре да се запознаете с тях!
Лилии
Семейство лилии е доста голямо, но сред тях има такива, които са токсични за кучета и котки.
Лилията от вида Спатифилум е токсично растение за кучета и котки, докато Лилиум Stargazer и Великденските лилии са токсични само за котките.
При отравянето с някое от тези растения симптомите са: обилно повръщане и раздразнено гърло.

Алое Вера
Алое Вера е много възхвалявано растение заради чудните му лечебни свойства за кожата. При кучетата обаче не е така! Гелът, който се съдържа в растението, не е опасен, но останалите части на растението могат да засегнат храносмилателната система на вашето куче.
Бръшлян
Всички сме чували за отровния бръшлян, но дори и обикновения може да навреди на кучето ви. То може да развие тежък обрив, както и проблеми с дишането.
Дърво на живота
Макар да се нарича дърво на живота, не забравяйте че трябва да стои далеч от кучето и котката. Не се знае точно какъв вид са токсините в него, но поглъщането му води до повръщане при кучето, нарушена координация, забавен сърдечен ритъм и депресия.

Дифенбахия

Дифенбахията е известна и с името Тъпа тръстика или Тропически сняг и е отровно растение както за кучета, така и за котки. Вредните токсини на това растение могат да доведат до изгаряне и подуване на езика, както и затруднено преглъщане, повръщане и повишено слюноотделяне.

Слонско ухо

Този колоритен растителен вид се среща и под имената: Malanga, Via Sori, Pai, Taro, Cape и Аре. Токсините съдържащи се в него са подобни на тези в Дифенбахията, поради което реакциите са почти еднакви.

Дяволски бръшлян

Токсините в него са опасни и за кучета и за котки. Причинява повръщане, подуване на езика и повишено слюноотделяне.

Сагова палма

Това растение има много красив екзотичен вид, но може да създаде сериозни проблеми на вашето куче. Поглъщането на която и да е част от растението води до тежка диария при кучето, повръщане и дори чернодробна недостатъчност.

Циклама

Това цъфтящо растение озарява всяка стая, но е отровно за кучета и котки. При поглъщане може да доведе до повишено слюноотделяне, диария, повръщане, абнормален сърдечен ритъм и гърчове при кучето.

Източник: Езине

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.