Стайните растения
Дата на публикуване: 16.09.2020
стайните растения

Стайните растения определено могат да вдъхнат живот и красота на всеки дом, но за съжаление някои видове са много опасни за вашите домашни любимци. Следният списък включва растения, които са отровни за кучетата поради токсичните вещества, които се съдържат в тях. Много от тези растения са известни с различни имена, така че като собственик на домашен любимец е добре да се запознаете с тях!
Лилии
Семейство лилии е доста голямо, но сред тях има такива, които са токсични за кучета и котки.
Лилията от вида Спатифилум е токсично растение за кучета и котки, докато Лилиум Stargazer и Великденските лилии са токсични само за котките.
При отравянето с някое от тези растения симптомите са: обилно повръщане и раздразнено гърло.

Алое Вера
Алое Вера е много възхвалявано растение заради чудните му лечебни свойства за кожата. При кучетата обаче не е така! Гелът, който се съдържа в растението, не е опасен, но останалите части на растението могат да засегнат храносмилателната система на вашето куче.
Бръшлян
Всички сме чували за отровния бръшлян, но дори и обикновения може да навреди на кучето ви. То може да развие тежък обрив, както и проблеми с дишането.
Дърво на живота
Макар да се нарича дърво на живота, не забравяйте че трябва да стои далеч от кучето и котката. Не се знае точно какъв вид са токсините в него, но поглъщането му води до повръщане при кучето, нарушена координация, забавен сърдечен ритъм и депресия.

Дифенбахия

Дифенбахията е известна и с името Тъпа тръстика или Тропически сняг и е отровно растение както за кучета, така и за котки. Вредните токсини на това растение могат да доведат до изгаряне и подуване на езика, както и затруднено преглъщане, повръщане и повишено слюноотделяне.

Слонско ухо

Този колоритен растителен вид се среща и под имената: Malanga, Via Sori, Pai, Taro, Cape и Аре. Токсините съдържащи се в него са подобни на тези в Дифенбахията, поради което реакциите са почти еднакви.

Дяволски бръшлян

Токсините в него са опасни и за кучета и за котки. Причинява повръщане, подуване на езика и повишено слюноотделяне.

Сагова палма

Това растение има много красив екзотичен вид, но може да създаде сериозни проблеми на вашето куче. Поглъщането на която и да е част от растението води до тежка диария при кучето, повръщане и дори чернодробна недостатъчност.

Циклама

Това цъфтящо растение озарява всяка стая, но е отровно за кучета и котки. При поглъщане може да доведе до повишено слюноотделяне, диария, повръщане, абнормален сърдечен ритъм и гърчове при кучето.

Източник: Езине

Още новини
Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова е пила и пилотирала самолет над Рилските езера. Моделката само за секунди поела управлението от опитния пилот. „Хванах един такъв джойстик, нещо дърпаш, държиш и пилотът по едно време: „Изправи, изправи!”, и пое вече”, споделяла е моделката, която тази...

повече информация
Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе и друга жена. Тази невероятна история се е случила преди повече от 20 години в един от родилните домове в украинската столица Киев. Всички в болницата обаче и до днес помнят случилото се. И има защо! Все пак не всеки ден на изписване баща...

повече информация
Истинската зодия

Истинската зодия

Истинската зодия според най-точния хороскоп. Структурен, комбиниран, виртуален, наречете го, както решите, но хороскопът, с който ще ви запознаем, е може би най-точният в света! Той представлява комбинация между вашата зодия, определена от деня и месеца на раждане, и...

повече информация
Влади Въргала и Джани

Влади Въргала и Джани

Влади Въргала не живее леко. Потвърждение на това са и снимките на актрисата в социалните мрежи с комедийния ас, на които той нежно целува сина й Иван-Александър от първия й брак. Момчето страда от аутизъм и има много специална връзка с Влади още когато двамата се...

повече информация
Advertisements
Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина приковаха вниманието с незабравима сватба през 2019 година. Красивата българка Радина стана причина синът на баскетболната легенда Майкъл Джордан, Джефри, да взима уроци по български език. За новите образователни интереси на американеца предположиха...

повече информация
Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая не са приятели от много години. Лили Иванова трудно допуска някого в живота си, но още по-трудно прощава, ако близък я разочарова. Тогава примата изхвърля предателя от сърцето и кръга си категорично и завинаги . Такава е съдбата на Драгомир...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.