Стайните цветя не са само за красота
Дата на публикуване: 01.05.2020
стайните цветя

Стайните цветя не са само за красота

Стайните цветя не са само украшение. Те попиват енергията на къщата и често се привързват към едно или друго жилище.
Ето защо си струва да бъдете внимателни, когато решите, че приятелка трябва да ви подари една от саксиите си.
Експертите в областта на биоенергията са уверени, че правилно подбраните цветя могат да подобрят аурата на един дом, да го отърват от негативните потоци и да направят енергията положителна.
Поверията гласят, че е по-добре да не вземате цветя от дом, в който се чувстват зле. Често се случва те да не цъфтят, да изсъхват или да не се разболеят.
Според народните вярвания, в такава къща растенията се опитват да неутрализират отрицателната енергия. Затова, ако не искате да заразите дома си, е най-добре да се откажете от тях.

Цветето ще расте добре, ако си вземете издънка от него, без да питате. Което, разбира се, невинаги е лесно.
Можете да вземете цветя от друг човек, ако са подарък. Разбира се, трябва да познавате този, който ви ги дава и да му имате доверие, защото лошите очи, проклятията и уроките се предават с цветя.
Ако любезен човек ви подари цвете, опитайте се да приемете този подарък. То задължително трябва да е в саксия.
Според древните поверия, в понеделник не трябва да приемате цвете като подарък. В този ден с него могат да се предадат страховете и негативните мисли. Най-добре е да правите и приемате такъв подарък през уикенда.
Не приемайте като подарък и не вземайте чужди цветя, които вече не са млади. Те са свикнали с определена среда и ще им бъде трудно да се пренастроят.

Не е препоръчително да вземате цвете като подарък, ако сте болни. Едно растение може или да даде на човека жизненост, или да я извлече от него. По-добре не поемайте риска!
Ако получите цвете от човек, на когото нямате много доверие, е по-добре да откупите подаръка. Трябва да дадете нещо в замяна – няколко монети или някакъв ответен дар.
Като цяло, в древни времена в много култури са смятали, че за всеки внезапен подарък от външен човек е необходимо да се даде някакъв отговор, откуп. Смятало се е, че така се премахват всички негативни ефекти.

Според специалистите, има цветя, които можете да вземете като подарък, но има и такива, които е най-добре да откажете.

Теменужка

Това цвете се подарява само на роднини, защото е много чувствително към промените на енергийния фон. Ще бъде още по-добре, ако го дадете на някой, който живее с вас под един покрив.
Теменужката действа като щастлив семеен талисман, следователно е по-добре външни хора да ви я подаряват, само ако е току-що купена от магазина.

Орхидея

Това растение носи благополучие, любов и страст в къщата. То е много силен талисман и източник на щастие, затова е най-добре да го подарявате с голяма любов и уважение.

Хубаво е да подарите орхидея на млада дама, тъй като това цвете повишава самочувствието и увереността.

Орхидеята е устойчиво растение, което променя околната среда, но не зависи от енергията на дома и е много трудно да го урочасаш.

Рози

По-добре е да не подарявате рози. Освен това е добре да не ги прибирате в дома си дори и за кратко време.

Роза се чувства спокойна на едно място, привързва се към него и бавно увеличава енергията си. Тя може да изсъхне и да умре, но дори и да не го направи, няма да ви носи никаква полза освен естетическа.

Що се отнася до останалите цветя – можете да ги приемате и подарявате спокойно. Но най-добре е да ги откупвате и да бъдете внимателни!

Източник: За жената

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.