Сутрешната тревожност
Дата на публикуване: 19.11.2020
сутрешната тревожност

Сутрешната тревожност се среща при много хора. Когато негативните мисли ви нападнат веднага щом отворите очи, това може да е признак на сутрешна тревожност.
Признаци и симптоми на сутрешна тревожност
В един идеален свят вие ще се събудите свежи и готови за предстоящия ден. Но какво ще стане, ако се събудите, обзети от притеснение и умът ви започне да пише сценарий, за това как денят ви ще протече ужасно?
Сутрешното безпокойство е генерализирано тревожно разстройство. Но след като разберете защо се случва, има методи и лечения, които можете да опитате, за да предотвратите тези натрапчиви чувства на панически страх и тревога.
Когато имате генерализирано тревожно разстройство, вие се притеснявате повече отколкото е нужно, или предполагате най-лошото, дори когато няма никаква признаци за това.

Допълнителните симптоми на сутрешна тревожност включват: повишен сърдечен ритъм, учестено дишане, изпотяване, главоболие и стомашни болки.
Причини за сутрешна тревожност
Доктор Алекс Димитриу (сертифициран лекар по психиатрия) казва, че: Сутрин хормонът на стреса (кортизол) е повишен, имате учестен сърдечен ритъм и това е причината за събуждане. Но за някои хора с тревожност този естествен физиологичен процес се превръща в психически и симптомите сутрин се влошават.
Липсата на сън или късното лягане влошават сутрешното безпокойство. Обстоятелствата през деня също могат да подсилят тези симптоми.
Вашият хранителен режим също може да окаже влияние. Това, което ядете и пиете сутрин, може да се отрази на настроението ви през целия ден.

Твърде много кофеин, недостатъчен прием на течности и ниската кръвна захар също могат да предизвикат симптоми на тревожност.

Как да се справим със сутрешната тревожност?
Ако имате сутрешна тревожност, ето какво може да ви помогне да се справите с нея.

Доктор Вирджиния Рунко (специалист по поведенческа медицина на съня) препоръчва следното:

Няколко минути медитация веднага щом се събудите. Доказано е, че медитацията може да намали тревожността и да подобри сърдечно-съдовата функция при възрастни, които имат лека до умерена тревожност.

Доктор Рунко казва още, че медикаментите също са вариант, който може да помогне за облекчаване на сутрешната тревожност.

Ето и още начини за справяне със сутрешната тревожност. Тези методи няма да излекуват безпокойството, но ще премахнат някои задействащи фактори и така ще имате един по-спокоен ден.

Източник: Езине

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.