Терлици на две игли
Дата на публикуване: 26.10.2020
терлици

Терлици на две игли. За да си ги изплетете са ви необходими малко време и желание. Този начин за плетене наистина е много прост. Терлиците са топли и удобни за носене, така че са идеални за зимата!
Необходими са ви:100 г/210 м преждаигли – 3,25 ммножициигла с по-голямо ухо
Наберете 45 бримки на иглите, като в началото оставите дълъг конец, за да можете да го използвате за зашиване на терлика по-късно.
Първи ред: Първо изплетете 6 лицеви бримки. След това продължавате с опаки до последните 6 бримки, които отново изплитате лицеви.
Продължете с втория ред. Изплетете отново 6 лицеви бримки и от 7-мата бримка продължете наопаки. Изплетете отново последните 6 бримки налице.
Редове 3 – 50: Повтаряйте редовете 1 и 2 (лицев и опак) последователно, докато достигнете площ от 16 см (за всички размери). Това представлява 2/3 от дължината на стъпалото. Така че ще изплетете общо 50 реда.

Внимавайте да не сбъркате! Например можете да използвате такива маркери на преходната област, за да улесните работата си.
Ред 51 (лицев).
Ред 52 (опак).
Редове 53 – 70: повторете последователно редовете според модела на редове 51 и 52, докато достигнете общата дължина на стъпалото (в този случай 70 реда – 22 см).
Ред 71 (лицев): плетете по 2 бримки заедно за върха на терлика.
Ред 72 (опак): изплитайте по 2 бримки заедно. На този етап трябва да ви останат само 13 бримки на иглата.
Накрая отново оставете дълъг конец, която ще използвате за зашиване.
За да завършите терлиците, трябва да направите 2 бримки: на петата и отпред.
Започнете със зашиване на петата: вденете конеца в ухото на иглата, след което свийте наполовина (лицевата страна по дължина) и започнете да зашивате.

След това постепенно минете през всеки бод отдясно и отляво.

По този начин зашивате цялата пета, след това изкарайте конеца от обратната страна, направете възел и го отрежете.
Сега остава да зашиете терлика и отпред. Свийте повърхността, така че бодовете да се срещнат по средата.
Зашийте горната част, като започнете от средата. Първо зашийте едната половина, след това се върнете към средата и зашийте и другата. Отново се върнете към средата.
След това съединете ръбовете на горния подгъв и зашийте.
По същия начин изплетете и втория терлик.
Споделете този лесен начин за плетене на терлици на две игли с приятелите си!

Източник: Виж ти

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.