Терлици на две игли
Дата на публикуване: 26.10.2020
терлици

Терлици на две игли. За да си ги изплетете са ви необходими малко време и желание. Този начин за плетене наистина е много прост. Терлиците са топли и удобни за носене, така че са идеални за зимата!
Необходими са ви:100 г/210 м преждаигли – 3,25 ммножициигла с по-голямо ухо
Наберете 45 бримки на иглите, като в началото оставите дълъг конец, за да можете да го използвате за зашиване на терлика по-късно.
Първи ред: Първо изплетете 6 лицеви бримки. След това продължавате с опаки до последните 6 бримки, които отново изплитате лицеви.
Продължете с втория ред. Изплетете отново 6 лицеви бримки и от 7-мата бримка продължете наопаки. Изплетете отново последните 6 бримки налице.
Редове 3 – 50: Повтаряйте редовете 1 и 2 (лицев и опак) последователно, докато достигнете площ от 16 см (за всички размери). Това представлява 2/3 от дължината на стъпалото. Така че ще изплетете общо 50 реда.

Внимавайте да не сбъркате! Например можете да използвате такива маркери на преходната област, за да улесните работата си.
Ред 51 (лицев).
Ред 52 (опак).
Редове 53 – 70: повторете последователно редовете според модела на редове 51 и 52, докато достигнете общата дължина на стъпалото (в този случай 70 реда – 22 см).
Ред 71 (лицев): плетете по 2 бримки заедно за върха на терлика.
Ред 72 (опак): изплитайте по 2 бримки заедно. На този етап трябва да ви останат само 13 бримки на иглата.
Накрая отново оставете дълъг конец, която ще използвате за зашиване.
За да завършите терлиците, трябва да направите 2 бримки: на петата и отпред.
Започнете със зашиване на петата: вденете конеца в ухото на иглата, след което свийте наполовина (лицевата страна по дължина) и започнете да зашивате.

След това постепенно минете през всеки бод отдясно и отляво.

По този начин зашивате цялата пета, след това изкарайте конеца от обратната страна, направете възел и го отрежете.
Сега остава да зашиете терлика и отпред. Свийте повърхността, така че бодовете да се срещнат по средата.
Зашийте горната част, като започнете от средата. Първо зашийте едната половина, след това се върнете към средата и зашийте и другата. Отново се върнете към средата.
След това съединете ръбовете на горния подгъв и зашийте.
По същия начин изплетете и втория терлик.
Споделете този лесен начин за плетене на терлици на две игли с приятелите си!

Източник: Виж ти

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.