Терлици на две игли
Дата на публикуване: 26.10.2020
терлици

Терлици на две игли. За да си ги изплетете са ви необходими малко време и желание. Този начин за плетене наистина е много прост. Терлиците са топли и удобни за носене, така че са идеални за зимата!
Необходими са ви:100 г/210 м преждаигли – 3,25 ммножициигла с по-голямо ухо
Наберете 45 бримки на иглите, като в началото оставите дълъг конец, за да можете да го използвате за зашиване на терлика по-късно.
Първи ред: Първо изплетете 6 лицеви бримки. След това продължавате с опаки до последните 6 бримки, които отново изплитате лицеви.
Продължете с втория ред. Изплетете отново 6 лицеви бримки и от 7-мата бримка продължете наопаки. Изплетете отново последните 6 бримки налице.
Редове 3 – 50: Повтаряйте редовете 1 и 2 (лицев и опак) последователно, докато достигнете площ от 16 см (за всички размери). Това представлява 2/3 от дължината на стъпалото. Така че ще изплетете общо 50 реда.

Внимавайте да не сбъркате! Например можете да използвате такива маркери на преходната област, за да улесните работата си.
Ред 51 (лицев).
Ред 52 (опак).
Редове 53 – 70: повторете последователно редовете според модела на редове 51 и 52, докато достигнете общата дължина на стъпалото (в този случай 70 реда – 22 см).
Ред 71 (лицев): плетете по 2 бримки заедно за върха на терлика.
Ред 72 (опак): изплитайте по 2 бримки заедно. На този етап трябва да ви останат само 13 бримки на иглата.
Накрая отново оставете дълъг конец, която ще използвате за зашиване.
За да завършите терлиците, трябва да направите 2 бримки: на петата и отпред.
Започнете със зашиване на петата: вденете конеца в ухото на иглата, след което свийте наполовина (лицевата страна по дължина) и започнете да зашивате.

След това постепенно минете през всеки бод отдясно и отляво.

По този начин зашивате цялата пета, след това изкарайте конеца от обратната страна, направете възел и го отрежете.
Сега остава да зашиете терлика и отпред. Свийте повърхността, така че бодовете да се срещнат по средата.
Зашийте горната част, като започнете от средата. Първо зашийте едната половина, след това се върнете към средата и зашийте и другата. Отново се върнете към средата.
След това съединете ръбовете на горния подгъв и зашийте.
По същия начин изплетете и втория терлик.
Споделете този лесен начин за плетене на терлици на две игли с приятелите си!

Източник: Виж ти

Още новини
Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана след концерта си в Пловдив. Певицата ни планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда явно...

повече информация
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021 ви вещае период, през който ще настъпят промени при някои зодии. Не прибързвайте с взимането на решения. Започваме от зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп октомври 2021 за Овните октомври ще бъде месец на любовта. Звездите ще ви...

повече информация
Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021 предвещава ден, в който е доре да се вглеждате повече в детайлите, за да не пропуснете нещо важно. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да намерите време да се разведрите и да се отпуснете. Бъдете по-внимателни в действията си и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 25 септември 2021 в...

повече информация
Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021 ви вещае ден, в който трябва да намерите начин да бъдете себе си. Отпуснете се и така ще действате по-уверено. За повечето зодии денят ще е спокоен, а за някои дори и скучен и монотонен. Намерете време да се видите с някой стар...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.