Торбички и тъмни кръгове под очите
Дата на публикуване: 05.11.2019
торбички и тъмни кръгове

Торбички и тъмни кръгове под очите

Торбички и тъмни кръгове под очите определено са ненужните „екстри“, с които се сдобиваме от време на време. На всеки се случва да е недоспал и уморен, но при някои жени това веднага си проличава. Не само недостигът на сън прави впечатление за болнав вид, например прекомерната консумация на сол късно вечер, дехидратация и стрес също са често срещани причини. Вижте как да повлияете успешно козметичните несъвършенства с десетте изпробвани трика. А кои са те?
1. Измиване със студена вода
Отнема само 1 минута, а веднага може да се почувства освежаването след няколко обливания на лицето. Този малък трик в комбинация със следващия е перфектният сутрешен режим.

2. Лек масаж
Възглавничките на пръстите ти се превръщат в магическа пръчица за 2 минути. Масажирай зоната под долния клепач с леки потупвания. Не след дълго ще почувстваш как отокът значително е намалял.
3. Студена лъжица
Остави лъжица за 10-15 минути във фризера. След като се е изстудила я постави в зоната на тъмните кръгове. Задръж на мястото докато стане топла отново.
4. Краставица
Краставицата е страхотно средство за разкрасяване, особено в зоната на очите. Постави две кръгчета върху клепачите за 25 минути.

5. Зелен чай

Ако разполагаш с 10-15 минути, използвай две предварително накиснати в студена вода торбички зелен чай. Отпусни се за кратко, остави природните съставки да си свършат работата, след което измий лицето си с хладка вода.

6. Картоф

Той успокоява изморените очи незабавно, като същевременно засилва кръвообращението в зоната. Нарежи суров картоф на кръгове, постави най-големите от тях върху клепачите и премахни след 10 минути. След това измий лицето с хладка вода.

7. Лед

Напълни тънка хавлиена кърпа с ледени кубчета. Постави върху очите за 10 минути. Процедурата не само е приятна, но и ще те отърве от подпухналите очи.

8. Витамин Е

В чаша с вода постави няколко капки масло от витамин Е, като разбъркаш добре. Напои два памучни тампона с течността и покрий очите. Остави да подейства за около 20 минути.

9.Белтък

Разбий белтъка на едно яйце и внимателно намажи с четка под очите. След 20 минути изплакни със студена вода. Веднага ще почувстваш кожата по-стегната, а оттокът значително ще е намалял.

10. Мляко

Напои два памучни тампона с мляко и закрий клепачите за 20-30 минути. Млякото е добро средство при много големи торбички под очите.

Начинът на живот също има значение. Наслаждавайте се на поне седем часов сън. Пийте 8-10 чаши вода на ден, защото тя най-добре ще ви помогне да се отървете от тъмните кръгове, но и включете в менюто си храни богати на калий – спанак, банан и магданоз. Те ще ви предпазят от задържането на течности, което е една от най-честите причини и за торбичките под очите.

Източник: Beu

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.