Трогателно писмо на баба
Дата на публикуване: 04.01.2021
трогателно писмо

Трогателно писмо на баба, написано до новородената й внучка, се превърна в истински хит в мрежата. Хората не спират да коментират и споделят простите послания на възрастната жена. Ето ги: Скъпа моя, можех да напиша това писмо за твоята майка още преди четвърт век… Но тогава бях на 25 години и мислех само за битовизми: ще има ли с какво да нахраня семейството си, как да заведа детето си на ясла, без да закъснея за лекции… Дядо ти работеше нощем и не можеше да ми помага, когато майка ти не спираше да плаче нощем. Сега съм на 50 години и успях да натрупам малко опит, който искам да споделя с теб. Не твърдя, че зная всичко за живота, но в края на краищата, аз съм твоя баба и искам да си щастлива. Съветите ми няма да ти навредят!
Не се страхувай да падаш
Карай колело, ролери, кънки и не се страхувай да падаш. Ще боли, но благодарение на това ще се научиш да бъдеш бърза и да се изправяш, когато ти се плаче.
Не се страхувай да изразяваш гледната си точка

Не си длъжна да мълчиш, ако нещо не ти харесва и не си съгласна с него. Не крий мнението си нито заради едното приятелство, нито заради любовта. Ако не те чуват или искат от теб да бъдеш лоялна, то за какво приятелство и любов изобщо става дума?
Не се срамувай да се извиняваш
Само силните момичета могат да се извиняват и да осъзнават грешките си. А аз много искам ти да станеш именно такава. Трудно е да кажеш: „Извинявай, не бях права. Как можем да поправим нещата?“. Трябва да се научиш на това и тогава никой никога няма да може да те победи.
Не се страхувай да получаваш слаби оценки
Двойката не е толкова лоша оценка. Тя ще ти покаже слабите ти места, ще разбереш над какво трябва да работиш.

Слабата оценка не означава, че си глупава. Това е само начин да се мотивираш и да започнеш да действаш.
Не се притеснявай, ако не си популярна
Докато известните момичета и момчета ходят по купони, стоят по заведенията или висят с дни в интернет и качват снимки, ти ще се научиш да яздиш, да пееш и т.н. На 18 години популярните все още ще са пред компютъра, а ти ще покоряваш света.
Не се страхувай да бъдеш странна
Баба ти също не се страхува от това!

Не се страхувай да се влюбиш
Все някой ден любовта ще дойде при теб. Радвай се, че най-накрая си пораснала.
Не се страхувай от първата целувка
Повярвай на баба си, това е хубаво усещане. Не се притеснявай, всички жени се целуват много добре, тъй като това е в кръвта ни.
Не се страхувай да се омъжиш или пък да не го направиш
Когато пораснеш, никой няма да се интересува дали на пръста си имаш венчална халка, или не. Но ако си решила да създадеш семейство, постарай се да срещнеш „своя“ човек и тогава нещата ще се получат.

Разпилените навсякъде чорапи няма да те дразнят. За сметка на това ще имаш човек, на когото да направиш масаж или заедно да разходите кучето.
Не се страхувай да родиш дете
Няма да те лъжа, това е болезнено. Но е най-прекрасното нещо, което може да се случи в живота на една жена.
Не се страхувай от развода
В живота се случва всичко. Най-важното е да не се отчайваш и затваряш в себе си. Разводът няма да сложи край на живота ти. Той е началото на нещо ново и интересно.

Не се страхувай от самотата
Понякога да останеш сам е много полезно. Дори можеш да се наслаждаваш на самотата. В подобно положение обаче няма да останеш много дълго, защото познавам семейството ни много добре!
Не се страхувай да плачеш
Сълзите са избор на силния. Аз съм силна и правя каквото искам. Искам – плача, искам – смея се!
Не се страхувай да опитваш нови неща

Никога не мисли за възрастта и за това какво ще кажат хората. Взимай най-доброто от живота. И запомни: няма никакво значение колко безумни са желанията ти!
Не се страхувай да остаряваш
С годините започваш да цениш и обичаш близките си още повече. А след това, кой знае, може би и ти ще напишеш писмо на своите внуци?
Не се страхувай да загубиш близките си.
Дълго се чудех дали трябва да пиша точно за това. Но загубите са неизбежни. Близките си отиват, но любовта не изчезва…
Обичам те: Твоята баба

Източник: Жената-БЛИЦ

Още новини
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син върна щастието ни ни даде криле. Така започва нашият покъртителен разказ. Да загубиш дете е една от най-жестоките трагедии, които могат да застигнат някой родител. Опустошението е пълно, мъката безкрайна, а пътят обратно към нормалния живот...

повече информация
Димитринка от Чикаго

Димитринка от Чикаго

Димитринка, или както всички я знаят, Дида, прави букети от сапун. Това е хобито й, на което с удоволствие се отдава, когато не пътува. Защото тя често е на път, това е работата й – шофьор е на тир – и кръстосва пътищата на Америка. Дида е от Добрич, но от години...

повече информация
Последните думи на Тодор Живков

Последните думи на Тодор Живков

Последните думи на Тодор Живков. Hяĸoи мoжe би cи cпoмнят ĸaĸвo бe ĸaзaл бившият Πъpви в дъpжaвaтa Toдop Живĸoв, мaлĸo пpeди ĸoнчинaтa cи. „Дa мe пoгpeбaт c лицeтo нaдoлy, чe eдин дeн, ĸaтo paзбepeтe ĸoй ĸaĸвo пpичинявa нa дъpжaвaтa, зaдниĸa щe ми цeлyвaтe“ – дaли...

повече информация
Advertisements
Ученик с цигара през соца

Ученик с цигара през соца

Ученик с цигара през соца? Имаше ги, но се криеха доста старателно. Едно време при соца сред учениците имаше ред и дисциплина, както и уважение към учителите. Залягахме над уроците и спазвахме добро поведение, защото иначе следваха наказания. Ето как изглеждаше...

повече информация
Обиждаха Алекс Сърчаджиева

Обиждаха Алекс Сърчаджиева

Обиждаха Алекс Сърчаджиева с грозни думи. Шоубизнесът съвсем не е само слава и блясък, той често е по-безскрупулен и жесток дори и от живота, многократно набеждаван за безмилостен и нечестен. Истината е, че развлекателната индустрия обикновено "оголва острите си зъби"...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.