Ценете родителите си
Дата на публикуване: 16.03.2021
ценете родителите си

Ценете родителите си, докато са живи. Родителите са най-ценното нещо за всеки човек. Но животът им, както и животът на всеки от нас, не е вечен. В един момент тях просто няма да ги има. Просто за една секунда всичко може да свърши завинаги. Животът ви, който сте строили тухла по тухла от година на година, може просто да рухне, да се разпадне и в най-неочаквания момент. И кой може да изчака този момент? За съжаление родителите не могат да живеят толкова дълго, колкото бихме искали! Най-лошото във всичко това е, че не оценяваме това, което имаме сега, не разбираме какъв късмет имаме и тогава става твърде късно и изведнъж осъзнаваме всичко. Ето нещата, които ще се променят, когато родителите ти си отидат завинаги:
Ще започнете да разбирате стойността на семейството.
Няма приятели, няма приятелки, няма колеги, няма познати – никой в ​​този живот не е толкова важен, колкото вашето семейство. Никой никога няма да те обича толкова безкористно, безусловно и силно, колкото родителите ти. Дори когато сте се карали, родителите ви никога не са се отвръщали от вас. Да, те биха могли да ви се скарат, да ви обидят, но всичко това беше като образователен процес, така че да разберете, че правите грешка. И те никога не са се обърнали от теб.

Ще ви навреди да загубите родителите си
Докато са живи, не сте мислили за смъртта им и не сте мислили, че ще ви бъде толкова трудно. Сега ги няма. И всеки път, когато се разболеете, ще разбирате, че майка ви вече няма да се обажда, за да се допита за вашето здраве, баща ви няма да идва да ви носи лекарства. Никой друг няма да ви се обади, само за да ви попита как сте, никой няма да ви пожелае лека нощ. И вие ще искате това най-много в живота си.
Ще се почувствате самотни и съкрушени
С течение на времето болката няма да изчезне, ще останете завинаги самотни, ще се чувствате съкрушени и изоставени. Просто смирението ще дойде с времето.

Родителите ти няма да виждат внуци и правнуци

Не можете да прекарвате семейни празници заедно, да правите снимки, където сте всички заедно. Родителите ви няма да дойдат на рождения ден на дъщеря ви и няма да чакат сина ви да го посети.

Ще ви навреди да чуете някой да се оплаква от родителите си.

Това просто ще ви ядоса, защото ще бъдете готови да дадете всичко в живота си, само за да чуете отново гласа на майка си по телефона. Нека дори да ви се скара за нещо.

Болката ви няма да изчезне

Понякога ще започне да ви боли и вие ще плачете горчиво, както в деня на загубата. Болката не изчезва, а само става малко по-слаба.

Ще започнете да завиждате на тези, чиито родители са живи.

Вашата завист дори ще прерасне в омраза. Ще прокълнете онези, които започват да се оплакват, че е трябвало да отидат при родителите си, вместо да си почиват на морето, че вместо почивен ден в леглото, те трябва да са със своите стари хора.

Всички ваши празници ще станат скучни

Вече няма да бъдете толкова доволни от големите празници: рожден ден, Коледа, Нова година. Всичко това ще стане скучно, непълно и самотно.

Ще научите тайни

Предстои да научите някои тайни от живота на родителите си. И вие най-накрая ще разберете, че те са били не само баща ви и майка ви, но и обикновени хора.

Когато нещо се случи, ще искате да им се обадите.

Ще започнете да се хващате за мисълта, че наистина искате да се обадите на номера, който никога повече няма да отговори.

Ще осъзнаете колко много сте обичали родителите си.

За съжаление осъзнаваме, че някой е бил обичан дълбоко, само когато е твърде късно.

Всичко това е много страшно, но неизбежно … Обадете се на родителите си!

Източник: За жената

Още новини
Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев безспорно е емблема на българската спортна гимнастика и един от най-успешните българи на олимпийски игри. С четири златни медала от световни първенства, европейска титла на халки и четири олимпийски медала Йовчев остави огромна следа в историята на този...

повече информация
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 2-8 август 2021

Седмичен хороскоп 2-8 август 2021

Седмичен хороскоп 2-8 август 2021 ви вещае период, през който може да възникнат някои изненади. При Близнаците човек, който ги е наранил, ще си получава заслуженото. Това ще им даде усещане за постигната справедливост. А при Лъвовете в близкото им обкръжение ще се...

повече информация
Advertisements
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.