Ценете родителите си
Дата на публикуване: 16.03.2021
ценете родителите си

Ценете родителите си, докато са живи. Родителите са най-ценното нещо за всеки човек. Но животът им, както и животът на всеки от нас, не е вечен. В един момент тях просто няма да ги има. Просто за една секунда всичко може да свърши завинаги. Животът ви, който сте строили тухла по тухла от година на година, може просто да рухне, да се разпадне и в най-неочаквания момент. И кой може да изчака този момент? За съжаление родителите не могат да живеят толкова дълго, колкото бихме искали! Най-лошото във всичко това е, че не оценяваме това, което имаме сега, не разбираме какъв късмет имаме и тогава става твърде късно и изведнъж осъзнаваме всичко. Ето нещата, които ще се променят, когато родителите ти си отидат завинаги:
Ще започнете да разбирате стойността на семейството.
Няма приятели, няма приятелки, няма колеги, няма познати – никой в ​​този живот не е толкова важен, колкото вашето семейство. Никой никога няма да те обича толкова безкористно, безусловно и силно, колкото родителите ти. Дори когато сте се карали, родителите ви никога не са се отвръщали от вас. Да, те биха могли да ви се скарат, да ви обидят, но всичко това беше като образователен процес, така че да разберете, че правите грешка. И те никога не са се обърнали от теб.

Ще ви навреди да загубите родителите си
Докато са живи, не сте мислили за смъртта им и не сте мислили, че ще ви бъде толкова трудно. Сега ги няма. И всеки път, когато се разболеете, ще разбирате, че майка ви вече няма да се обажда, за да се допита за вашето здраве, баща ви няма да идва да ви носи лекарства. Никой друг няма да ви се обади, само за да ви попита как сте, никой няма да ви пожелае лека нощ. И вие ще искате това най-много в живота си.
Ще се почувствате самотни и съкрушени
С течение на времето болката няма да изчезне, ще останете завинаги самотни, ще се чувствате съкрушени и изоставени. Просто смирението ще дойде с времето.

Родителите ти няма да виждат внуци и правнуци

Не можете да прекарвате семейни празници заедно, да правите снимки, където сте всички заедно. Родителите ви няма да дойдат на рождения ден на дъщеря ви и няма да чакат сина ви да го посети.

Ще ви навреди да чуете някой да се оплаква от родителите си.

Това просто ще ви ядоса, защото ще бъдете готови да дадете всичко в живота си, само за да чуете отново гласа на майка си по телефона. Нека дори да ви се скара за нещо.

Болката ви няма да изчезне

Понякога ще започне да ви боли и вие ще плачете горчиво, както в деня на загубата. Болката не изчезва, а само става малко по-слаба.

Ще започнете да завиждате на тези, чиито родители са живи.

Вашата завист дори ще прерасне в омраза. Ще прокълнете онези, които започват да се оплакват, че е трябвало да отидат при родителите си, вместо да си почиват на морето, че вместо почивен ден в леглото, те трябва да са със своите стари хора.

Всички ваши празници ще станат скучни

Вече няма да бъдете толкова доволни от големите празници: рожден ден, Коледа, Нова година. Всичко това ще стане скучно, непълно и самотно.

Ще научите тайни

Предстои да научите някои тайни от живота на родителите си. И вие най-накрая ще разберете, че те са били не само баща ви и майка ви, но и обикновени хора.

Когато нещо се случи, ще искате да им се обадите.

Ще започнете да се хващате за мисълта, че наистина искате да се обадите на номера, който никога повече няма да отговори.

Ще осъзнаете колко много сте обичали родителите си.

За съжаление осъзнаваме, че някой е бил обичан дълбоко, само когато е твърде късно.

Всичко това е много страшно, но неизбежно … Обадете се на родителите си!

Източник: За жената

Още новини
Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната я прави чиста и блесяща. Що се отнася до поддържането на дома ми чист, почистването на тоалетната е най-малкото ми любимо нещо, предполагам и на вас. Наскоро споменах това на съседката си. Тя, без да се замисли два пъти, ми препоръча да направя...

повече информация
Пречистваща молитва

Пречистваща молитва

Пречистваща молитва за здраве и против нещастие. Вдишайте дълбоко, успокойте се и помислете за себе си и вашите близки. След като постигнете покой, прочетете тази молитва 7 пъти. Нейната сила затваря нещастието и болестите зад 7 ключалки. Представете си, че вашият...

повече информация
Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски - няма как да не сте го опитвали. Боб в гърне -традиционно и много вкусно ястие. Няма български дом, в който тази гозба да не е на почит. Всяка домакиня има свой начин за приготвяне на боб, но аз ще ви предложа моя. Уверявам ви, че ще ви...

повече информация
Баба съди внучката си

Баба съди внучката си

Баба съди родната си внучка и съпруга й за 32 893 лв. и иска разваляне на договор за покупко-продажба на апартамент, който освен това има и акт за дарение. За семейните войни, които сега започват и в храма на Темида, ни разказа Айгюн Османов. Той е съпруг на Надежда,...

повече информация
Advertisements
Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет направи феноменът Божидар Караджов. Две седмици минаха от парламентарните избори, а бъдещият кабинет все още изглежда като нерешима енигма. Някои от парламентарно представените партии вече направиха заявки какво правителство биха...

повече информация
Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент според бившия президент Росен Плевнелиев. "Задача на европейските и продемократични сили в България е да извадят много силна кандидатура на президентските избори, за да имаме президент демократ, а не популист. Това е голямата битка, която...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.