Учителите не учат децата
Дата на публикуване: 23.10.2020
учителите

Учителите не учат децата и прехвърлят за това отговорността на родителите им. За да разберат кои учители работят в училището, родителите определено трябва да присъстват на родителска среща. И не само една. Можете дори лично да се срещнете с учител, който преподава предмет, който ви интересува. По този начин можете да разберете какъв човек учи детето ви и дали можете да разчитате на него.
Сега е моментът, в който някои родители избират да оставят децата си у дома за дистанционно обучение. Разбира се, има родителски чатове, където можете да обсъдите интересен въпрос с други родители. Да, само че не е достатъчно. Може да се случи така, че учителят просто да избягва да върши работата си както трябва и това определено ще доведе детето до затруднения в ученето в бъдеще.
КАКВИ УЧИТЕЛИ РАБОТЯТ В УЧИЛИЩЕТО

Първи тип
Първо, помислете за типа учител, който прави всичко според съвестта си. Тези хора са професионалисти в своята област. За времето, прекарано в училище, те вече са натрупали личен и професионален опит. Следователно в бюрото си винаги имат необходимото ръководство за обучение, тестове с правилните опции и т.н.
Какви са предимствата на този тип учител? Като родител винаги можете да сте сигурни, че детето ви ще получи материалът от урока изцяло. Дори такива „класически“ учители не се колебаят да се обадят лично на родителите по телефона и да разкажат новината на родителите на детето в случай на инцидент. Като цяло това са добри стари учители, които са ви учили вас самите.
За съжаление такива учители имат и недостатъци. И то много. Първо, това е невъзможността за незабавно навигиране в новите тенденции, било то родителски чат в Интернет или промяна на учебната програма, където материалът трябва да бъде представен по различен начин.

Второ, учителите от „старата школа“ са свикнали да имат абсолютен авторитет сред учениците. Например тишината в класната стая според тях трябва да бъде смъртоносна. И ученикът няма право да спори с учителя, дори ако последният е сбъркал. Случи се така, че в съвременните училища сега има тенденция да се изгражда диалог с учениците. С други думи, те получават повече права и възможности да се докажат. Трудно е за „класическите“ учители.

Втори тип

При втория тип бихме искали да разгледаме учителите от така нареченото „ново училище“. Повечето от тях са наскоро завършили педагогически университети. Млади, енергични и пълни със сила, те с готовност ще се заемат с най-новата и най-пробивна програма, само ако тя се различава от стандартната и стереотипната.

Разбира се , има предимства от този подход: ако сте млад родител, ще можете да контролирате образователния процес на детето си, дори без да идвате на училище , защото поне разбирате съвременните джаджи. Освен това в съвременните програми наистина няма нищо лошо. Децата ще научат основите и до гимназията би било по-добре да се съсредоточат върху специализирани предмети. Време е да изберете кой да расте с вас: художник или математик.

Но има и достатъчно минуси : например, негласно правило влиза в модата, казват те, децата трябва да получат възможност да учат с родителите си. И това всъщност е обикновена смяна на работата и отговорността от учителя към родителя. Тоест след работа ще трябва да си направите домашното. В началото е дори забавно: направете малки човечета от жълъди или нарисувайте картина.

Но след това вече става тежест, която иска да анализира нестандартни уравнения и интеграли, когато след работа трябва да имате време да сготвите нещо друго и да си починете за утрешния работен ден? Но учителят ни каза да правим всичко заедно, защото ако го направя сам, просто ще отпиша всичко от интернет. Така че не е толкова просто в тези новомодни училищни програми.

По един или друг начин различните подходи за преподаване имат своите плюсове и минуси. Всичко зависи от конкретния човек, неговите умения, опит и вътрешно желание за работа. Вие като родител можете да изберете „старото училище“, но непрекъснато ще помните всички недостатъци на този подход, които вие самите сте имали.

Новият подход е интересен със своята свежест и необичайност, но и не е идеален. Във всеки случай трябва да прекарвате време с детето си, но в един момент то трябва да започне да прави всичко само и тук може да стане по-трудно. По един или друг начин, зависи от вас. Късмет!

Източник: За жената

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.