Ухапване от кърлеж
Дата на публикуване: 27.04.2020
ухапване от кърлеж

Ухапване от кърлеж

Ухапване от кърлеж не е никак приятно, особено ако разберете късно за това. Въпреки факта, че не може да се излиза навън и хората изпълняват своя режим на самоизолация, все пак има и такива, които живеят в къщи с дворове.
Така че дори по време на епидемия не трябва да забравяме, че хората в природата са изложени на опасност от други неща и те се увеличават колкото повече наближава лятото. Именно това е сезонът, когато се активизират кърлежите.
Но как да разбере човек, че го е ухапал кърлеж. Колкото по-рано човек намери насекомото, толкова по-лесно ще бъде премахването то и тялото ще се възстанови по-бързо.
Така че какви са симптомите на ухапване от кърлеж?

Фотофобия
Един от най-ярките признаци на ухапване от кърлежи се проявява в отрицателна реакция на дневна или изкуствена светлина. Човек ще предпочита да стои на завеси, а от слънцето и ярката светлина главата му ще започне да се върти и да го боли.
Повишаване на температурата
Този симптом може да бъде свързан с други заболявания, но след ухапване от кърлеж в организма започва възпалителен процес, който причинява повишаване на температурата. Като правило може да се повиши до ниво от 37 до 38 градуса.
Общо неразположение
Поради ефекта на кърлежите върху тялото, общото състояние на човек се влошава. Появяват се гадене, болки в крайниците, главоболие и умора.

Задух

Струва си да обърнете внимание на този симптом, ако на човекът му стане трудно да ходи или да се занимава с физически труд. Задухът може да се появи при ходене или дори при изкачване на стълби. Кърлежите засягат дихателната система, което причинява този симптом.

Халюцинации

Този симптом не винаги се проваля, но често може да се забележи, ако човек е бил ухапан от кърлеж от дълго време. Така че поради отровата и температурата могат да се появят визуални халюцинации.

Източник: Здравето

Още новини
Ленено семе с мляко и мед

Ленено семе с мляко и мед

Ленено семе с мляко и мед е страхотно средство за махане на токсини и сваляне на лошия холестерол. Основното предимство на ленените семена е високото съдържание на ненаситени мастни киселини омега-3 (2 пъти повече, отколкото в рибеното масло) и лигнани – фитохормони,...

повече информация
Идеална двойка за пред хората

Идеална двойка за пред хората

Идеална двойка за пред хората, но съвсем друга у дома. Случвало ли ви се да мислите дадени хора за идеалната двойка, а истината да е коренно различна? С Нина и Тони се познаваме отдавна, макар че те са доста по-възрастни от мен, и винаги съм си мислела, че са от...

повече информация
Гаданията на старите българи

Гаданията на старите българи

Гаданията на старите българи. Има дни, в които са добри да се родиш и такива, които не са са предпочитане, според старите българи. Предшествениците ни са твърдели, че това в кой ден от понеделник до неделя се роди едно дете, е знак за това как ще протече целият му...

повече информация
Безусловно обичащите зодии

Безусловно обичащите зодии

Безусловно обичащите зодии са няколко. За някои хора любовта е пропаст – скочат ли веднъж в нея, връщане назад няма. Те обичат сляпо своя партньор и го приемат такъв, какъвто е – с неговите недостатъци, емоции, настроения и дори най-тъмни тайни. Това е едновременно...

повече информация
Advertisements
Последиците от коронавируса

Последиците от коронавируса

Последиците от коронавируса могат да бъдат доста неприятни. Все повече се знае за коронавируса, тъй като учените провеждат повече изследвания върху него. След първата вълна, която бе през пролетта, има процент на хора, които са се излекували, но които все още не могат...

повече информация
Юмрукът разкрива характера

Юмрукът разкрива характера

Юмрукът разкрива характера на човек - избери и виж. Частите от тялото показват много за нашата личност и пътя, по който сме преминали. Най-характерни за нас са ръцете. Много хора гледат на ръце и разбират голямо количество информация по линиите на дланите. Оказва се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.