Умната жена не издържа тези 6 неща
Дата на публикуване: 28.05.2020
умната жена

Умната жена не издържа тези 6 неща

Умната жена се познава по няколко основни качества, които я отличават от останалите.  Да приемеш любимия човек такъв, какъвто е, разбира се, прави една жена мъдра Но за някои неща има граници, които именно интелигентните хора не разрешават да се преминават.
Смята се, че една умна жена знае кога може да затвори очи и да ви прости. Разбира се това се получава само, ако тя наистина има акъл.
Има неща, които, ако една представителка на нежния пол се смята за достатъчно умна и зряла, няма да допусне в живота си. Тези жени уважават както себе си, така и личното си пространство.

1. Унижение
Има такава категория мъже, които обичат да се утвърждават за сметка на жените във връзката им. Те лесно обиждат половинките си не само с думи, ами и с действия.
Мъдрата жена съумява да потисне всеки такъв опит и показва, че няма да търпи обиди или унижения.
Умните жени обикновено предупреждават веднъж и, ако господинът не ги чуе или не иска да го стори, просто се сбогуват с него.
2. Лекомислие
Какво е това състояние при един възрастен човек? Това е състояние, в което той не осъзнава до какво ще доведат действията му, когато той не държи на думата си.

Мъдрата жена знае, че това е качество на мъже, които са инфантилни и няма никакъв смисъл да се доверява на човек, който не е способен да отговаря за действията си.

За жалост има много дами, които с години търпят такива мъже.

3. Тирания

Природата е създала различни мъже и жени. Мъжът е ловец, целта му е да си спечели жената, а това значи да се пребори за нея.

За съжаление не всички мъже разбират това и си позволяват да унижават и обиждат жените си, като буквални ги тероризират и ограничават свободата им. Забраняват им общуването с приятели и роднини, а всичко това е прикрито от ревност или любов.

За съжаление едно такова поведение няма нищо общо с любовта. Мъдрата жена разбира навреме, че мъжът до нея се опитва да ограничи личното й пространство и нахлува постоянно в него и затова бързо слага край на такива отношения, преди да е станало твърде късно.

4. Зависимост

Умната жена знае, че борбата с мъж, който има някаква зависимост е безполезна. Без значение какво ще обещава, ако един човек е пияница, хазартен тип или взима наркотици, на него просто не може да се вярва.

Той трябва да се лекува не защото жена му настоява, а заради самия себе си.

Мъдрата жена осъзнава, че да живее с такъв човек би било ад и бяга, преди да е станало твърде късно.

5. Паразитизъм

Съвременните жени изкарват добри пари и могат да осигурят за себе си и децата си добро бъдеще.

Има много мъже, които също осъзнават това и решават да се възползват. В много двойки в днешно време ролите са сменени – дамите изкарват парите, а мъжете се занимават с децата у дома. Една мъдра жена обаче не би допуснала това.

6. Предателство

Разбира се, това понятие е много индивидуално. За някои жени това е изневяра, за други може д е нещо по-дребно.

Всяка мъдра жена има свои принципи, които не нарушава Ако тя разбере за предателство на мъжа й, без значение в какво се изразява то, то тя се сбогува с него.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да се доверите се на здравият си разум и да внимавате с думите си, за да избегнете проблемите и финансовите загуби. Моментът също е подходящ да се посветите на разрешаването на финансови въпроси и да се...

повече информация
Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да се учите от грешките си и да гледате уверено напред. Бъдете толерантни към чуждото мнение. Гледайте с оптимизъм на бъдещето, звездите показват, че нещата се подреждат и без вашата намеса. Бъде...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022 предвещава ден, в който е добре да свършите неотложното до обяд. Бъдете по-дипломатични и тактични. Не пропускайте да отделите време, което да посветите само на себе си, ако имате нужда от това. Близките ще Ви зарадват с мил жест. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022 ви вещае ден, в който настроението ви ще бъде повишено. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка подробност. Ако е възможно, заемете наблюдателна...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.