Умните жени са интересен феномен
Дата на публикуване: 27.04.2020
умните жени

Умните жени са интересен феномен

Умните жени са интересен феномен. От една страна мъжете обичат да могат да водят хубав и смислен разговор с една жена, но в същото време мъжете не са особено омаяни от факта, че жената може да бъде по-интелигентна от тях самите, тъй като това ги плаши. Днес ще ви представим 7 причини, поради които мъжете не си падат толкова по умни жени.
Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към феминизма и правата на жените. Ако пък жената е и умна тя директно попада в черния списък, пишат от actualno.com. На какво се дължи критиката към умните жени обяснява професорът по психология Майкл Карсон.

1. Умните жени са лоши „робини“
Мъжете и жените са били равни преди около 700 хил. години, но с развитието на селското стопанство и появата на продуктови запаси много неща са се променили. Определили са се сексуалните роли, мъжете получават повече привилегиии, моногамията губи важността си, а робството става икономически обосновано. Мъжете заповат да доминират не само над робите, но и над жените. Умните жени подриват патриархалните устои.
2. Те са лоши домакини
Извън дома си много мъже са принудени да се подчиняват на правилата, но в семейството си са царе и богове. Умни жени отказват да безропотно да се занимават с неблагодарната домакинска работа, която е забележима само, когато не е свършена.

3. Тези жени мислят за себе си прекалено много
Обществото е фокусирано върху женската репродуктивна функция, а мъжете – върху женското тяло (а не върху мозъка). Обществото насочва момичетата към по-леки достижения. Умните жени нарушават шаблона и околните се опитват да ги поставят на мястото им.

4. Умни жени показват, че не е страшно да се държиш, като момиченце
Учат ни, че мъжественността е по-добра от женствеността. Треньорите и военни често се присмиват над останалите, като ги наричат „момиченце“.

5. Те са лоши „майчета“
Да, именно „майчета“, а не майки. Най-добрите майки са най-умните жени.

6. Умните жени променят представата за съзнанието
Прието да се счита, че мъжете мислят по друг начин – „по-добре“ и „по-дълбоко“. Те са уверени, че жените имат други мисли, чувства и възможности. Умната жена опровергава това твърдение, карайки мъжете да се дразнят и да недоумяват.

7. Такива жени „предават“ женската общност
Средностатистическите жени също не обичат умни жени – те са свикнали да се обединяват в групи (това е най-забележимо в училище), а умните жени се различават от тях, което води до завист и неадекватно поведение. Тези жени са подложени на критика от „своите“ и от „чуждите“, което не е повод да се правят опити да се угоди на всички.

Източник: Всяка жена

Още новини
Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана след концерта си в Пловдив. Певицата ни планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда явно...

повече информация
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021 ви вещае период, през който ще настъпят промени при някои зодии. Не прибързвайте с взимането на решения. Започваме от зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп октомври 2021 за Овните октомври ще бъде месец на любовта. Звездите ще ви...

повече информация
Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021 предвещава ден, в който е доре да се вглеждате повече в детайлите, за да не пропуснете нещо важно. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да намерите време да се разведрите и да се отпуснете. Бъдете по-внимателни в действията си и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 25 септември 2021 в...

повече информация
Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021 ви вещае ден, в който трябва да намерите начин да бъдете себе си. Отпуснете се и така ще действате по-уверено. За повечето зодии денят ще е спокоен, а за някои дори и скучен и монотонен. Намерете време да се видите с някой стар...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.