Умните жени са интересен феномен
Дата на публикуване: 27.04.2020
умните жени

Умните жени са интересен феномен

Умните жени са интересен феномен. От една страна мъжете обичат да могат да водят хубав и смислен разговор с една жена, но в същото време мъжете не са особено омаяни от факта, че жената може да бъде по-интелигентна от тях самите, тъй като това ги плаши. Днес ще ви представим 7 причини, поради които мъжете не си падат толкова по умни жени.
Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към феминизма и правата на жените. Ако пък жената е и умна тя директно попада в черния списък, пишат от actualno.com. На какво се дължи критиката към умните жени обяснява професорът по психология Майкл Карсон.

1. Умните жени са лоши „робини“
Мъжете и жените са били равни преди около 700 хил. години, но с развитието на селското стопанство и появата на продуктови запаси много неща са се променили. Определили са се сексуалните роли, мъжете получават повече привилегиии, моногамията губи важността си, а робството става икономически обосновано. Мъжете заповат да доминират не само над робите, но и над жените. Умните жени подриват патриархалните устои.
2. Те са лоши домакини
Извън дома си много мъже са принудени да се подчиняват на правилата, но в семейството си са царе и богове. Умни жени отказват да безропотно да се занимават с неблагодарната домакинска работа, която е забележима само, когато не е свършена.

3. Тези жени мислят за себе си прекалено много
Обществото е фокусирано върху женската репродуктивна функция, а мъжете – върху женското тяло (а не върху мозъка). Обществото насочва момичетата към по-леки достижения. Умните жени нарушават шаблона и околните се опитват да ги поставят на мястото им.

4. Умни жени показват, че не е страшно да се държиш, като момиченце
Учат ни, че мъжественността е по-добра от женствеността. Треньорите и военни често се присмиват над останалите, като ги наричат „момиченце“.

5. Те са лоши „майчета“
Да, именно „майчета“, а не майки. Най-добрите майки са най-умните жени.

6. Умните жени променят представата за съзнанието
Прието да се счита, че мъжете мислят по друг начин – „по-добре“ и „по-дълбоко“. Те са уверени, че жените имат други мисли, чувства и възможности. Умната жена опровергава това твърдение, карайки мъжете да се дразнят и да недоумяват.

7. Такива жени „предават“ женската общност
Средностатистическите жени също не обичат умни жени – те са свикнали да се обединяват в групи (това е най-забележимо в училище), а умните жени се различават от тях, което води до завист и неадекватно поведение. Тези жени са подложени на критика от „своите“ и от „чуждите“, което не е повод да се правят опити да се угоди на всички.

Източник: Всяка жена

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 28 януари 2022

Дневен хороскоп 28 януари 2022

Дневен хороскоп 28 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да бъдете по-отговорни към себе си. Днес повечето от Вас се радват на отлично настроение. Започваме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 28 януари 2022 петък ще е благоприятен ден за Овните, но за...

повече информация
Дневен хороскоп 27 януари 2022

Дневен хороскоп 27 януари 2022

Дневен хороскоп 27 януари 2022 ви вещае ден, в който трябва да се мобилизирате и да бъдете по-активни. Свършете до обяд важните неща и намерете време да се разтоварите с нещо приятно, което обичате. Грижете се по-добре за здравето си, обуздайте нетърпеливостта си и...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 26 януари 2022

Дневен хороскоп 26 януари 2022

Дневен хороскоп 26 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да намерите време за себе си. Отпуснете се и свалете напрежението, което тегне върху вас. Днес е важно да работите в синхрон с другите, иначе нищо няма да се получи както трябва. Започваме със зодия Овен....

повече информация
Седмичен хороскоп 31.01-6.02.2022

Седмичен хороскоп 31.01-6.02.2022

Седмичен хороскоп 31.01-6.02.2022 ви вещае активен период, в който натовареността ще е повишена. Сезонът на отпуските приключва и върху вас ще се струпат доста задължения. Приемете това с усмивка и гледайте напред. Започваме със зодия Овен. Според нашия седмичен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.