Умните жени са интересен феномен
Дата на публикуване: 27.04.2020
умните жени

Умните жени са интересен феномен

Умните жени са интересен феномен. От една страна мъжете обичат да могат да водят хубав и смислен разговор с една жена, но в същото време мъжете не са особено омаяни от факта, че жената може да бъде по-интелигентна от тях самите, тъй като това ги плаши. Днес ще ви представим 7 причини, поради които мъжете не си падат толкова по умни жени.
Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към феминизма и правата на жените. Ако пък жената е и умна тя директно попада в черния списък, пишат от actualno.com. На какво се дължи критиката към умните жени обяснява професорът по психология Майкл Карсон.

1. Умните жени са лоши „робини“
Мъжете и жените са били равни преди около 700 хил. години, но с развитието на селското стопанство и появата на продуктови запаси много неща са се променили. Определили са се сексуалните роли, мъжете получават повече привилегиии, моногамията губи важността си, а робството става икономически обосновано. Мъжете заповат да доминират не само над робите, но и над жените. Умните жени подриват патриархалните устои.
2. Те са лоши домакини
Извън дома си много мъже са принудени да се подчиняват на правилата, но в семейството си са царе и богове. Умни жени отказват да безропотно да се занимават с неблагодарната домакинска работа, която е забележима само, когато не е свършена.

3. Тези жени мислят за себе си прекалено много
Обществото е фокусирано върху женската репродуктивна функция, а мъжете – върху женското тяло (а не върху мозъка). Обществото насочва момичетата към по-леки достижения. Умните жени нарушават шаблона и околните се опитват да ги поставят на мястото им.

4. Умни жени показват, че не е страшно да се държиш, като момиченце
Учат ни, че мъжественността е по-добра от женствеността. Треньорите и военни често се присмиват над останалите, като ги наричат „момиченце“.

5. Те са лоши „майчета“
Да, именно „майчета“, а не майки. Най-добрите майки са най-умните жени.

6. Умните жени променят представата за съзнанието
Прието да се счита, че мъжете мислят по друг начин – „по-добре“ и „по-дълбоко“. Те са уверени, че жените имат други мисли, чувства и възможности. Умната жена опровергава това твърдение, карайки мъжете да се дразнят и да недоумяват.

7. Такива жени „предават“ женската общност
Средностатистическите жени също не обичат умни жени – те са свикнали да се обединяват в групи (това е най-забележимо в училище), а умните жени се различават от тях, което води до завист и неадекватно поведение. Тези жени са подложени на критика от „своите“ и от „чуждите“, което не е повод да се правят опити да се угоди на всички.

Източник: Всяка жена

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.