Умните жени са интересен феномен
Дата на публикуване: 27.04.2020
умните жени

Умните жени са интересен феномен

Умните жени са интересен феномен. От една страна мъжете обичат да могат да водят хубав и смислен разговор с една жена, но в същото време мъжете не са особено омаяни от факта, че жената може да бъде по-интелигентна от тях самите, тъй като това ги плаши. Днес ще ви представим 7 причини, поради които мъжете не си падат толкова по умни жени.
Дори в 21 век много мъже изпитват искрена неприязън към феминизма и правата на жените. Ако пък жената е и умна тя директно попада в черния списък, пишат от actualno.com. На какво се дължи критиката към умните жени обяснява професорът по психология Майкл Карсон.

1. Умните жени са лоши „робини“
Мъжете и жените са били равни преди около 700 хил. години, но с развитието на селското стопанство и появата на продуктови запаси много неща са се променили. Определили са се сексуалните роли, мъжете получават повече привилегиии, моногамията губи важността си, а робството става икономически обосновано. Мъжете заповат да доминират не само над робите, но и над жените. Умните жени подриват патриархалните устои.
2. Те са лоши домакини
Извън дома си много мъже са принудени да се подчиняват на правилата, но в семейството си са царе и богове. Умни жени отказват да безропотно да се занимават с неблагодарната домакинска работа, която е забележима само, когато не е свършена.

3. Тези жени мислят за себе си прекалено много
Обществото е фокусирано върху женската репродуктивна функция, а мъжете – върху женското тяло (а не върху мозъка). Обществото насочва момичетата към по-леки достижения. Умните жени нарушават шаблона и околните се опитват да ги поставят на мястото им.

4. Умни жени показват, че не е страшно да се държиш, като момиченце
Учат ни, че мъжественността е по-добра от женствеността. Треньорите и военни често се присмиват над останалите, като ги наричат „момиченце“.

5. Те са лоши „майчета“
Да, именно „майчета“, а не майки. Най-добрите майки са най-умните жени.

6. Умните жени променят представата за съзнанието
Прието да се счита, че мъжете мислят по друг начин – „по-добре“ и „по-дълбоко“. Те са уверени, че жените имат други мисли, чувства и възможности. Умната жена опровергава това твърдение, карайки мъжете да се дразнят и да недоумяват.

7. Такива жени „предават“ женската общност
Средностатистическите жени също не обичат умни жени – те са свикнали да се обединяват в групи (това е най-забележимо в училище), а умните жени се различават от тях, което води до завист и неадекватно поведение. Тези жени са подложени на критика от „своите“ и от „чуждите“, което не е повод да се правят опити да се угоди на всички.

Източник: Всяка жена

Още новини
5 зарази в света на човечеството

5 зарази в света на човечеството

5 зарази в света на човечеството, които са най-смъртоносни досега. 2020 година е годината на COVID-19, който буквално накара Земята да спре. Той уби милиони по света и продължава да убива. Но е далеч от най-смъртоносните си събратя. Испанското издание на National...

повече информация
Братът на Росен Плевнелиев с корона

Братът на Росен Плевнелиев с корона

Братът на Росен Плевнелиев – Румен, е поредната жертва на коварния коронавирус. Преди дни той се оплака пред приятелите си в социалната мрежа фейсбук, че е паднал в капана на Ковид-19. "И аз от днеска съм с температура 38,5 и втрисане... И да видим дали е този гаден...

повече информация
Животните предпазват

Животните предпазват

Животните предпазват, а понякога са ни на късмет. Пратеници на добри новини и късмет или, обратно, се опитват да ви предпазят от нещо. Според древните легенди всяко от тях символизира знак, който трябва да прочетете. 1. Сова Совите са същевременно символи на...

повече информация
Нешка Робева с критика

Нешка Робева с критика

Нешка Робева с критика по адрес на Българската федерация по художествена гимнастика след завършилото европейско първенство в Киев. Тя е афектирана от случилото се с ансамбъла ни, който беше спрян от участие заради положителна проба за коронавирус сред момичетата....

повече информация
Advertisements
Яйцата не винаги са полезни

Яйцата не винаги са полезни

Яйцата не са винаги полезни. Кокошите яйца са една от добрите продукти с най-много хранителни вещества. Но също толкова важен аспект е високата степен на усвояване на техните витамини и минерали в организма. Диетолозите имат конкретни препоръки кога и как да се ядат...

повече информация
Смисълът на живота

Смисълът на живота

Смисълът на живота е нещото, което всеки иска да знае. Животът е състезание за някои хора – надпревара за повишение на работа, за идеалното тяло, за януарските намаления… В това откачено преследване не ни остава свободна минута, за да спрем, да се огледаме и да си...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.