Уморена майка написа писмо
Дата на публикуване: 18.09.2020
уморена майка

Уморена майка написа писмо за живота си. Майка води малката си дъщеря на училище, държейки я за ръка. В този момент в главата й е пълно с мисли за купищата неща, които трябва да свърши: да отиде до магазина за продукти, да изчисти дома, да приготви храна. Уморена е от всички тези битови задачи, които трябва да върши всеки ден. Понякога така й се иска дъщеря й да порасне по-бързо и да може сама да ходи на училище.
Може би тогава мама ще има няколко свободни часа или с мъжа си ще могат за няколко дни да си отпочинат заедно. В семейството има и по-малък син, който през цялото време капризничи и плаче през нощта. Нощите в последно време просто изглеждат безкрайни, тя просто мечтае за отдих, поне за няколко часа.
Но ето какво писмо е написала тя. Думите й поразяват:
“Когато за пръв път прегърнете своето дете, ще се промените напълно, вече никога няма да бъдете човека, който сте били преди.

Може би ще ви липсва човека, който сте били някога.
Когато сте имали свобода, време.
Когато сте имали много по-малко поводи за безпокойство.
Ще разберете какво значи истинска умора, каквато не сте изпитвали никога преди.
Дните ще минават един след друг така сякаш всички са еднакви, заети с хранене и оригване, смяна на памперси и плач, оплаквания и спорове, кратки интервали сън или изобщо без него.
Може да ви се струва, че това е някакъв безкраен кръговрат от едни и същи събития.
Но не забравяйте…
Всичко се случва за последен път.
Ще настъпи ден, когато за последен път ще нахраните своя малчуган с гръдта си.

Ще заспи в скута ви след натоварен ден.
И ще дойде ден, когато за последен път ще можете да прегърнете своето дете по време на сън.
Един ден ще го носите на ръце.
А после ще настъпи ден, когато вече няма да може да го вдигнете и да го носите по същия начин.
Вечер ще го къпете във ваната.
А после изведнъж той ще иска да се къпе сам.
Той ще ви държи за ръка, когато пресичате пътя.
А после вече никога няма да помоли за това.

Той ще се добере до стаята ви посред нощ, за да го прегърнете. И неочаквано това ще стане последния път, когато ви е събудил за нещо подобно.
Един ден ще пеете заедно с него весела детска песен и ще повтаряте всички движения от нея. А после вече никога няма да пеете с порасналото дете.
Той ще ви целуне на прощаване пред училището, а след няколко дни ще ви помоли повече да не го правите.

Един ден за последен път ще му прочетете приказка за лека нощ и ще погалите лицето му.
Един ден той за последен път ще бяга срещу вас насреща и радостно ще вдига ръце.
Факт е, че никога не знаете кога ще се случи това за последен път.
Затова докато преживявате всички тези моменти, ги ценете и помнете, защото някога няма да ги има и нищо повече няма да ги върне”.

Тези думи помагат на всички родители, изморени от ежедневните проблеми и грижи. Да бъдеш майка е тежък труд, но също и огромно щастие и уникален опит, пълен с моменти, които с нежност пазим в паметта и които рано или късно ще ни липсват.

Източник: Петел

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.