Ускоряване на отслабването
Дата на публикуване: 19.05.2020
ускоряване на отслабването

Ускоряване на отслабването

Ускоряване на отслабването е важна част, когато искате по-бързо да изглеждате добре. Много от хората мечтаят да свалят излишните килограми, променят вкусовите си пристрастия и упорито тренират, но цифрите на кантара не бързат да покажат желания резултат.
Има няколко съвета, които ще помогнат да ускорите процеса на отслабване и няма да навредят на здравето ви. Ако се съобразите и се възползвате от тях, можете да се засищате с по-малко количество храна и да отслабвате в същото време. Така ще получите добри резултати независимо каква диета прилагате.
• Пийте повече течности
Чувството на глад и чувството на жажда могат лесно да се объркат. Често човек не може да определи точно какво е нужно на организма – течности или храна. И вместо допълнителни калории с храната можете да решите пробле ма с чаша чиста вода.

Процесът на отслабване ще се ускори, ако пиете повече вода. Ако желанието да хапнете не преминава, може да го удовлетворите, разбира се. Но имайте предвид, че ако изпиете една чаша вода, това желание много скоро ще изчезне.
• Сложете на кръста си колан
В Америка дори наричат този простичък метод “корсетна диета”, която е популярна сред много холивудски звезди. Такъв корсет не позволява на човек да преяжда, така по неволя ще се придържате към диетата и ще отслабнете по-скоро. Но съвсем не е задължително да си харчите парите за скъп и често неудобен корсет. Резултатът от отслабването ще е почти същият, ако си вържете на кръста обикновен колан. Така по време на ядене коланът ще подскаже кога трябва да спрете.

• Пийте топъл бульон

Ако свикнете да започвате всеки прием на храна с чашка прозрачен топъл бульон (от зеленчуци, може и костен), това само ще ви е от полза. Калориите в тази най-обикновена супичка са съвсем малко, оказват успокояващ ефект, насищат организма и са отлична профилактика на стомашно-чревните заболявания. Топлият бульон запълва стомаха ви, затова апетитът веднага намалява. Когато започнете да ядете по-бавно, бързо ще усетите чувството за насищане.

• Консумирайте по-малко алкохол

Спиртните напитки са много калорични, освен това провокират апетита. Алкохолът е пагубен за тези, които спазват диета. Например само чаша вино прибавя 130 калории, а коктейлите – в пъти повече. Освен това трябва да се има предвид, че на гладен стомах много бързо настъпва опиянение. Добре е по време на диета съвсем да се откажете от алкохолните напитки. Но ако не се получава, то е желателно да намалите употребата им значително.

• Забравете асансьорите

Изкачването по стълбите спомага за засиленото стопяване на калории и трениране на мускулите в цялото тяло. Но не е задължително всеки ден да изкачвате стълбите до последния етаж и да слизате надолу. Достатъчно е да изкачите стълбите само на 2 етажа например. Докато изкачвате стълби, вашият организъм стопява по 10 калории в минута, ако пък имате силата и волята да бягате по тях, ефектът ще е още по-голям. Така бързо ще сваляте повече от половин килограм на седмица.

Рязкото отслабване след 45 е рисково

• Намалете порциите наполовина

Ако премахнете половината от всяка порция, която обикновено сте свикнали да изяждате, скоро ще свикнете с по-малко количество храна в чинията, което съществено ще ускори процеса на отслабване. Но не закачайте плодовете и зеленчуците, тях си ги яжте в същото количество. Докато белтъчните, тестените, сладките ястия и тези с повече съединителна тъкан можете спокойно да намалите наполовина. Например картофи или ориз, сладкиши или белтъчини и т.н. Освен това е желателно да разреждате с чиста вода латето си и всякакви други любими напитки. Но е желателно да се откажете от плодовите сокове, те съдържат много захар и калории и често провокират повишен апетит.

• Задължително тренирайте

Ако нямате достатъчно време, избирайте упражнения, в които са задействани много мускулни групи. Например коремни преси или приклякания – те ще принудят мускулите по цялото ви тяло да се напрегнат.

Такива тренировки увеличават сърдечните съкращения, засилват стопяването на мазнините, стягат и привеждат в тонус цялата долна част на тялото и извайват формите ви. Такива движения не изискват фитнес и прочее спортни зали, много лесно се правят у дома.

Източник: Здравето

Още новини
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Advertisements
Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бога. „Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Сьщо така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти“, сподели оrкровение Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е...

повече информация
Писмо от Щатите

Писмо от Щатите

Писмо от Щатите пристигна до българка след като пътува 49 години. Това разказа пред бТВ Даниела Николаева. Тя живее от пет години на ул. Баба Илийца в столичния квартал Лагера. Преди няколко дни тя изненадващо намира в пощенската си кутия писмо, изпратено на 19...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.