Ускоряване на отслабването
Дата на публикуване: 19.05.2020
ускоряване на отслабването

Ускоряване на отслабването

Ускоряване на отслабването е важна част, когато искате по-бързо да изглеждате добре. Много от хората мечтаят да свалят излишните килограми, променят вкусовите си пристрастия и упорито тренират, но цифрите на кантара не бързат да покажат желания резултат.
Има няколко съвета, които ще помогнат да ускорите процеса на отслабване и няма да навредят на здравето ви. Ако се съобразите и се възползвате от тях, можете да се засищате с по-малко количество храна и да отслабвате в същото време. Така ще получите добри резултати независимо каква диета прилагате.
• Пийте повече течности
Чувството на глад и чувството на жажда могат лесно да се объркат. Често човек не може да определи точно какво е нужно на организма – течности или храна. И вместо допълнителни калории с храната можете да решите пробле ма с чаша чиста вода.

Процесът на отслабване ще се ускори, ако пиете повече вода. Ако желанието да хапнете не преминава, може да го удовлетворите, разбира се. Но имайте предвид, че ако изпиете една чаша вода, това желание много скоро ще изчезне.
• Сложете на кръста си колан
В Америка дори наричат този простичък метод “корсетна диета”, която е популярна сред много холивудски звезди. Такъв корсет не позволява на човек да преяжда, така по неволя ще се придържате към диетата и ще отслабнете по-скоро. Но съвсем не е задължително да си харчите парите за скъп и често неудобен корсет. Резултатът от отслабването ще е почти същият, ако си вържете на кръста обикновен колан. Така по време на ядене коланът ще подскаже кога трябва да спрете.

• Пийте топъл бульон

Ако свикнете да започвате всеки прием на храна с чашка прозрачен топъл бульон (от зеленчуци, може и костен), това само ще ви е от полза. Калориите в тази най-обикновена супичка са съвсем малко, оказват успокояващ ефект, насищат организма и са отлична профилактика на стомашно-чревните заболявания. Топлият бульон запълва стомаха ви, затова апетитът веднага намалява. Когато започнете да ядете по-бавно, бързо ще усетите чувството за насищане.

• Консумирайте по-малко алкохол

Спиртните напитки са много калорични, освен това провокират апетита. Алкохолът е пагубен за тези, които спазват диета. Например само чаша вино прибавя 130 калории, а коктейлите – в пъти повече. Освен това трябва да се има предвид, че на гладен стомах много бързо настъпва опиянение. Добре е по време на диета съвсем да се откажете от алкохолните напитки. Но ако не се получава, то е желателно да намалите употребата им значително.

• Забравете асансьорите

Изкачването по стълбите спомага за засиленото стопяване на калории и трениране на мускулите в цялото тяло. Но не е задължително всеки ден да изкачвате стълбите до последния етаж и да слизате надолу. Достатъчно е да изкачите стълбите само на 2 етажа например. Докато изкачвате стълби, вашият организъм стопява по 10 калории в минута, ако пък имате силата и волята да бягате по тях, ефектът ще е още по-голям. Така бързо ще сваляте повече от половин килограм на седмица.

Рязкото отслабване след 45 е рисково

• Намалете порциите наполовина

Ако премахнете половината от всяка порция, която обикновено сте свикнали да изяждате, скоро ще свикнете с по-малко количество храна в чинията, което съществено ще ускори процеса на отслабване. Но не закачайте плодовете и зеленчуците, тях си ги яжте в същото количество. Докато белтъчните, тестените, сладките ястия и тези с повече съединителна тъкан можете спокойно да намалите наполовина. Например картофи или ориз, сладкиши или белтъчини и т.н. Освен това е желателно да разреждате с чиста вода латето си и всякакви други любими напитки. Но е желателно да се откажете от плодовите сокове, те съдържат много захар и калории и често провокират повишен апетит.

• Задължително тренирайте

Ако нямате достатъчно време, избирайте упражнения, в които са задействани много мускулни групи. Например коремни преси или приклякания – те ще принудят мускулите по цялото ви тяло да се напрегнат.

Такива тренировки увеличават сърдечните съкращения, засилват стопяването на мазнините, стягат и привеждат в тонус цялата долна част на тялото и извайват формите ви. Такива движения не изискват фитнес и прочее спортни зали, много лесно се правят у дома.

Източник: Здравето

Още новини
Есенна салата

Есенна салата

Есенна салата ще ви даде нови сили и здраве. Предлагаме ви много лесна и бърза рецепта, която е с доказани ползи за организма през този прекрасен, но и предзимен сезон. С нея освен, че ще подсилите имунитета си ще се заредите с голямо количество от безценни витамини....

повече информация
Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки - всички в семейството ни ги обичат, а се правят лесно. Всички обичаме сиренки. Няма нищо по-хубаво от тази вкусотийка за закуска, преди да бъдем погълнати от ежедневните задачи. Сиренките не се приготвят сложно, напротив, и точно това е...

повече информация
Българка обърка самолета

Българка обърка самолета

Българка обърка самолета. 30-годишна българка, която трябвало да лети от Лондон с билет до Валенсия, се качила в британската столица в погрешен самолет и се озовала в Киев. За грандиозната грешка разказа на стената си във фейсбук злополучната пътничка, която се тагна...

повече информация
Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот се дължи на родната ми майка. Доскоро всичко в живота ми беше наред. Завърших училище с отличие, след което успях да завърша престижен университет, а после се устроих и на добра работа. Няколко години по-късно срещнах жената, която днес е моя...

повече информация
Advertisements
Дълголетието е възможно

Дълголетието е възможно

Дълголетието зависи от няколко признака - точно 5 на брой. Не сте ли се питали колко време ще сте на тази земя и колко дълго ще живеете? Учени направиха редица от експерименти, за да стигнат до тези отговори. Според изследователите има 5 основни признака, в живота на...

повече информация
Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака са няколко. Казват, че само с един поглед може да се предаде любов, омраза, радост, негодувание, възхищение и завист. Не случайно много хора са на мнение, че очите говорят повече от множество думи. Астролозите са убедени, че някои от...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.