Уважавайте повече себе си
Дата на публикуване: 22.04.2020
уважавайте

Уважавайте повече себе си

Уважавайте повече себе си и собствените си чувства. Може би те вече не заслужават да бъдат в живота ви. Или може би те никога не са го заслужавали! Чувствали ли сте се разочаровани, че някой близък ви обръща твърде малко внимание? Замисляли ли сте се, че инвестирате много повече във взаимоотношения, отколкото получавате от тях – сякаш трябва да просите време и внимание? Сякаш постоянно молите даден човек да спре поне за минута?
Замисляли ли сте се, че това може да се случи, защото сте свикнали да поставяте интересите на другите над собствените си? Помислете за това.
Когато много обичаме някого, си затваряме очите за много неща. Прощаваме онова, с което не бихме се примирили по принцип.

Любовта често ни принуждава да бягаме след други хора и всички тези безполезни опити да ги принудим да ни обръщат поне малко внимание ден след ден подкопават самочувствието ни. И сърцето ни боли, дори и кардиологът да твърди, че всичко е наред.Просто трябва да спрете да го правите! Спрете да бягате след тях!
За първи път от много време поставяме на първо място себе си и собствените си интереси, защото всъщност винаги сме били, сме и ще останем най-важните хора за себе си. И ако хората напуснат живота ви и скъсат отношенията с вас, трябва да спрете да ги преследвате, може би те вече не заслужават да бъдат в живота ви.
А как можете да разберете, че когато търсите благоволението на някого, най-вероятно тъпчете самочувствието си?
Преследвате човек, за да може да получите поне малко от вниманието му. Когато прекарвате време далеч от този човек, чувствате необяснима тревога. Искате още и това чувство изчезва само когато той любезно се съгласи да ви даде част от вниманието си.

Винаги сте готови да промените плановете си (без значение колко важни са те за вас), за да останете с този човек, като по този начин му казвате (и на себе си), че той е изключително важен.

Вместо да мислите за това, което бихте искали да направите, вие мислите какво прави този човек. Дори след като прекарате време в компанията на този човек, не се чувствате истински щастливи (най-често изпитвате само временен прилив на щастие).

Не чувствате същата радост и пълнота на отношенията, както в компанията на вашите истински приятели, които са ви избрали в същата степен, в която сте ги избрали.

Ако не цените собственото си време, как можете да очаквате някой друг да го оцени? Как можете да очаквате уважение, ако всеки момент сте готови да се откажете от всичко, което правите, само защото той няма какво да прави?

Участвайки в това преследване, вие изваждате поредното мъничко парче от увереността си с всеки кръг, позволявайки си бавно да се плъзнете в безкрайната заешка дупка на безпокойство.

Защо? Защото с действията си директно си казвате, че някой друг е по-важен за вас, отколкото за вас самите.
Не избирайте хора, които никога не ви избират! Не давайте от времето си за тези, които не биха отделили дори минута за вас!
Обичайте се и се ценете! Така и другите ще ви обичат!

Източник: Истински истории

Още новини
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Advertisements
Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бога. „Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Сьщо така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти“, сподели оrкровение Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е...

повече информация
Писмо от Щатите

Писмо от Щатите

Писмо от Щатите пристигна до българка след като пътува 49 години. Това разказа пред бТВ Даниела Николаева. Тя живее от пет години на ул. Баба Илийца в столичния квартал Лагера. Преди няколко дни тя изненадващо намира в пощенската си кутия писмо, изпратено на 19...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.