В канала не трябва да изливате тези неща
Дата на публикуване: 17.01.2020
в канала

В канала не трябва да изливате тези неща

В канала на мивката или банята не е препоръчително да изливате някои неща. Що се отнася до здравето на водопроводната инсталация, пускането на всеки отпадък в канализацията може да доведе до големи проблеми – и скъпи ремонти – за нула време. Преди да направите грешка, която ще ви струва скъпо, разберете какво никога не трябва да изливате в канала.
1. Животински мазнини
Въпреки че може да се изкушите да изплакнете мазния тиган веднага след готвенето на малко бекон, наденица или пържола, това може да доведе до сериозни проблеми с канализацията.
Проблемът е, че водата и мазнините се охлаждат, докато се движат през тръбите, и се втвърдяват, привличайки други остатъци и създавайки запушване. Вместо това излейте мазнината в консерва или буркан, оставяйки я да изстине и след това я изхвърлете в кошчето.

2. Брашно
Изненадващо е, че нещо толкова просто като брашното може да доведе до водопроводен проблем. Според специалистите, брашното може да сериозно да запуши канализацията ви и потенциално да се наложи викането на специалист, който да коригира ситуацията.
3. Зехтин
Когато приключите със зехтина си, уверете се, че го изхвърляте в кошчето, а не в канализацията. То много често е източник на големи запушвания. Когато зехтинът се охлади – например, когато влезе в контакт със студена вода или се остави да седи в неизолирана тръба – той може да се втвърди и да доведе до запушване за нула време.

4. Кости
Въпреки че може да ви се струва, че можете да изхвърлите почти всичко, костите могат бързо да съсипят канализацията ви. Костите също често са придружени от животински мазнини, които могат да се втвърдят в канализацията.

5. Ориз
Мислите ли да изсипете малкото останал ориз в канализацията? Помислете отново. Абсорбиращите храни, като ориз и тестени изделия, могат да се разширят във вашите тръби и да допринесат за запушвания. Ако в края на храненето ви останат малко в чинията, не забравяйте първо да я остържете в кошчето преди да я изплакнете.

6. Утайка от кафе
Докато изхвърлянето на чаша кафе в канализацията вероятно няма да причини вреда, утайката от кафе може да доведе до сериозни проблеми. Утайката може да се натрупа в тръбите и да причини запушвания, което потенциално може да доведе до скъп ремонт в бъдеще.

Източник: Истински истории

Още новини
Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ще ви даде това, от което имате нужда. Всеки човек притежава качества и недостатъци, никой не е перфектен и смисълът на любовта е да откриете този, който ви приема с всичките ви трески за дялане, както и вие него. Когато той вижда вашите положителни черти и...

повече информация
6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката. Няма жена, която да не иска да изглежда добре. Най-често нежният пол залага на стилни дрехи, за да има безупречна визия. Понякога обаче в стремежа си да изглеждат добре облечени жените допускат много сериозни модни грешки,...

повече информация
10 сънища за успех

10 сънища за успех

10 сънища вещаят успех и щастие в близко бъдеще. От древни времена хората отдавали специално значение на сънищата . Както показват наблюденията, има няколко вида сънища , които ясно вещаят нещо хубаво, което ще ни се случи, както и такива, които са предвестник на беди...

повече информация
Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден в някои случаи. Не е тайна, че на всеки шест месеца тялото ни се възстановява. Това зависи от много фактори, но продължителността на деня играе ключова роля. Под въздействието на слънчевата светлина витамин D се произвежда активно в тялото...

повече информация
Advertisements
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син върна щастието ни ни даде криле. Така започва нашият покъртителен разказ. Да загубиш дете е една от най-жестоките трагедии, които могат да застигнат някой родител. Опустошението е пълно, мъката безкрайна, а пътят обратно към нормалния живот...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.