В канала не трябва да изливате тези неща
Дата на публикуване: 17.01.2020
в канала

В канала не трябва да изливате тези неща

В канала на мивката или банята не е препоръчително да изливате някои неща. Що се отнася до здравето на водопроводната инсталация, пускането на всеки отпадък в канализацията може да доведе до големи проблеми – и скъпи ремонти – за нула време. Преди да направите грешка, която ще ви струва скъпо, разберете какво никога не трябва да изливате в канала.
1. Животински мазнини
Въпреки че може да се изкушите да изплакнете мазния тиган веднага след готвенето на малко бекон, наденица или пържола, това може да доведе до сериозни проблеми с канализацията.
Проблемът е, че водата и мазнините се охлаждат, докато се движат през тръбите, и се втвърдяват, привличайки други остатъци и създавайки запушване. Вместо това излейте мазнината в консерва или буркан, оставяйки я да изстине и след това я изхвърлете в кошчето.

2. Брашно
Изненадващо е, че нещо толкова просто като брашното може да доведе до водопроводен проблем. Според специалистите, брашното може да сериозно да запуши канализацията ви и потенциално да се наложи викането на специалист, който да коригира ситуацията.
3. Зехтин
Когато приключите със зехтина си, уверете се, че го изхвърляте в кошчето, а не в канализацията. То много често е източник на големи запушвания. Когато зехтинът се охлади – например, когато влезе в контакт със студена вода или се остави да седи в неизолирана тръба – той може да се втвърди и да доведе до запушване за нула време.

4. Кости
Въпреки че може да ви се струва, че можете да изхвърлите почти всичко, костите могат бързо да съсипят канализацията ви. Костите също често са придружени от животински мазнини, които могат да се втвърдят в канализацията.

5. Ориз
Мислите ли да изсипете малкото останал ориз в канализацията? Помислете отново. Абсорбиращите храни, като ориз и тестени изделия, могат да се разширят във вашите тръби и да допринесат за запушвания. Ако в края на храненето ви останат малко в чинията, не забравяйте първо да я остържете в кошчето преди да я изплакнете.

6. Утайка от кафе
Докато изхвърлянето на чаша кафе в канализацията вероятно няма да причини вреда, утайката от кафе може да доведе до сериозни проблеми. Утайката може да се натрупа в тръбите и да причини запушвания, което потенциално може да доведе до скъп ремонт в бъдеще.

Източник: Истински истории

Още новини
Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза по една единствена зодия. Може би се досетихте, че става дума именно за зодия Скорпион. Ето и причините защо това много одумван астрологичен знак: Скорпионите винаги имат собствено мнение. Това са хора, които не обичат да се съобразяват с никого. Те...

повече информация
Рождените дни и празнуването им

Рождените дни и празнуването им

Рождените дни са важно празненство за всички ни, не само като деца. Въпреки това, някои рождени дни, според общоприетото схващане, са опасни за празнуване. Всички сме чували, че не трябва да празнуваме 40-тата си годишнина, но има още няколко рождени дни, чието...

повече информация
3 храни за дълъг живот

3 храни за дълъг живот

3 храни могат да направят животът ви по-дълъг. През целия си живот дядо ми живееше в селото, гледаше фермата, говедата и зеленчуковата градина. Рядко беше в магазина и често купуваше не храна, а кибритени клечки и домакински съдове. Всички продукти той ядеше само от...

повече информация
Клиентът няма право

Клиентът няма право

Клиентът няма право в някои случаи. Който е учил търговия или пък работи в този сектор добре знае, че клиентът винаги има право. Да, той трябва да получи най-доброто обслужване, но също така би трябвало и да знае на какво има право и на какво не. Обслужващият персонал...

повече информация
Advertisements
Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов с интересни констатации. За нова Балканска война с участието на Русия в защита на Македония призовава в новата си книга "Македонският феникс между унищожението и самоунищожението“ историкът Стефан Влахо-Мицов. Книгата излиза преди дни на...

повече информация
Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова ще трябва да се изявява в ново поприще. Скоротечно приключва кариерата на Мария Игнатова като водеща на Папараци, пише HotArena. До броени дни блондинката, която година и половина стоя извън телевизионните студиа след свалянето на „Господари на ефира“,...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.