Вдигнати крака под формата на свещ
Дата на публикуване: 28.10.2019
вдигнати крака

Вдигнати крака под формата на свещ

Вдигнати крака на свещ ще ви донесат доста ползи. Свикнали сме да живеем на висока скорост и да сме в непрекъснато движение. Затова много хора ценят ефективните тренировки, които не изискват много усилия и време. Предлагаме ви Например, открихме упражнение, което ще ви помогне да се отървете от умората и драматично да подобрите настроението си само за 20 минути на ден.
Легнете на пода и подпрете краката си в поза свещ на стената. Ръцете поставете отстрани на торса. Останете в тази позиция 20 мин.
Важно е дрехите, с които сте, да се свободни и да не да пречат на кръвообращението. Това не е точно активно упражнения, по-скоро е йога техника за релаксация.

Въпреки това има много предимства за кръвоносната система.
Единственото ограничение на това упражнение е, ако страдате от скорошно или хронично нараняване на краката или гръбначния стълб. Не лежете твърде далеч от стената и не поставяйте нищо под врата. Това може да доведе до мускулно напрежение и да повлияе на негативно върху гръбначния стълб.
1. Усещането за тежест в краката ще изчезне
Усещането за подуване и тежест в краката е свързано с лошо кръвообращение. Наред с други причини, това може да бъде причинено от сърдечна или бъбречна недостатъчност, наднормено тегло или нездравословна диета. Разбира се, трябва да определите причината за подуването и да го лекувате.

2. Няма повече умора, когато носите високи токчета

Спор да няма, високите токчета правят женския силует още по-страхотен. Въпреки това, ако обичате да носите този тип обувки постоянно, това може да направи лоша услуга на здравето ви. Те често уморяват краката поради лошото разпределение на телесното тегло. След дълъг ден на токчета би било чудесно да вдигнете краката си за известно време. Може да допълните упражнението с масаж на краката и хладък душ.

3. Подобрява се хранослимането

Лежането с вдигнати крака подобрява работата на стомаха. Кръвоснабдяването към вътрешните органи се подобрява чрез дрениране на кръвта от краката. Гладките мускули, които са отговорни за перисталтиката на стомаха, заздравяват. Перисталтиката е мускулна контракция, необходима за движението на храната.

Повишеното кръвообращение подобрява работата на храносмилателната система. Ако правите това упражнение редовно, повечето хранителни вещества, които консумирате, ще се абсорбират по-бързо.

4. По-спокойна нервна система

С това упражнение ще бъдете по-спокойни и ще дишате повече въздух. Когато организмът получава повече кислород, кръвообращението се подобрява и снабдява всички вътрешни органи с хранителни вещества. Това е от полза за нервната система и намалява мускулното напрежение около слепоочията, шията и стомаха.

5. Качеството на сън ще се подобри

След като мозъкът получи повече кислород чрез правилно дишане и подобрено кръвообращение, вашият сън ще стане по-дълбок и по-качествен.
Когато сте в тази позиция, опитайте се да държите ума си от дребни проблеми.

Източник: Мила

Още новини
Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева има 24 години опит в астрологията. От 10 години е член на Българска астрологична асоциацията. Към момента е и преподавател по астрология към асоциацията. В текущото интервю Паскалева говори за затъмненията и ретроградните планети през годината и за...

повече информация
Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди съобщи, че българският футболист не си е отишъл богат. Мартин Питърс от Уест хям опитал да си смени фланелката с Гунди след гола му на „Уембли“, но там някой от нашата делегация го отпратил и му дават от резервния екип. Фланелката на Георги е стояла...

повече информация
Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски е учител по български език и литература в професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас. Той е само на 49 години, но вече можеше да не е между живите, защото точно по Коледа получава инфаркт. Има обаче една малка подробност – по...

повече информация
Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение за гафа, който сътвори в предаването си. Водещият на „Последният печели“ Орлин Горанов поднесе официално извинения както от свое име, така и от това на екипа на тв предаването, след като по-рано днес беше обвинен в реч на омразата и цитиране...

повече информация
Advertisements
Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021 ви вещае месец, изпълнен с нови преживявания. Бъдете оптимисти, нещата ще се оправят с всеки изминал ден. Стартираме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп март 2021 през март Овенът ще бъде силно повлиян от силата на Венера. Ще имате...

повече информация
Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии, защото гневът им ще се стовари върху вас с всичка сила. Всички знаем, че има хора, които не умеят да контролират гнева си. Не само това – в повечето случаи те са способни да избухнат и от най-малкото нещо. Мнозина смятат, че за това колко...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.