Вдигнати крака под формата на свещ
Дата на публикуване: 28.10.2019
вдигнати крака

Вдигнати крака под формата на свещ

Вдигнати крака на свещ ще ви донесат доста ползи. Свикнали сме да живеем на висока скорост и да сме в непрекъснато движение. Затова много хора ценят ефективните тренировки, които не изискват много усилия и време. Предлагаме ви Например, открихме упражнение, което ще ви помогне да се отървете от умората и драматично да подобрите настроението си само за 20 минути на ден.
Легнете на пода и подпрете краката си в поза свещ на стената. Ръцете поставете отстрани на торса. Останете в тази позиция 20 мин.
Важно е дрехите, с които сте, да се свободни и да не да пречат на кръвообращението. Това не е точно активно упражнения, по-скоро е йога техника за релаксация.

Въпреки това има много предимства за кръвоносната система.
Единственото ограничение на това упражнение е, ако страдате от скорошно или хронично нараняване на краката или гръбначния стълб. Не лежете твърде далеч от стената и не поставяйте нищо под врата. Това може да доведе до мускулно напрежение и да повлияе на негативно върху гръбначния стълб.
1. Усещането за тежест в краката ще изчезне
Усещането за подуване и тежест в краката е свързано с лошо кръвообращение. Наред с други причини, това може да бъде причинено от сърдечна или бъбречна недостатъчност, наднормено тегло или нездравословна диета. Разбира се, трябва да определите причината за подуването и да го лекувате.

2. Няма повече умора, когато носите високи токчета

Спор да няма, високите токчета правят женския силует още по-страхотен. Въпреки това, ако обичате да носите този тип обувки постоянно, това може да направи лоша услуга на здравето ви. Те често уморяват краката поради лошото разпределение на телесното тегло. След дълъг ден на токчета би било чудесно да вдигнете краката си за известно време. Може да допълните упражнението с масаж на краката и хладък душ.

3. Подобрява се хранослимането

Лежането с вдигнати крака подобрява работата на стомаха. Кръвоснабдяването към вътрешните органи се подобрява чрез дрениране на кръвта от краката. Гладките мускули, които са отговорни за перисталтиката на стомаха, заздравяват. Перисталтиката е мускулна контракция, необходима за движението на храната.

Повишеното кръвообращение подобрява работата на храносмилателната система. Ако правите това упражнение редовно, повечето хранителни вещества, които консумирате, ще се абсорбират по-бързо.

4. По-спокойна нервна система

С това упражнение ще бъдете по-спокойни и ще дишате повече въздух. Когато организмът получава повече кислород, кръвообращението се подобрява и снабдява всички вътрешни органи с хранителни вещества. Това е от полза за нервната система и намалява мускулното напрежение около слепоочията, шията и стомаха.

5. Качеството на сън ще се подобри

След като мозъкът получи повече кислород чрез правилно дишане и подобрено кръвообращение, вашият сън ще стане по-дълбок и по-качествен.
Когато сте в тази позиция, опитайте се да държите ума си от дребни проблеми.

Източник: Мила

Още новини
Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков "Дъ Шоуто" се срина сериозно. Любо Нейков, който е продуцент на предаването понесе сериозни критики и обиди от актьори и зрители. Той преживява тежко този неуспех и приближени до него твърдят, че започнал да се депресира сериозно,...

повече информация
Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков критикува едно от най-гледаните напоследък предавания - "Ергенът". Чаровният бивш синоптик твърди, че напоследък се слагат етикети на различни риалити предавания, а те не отговарят на истината. Ако не следите неговата кариера ще ви кажем, че в момента...

повече информация
Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова реши да сподели със своите последователи във Фейсбук тайна за здраве и дълголетие, която е изключително лесна за спазване, но понякога трудно приложима към съвременния начин на живот. Тя разкри, че е присъствала на защита на дисертационен труд на д-р...

повече информация
Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати, които всеки трябва да знае. Доматите се превиват от плод чак до октомври. Опитайте и ще успеете! Всъщност няма нищо по-добро от хапването на зрели домати, пресни, от собствената ви градина. Трудно е да се каже какво всъщност е по-добре:...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022 ви вещае ден, в който е добре да обуздаете своята нетърпеливост. За да се радвате на добро здраве, стремете се към умереност в поведението си и поддържайте баланс. Днешният ден ще е хубав и защото сте сред хората, които обичате. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 26 май 2022

Дневен хороскоп 26 май 2022

Дневен хороскоп 26 май 2022 предвещава ден, в който би било добре да се посветите на рутинни занимания и дела, както и да се погрижите за здравето си, следвайте полезните си навици, спазвайте добър режим, спортувайте. Съвършенство и перфекционизмът, дори в дребните...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.