Вдигнати крака под формата на свещ
Дата на публикуване: 28.10.2019
вдигнати крака

Вдигнати крака под формата на свещ

Вдигнати крака на свещ ще ви донесат доста ползи. Свикнали сме да живеем на висока скорост и да сме в непрекъснато движение. Затова много хора ценят ефективните тренировки, които не изискват много усилия и време. Предлагаме ви Например, открихме упражнение, което ще ви помогне да се отървете от умората и драматично да подобрите настроението си само за 20 минути на ден.
Легнете на пода и подпрете краката си в поза свещ на стената. Ръцете поставете отстрани на торса. Останете в тази позиция 20 мин.
Важно е дрехите, с които сте, да се свободни и да не да пречат на кръвообращението. Това не е точно активно упражнения, по-скоро е йога техника за релаксация.

Въпреки това има много предимства за кръвоносната система.
Единственото ограничение на това упражнение е, ако страдате от скорошно или хронично нараняване на краката или гръбначния стълб. Не лежете твърде далеч от стената и не поставяйте нищо под врата. Това може да доведе до мускулно напрежение и да повлияе на негативно върху гръбначния стълб.
1. Усещането за тежест в краката ще изчезне
Усещането за подуване и тежест в краката е свързано с лошо кръвообращение. Наред с други причини, това може да бъде причинено от сърдечна или бъбречна недостатъчност, наднормено тегло или нездравословна диета. Разбира се, трябва да определите причината за подуването и да го лекувате.

2. Няма повече умора, когато носите високи токчета

Спор да няма, високите токчета правят женския силует още по-страхотен. Въпреки това, ако обичате да носите този тип обувки постоянно, това може да направи лоша услуга на здравето ви. Те често уморяват краката поради лошото разпределение на телесното тегло. След дълъг ден на токчета би било чудесно да вдигнете краката си за известно време. Може да допълните упражнението с масаж на краката и хладък душ.

3. Подобрява се хранослимането

Лежането с вдигнати крака подобрява работата на стомаха. Кръвоснабдяването към вътрешните органи се подобрява чрез дрениране на кръвта от краката. Гладките мускули, които са отговорни за перисталтиката на стомаха, заздравяват. Перисталтиката е мускулна контракция, необходима за движението на храната.

Повишеното кръвообращение подобрява работата на храносмилателната система. Ако правите това упражнение редовно, повечето хранителни вещества, които консумирате, ще се абсорбират по-бързо.

4. По-спокойна нервна система

С това упражнение ще бъдете по-спокойни и ще дишате повече въздух. Когато организмът получава повече кислород, кръвообращението се подобрява и снабдява всички вътрешни органи с хранителни вещества. Това е от полза за нервната система и намалява мускулното напрежение около слепоочията, шията и стомаха.

5. Качеството на сън ще се подобри

След като мозъкът получи повече кислород чрез правилно дишане и подобрено кръвообращение, вашият сън ще стане по-дълбок и по-качествен.
Когато сте в тази позиция, опитайте се да държите ума си от дребни проблеми.

Източник: Мила

Още новини
Металокерамика срещу цирконий

Металокерамика срещу цирконий

За да може да направим избор трябва да се запознаем с малко повече информация. Какво е металокерамиката ? Това е метална конструкция, в повечето случаи съдържа никел, който е силен алерген. Той в повечето случай води до възпаление на венеца и лош дъх. Върху металната...

повече информация
Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021 ви вещае приятна седмица, в която не трябва да действате прибързано. Не е лошо да обръщате повече внимание на семейството и хората, на които държите. В дома Ви ескалира необходимост от някой промени, в оптимален случай- това са...

повече информация
Връзка от разстояние

Връзка от разстояние

Връзка от разстояние е трудна за поддържане. Много хора са на мнение, че връзките от разстояние никога не се получават, защото накрая всичко става твърде сложно. Да, връзките от разстояние могат да бъдат сложни, но ако решите да вложите повече усилия, ще видите, че си...

повече информация
Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии с 4 според астролозите. С*ксът и любовта вървят ръка за ръка. Е, не във всеки случай, но е по-добре когато това е така. Но замисляли ли сте се защо някои хора са верни на половинките си до гроб, а други кръшкат при първа възможност? Е, според...

повече информация
Advertisements
Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си. Чуя ли някой да казва, че животът е само един и има право да си го живее, както си иска, ми прилошава. Защото имам дъщеря, която е същата стока. Не е моя родна, но съм я отгледала и затова ме е срам, че съм принудена да прикривам мръсотиите й....

повече информация
Плесента и мухълът

Плесента и мухълът

Плесента и мухълът са неразделна част от природната среда. На открито, плесените и мухълът играят много важна роля в природата, за да разграждат органичната материя, като падналите листа и мъртвите дървета, но на закрито, мухълът трябва да се избягва. Той се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.