Вирусите умират с тези храни
Дата на публикуване: 19.10.2020
вирусите умират

Вирусите умират, когато употребявате дадени храни. Според СЗО над 23 милиона души се разболяват всяка година само като ядат заразена храна. И според друг доклад, има толкова много различни вируси, колкото са звездите на небето. За да не се разболеят телата ни, най-доброто решение е да изградим имунитета си отвътре. За щастие всъщност е лесно да се постигне.
Днeс изготвихме списък с 8 храни, които можете да консумирате, за да стимулирате имунната си система по естествен път. И в края ще намерите бонус раздел за суперхрана, която прави чудеса за вашето тяло.
1. Бадеми
Освен шепа бадеми, имащи същата стойност на калций като 1/4 чаша мляко, тези прекрасни хранителни ядки могат да помогнат за поддържането на тялото ви в добра форма. Според изследователите бадемите засилят имунната ви система, особено срещу вируси. С високо съдържание на витамин Е и фибри, те също могат да поддържат кръвната Ви захар под контрол.

2. Слънчогледови семки
Напълно здравословна закуска, слънчогледовите семки също могат да се окажат вашият спасител по отношение на имунитета. Те намаляват риска от различни хронични заболявания като болестта на Алцхаймер, поддържат сърцето ви здраво и предпазват от заболяванията. Те също така правят чудеса за бъдещите майки и помагат на плода да се развива здравословно.
3. Киви
С витамин С, витамин К и витамин Е кивито може да помогне при астма и да укрепи имунната ви система. То също може да предотврати състояния като обикновена настинка и грип. Освен това кивито може да подпомогне храносмилането и да служи като защита срещу загуба на зрение.

4. Джинджифил

Тази лесно достъпна подправка прави чудеса за тялото ви. Намалява холестерола, облекчава болката в периода на менструация и повишава способността на организма да се бори с инфекциите като цяло.

5. Бъз

Бъзът е пълен с антиоксиданти и често се използва за лечение на различни заболявания. Тези лилави плодове могат да се борят със стреса и да подобрят вътрешната работа на имунната ви система.

6. Спанак

Не е загадка, че спанакът е полезен за вашето здраве, но очевидно тази храна е чудесна и за вашия имунитет. Спанакът е чудесен източник на магнезий, който е необходим за поддържане на нервната функция, здраво сърце, добро кръвно налягане и силни мускули.

7. Диня

Динята не само може да поддържа кожата и косата ви здрави, но също така може да подобри храносмилането и да намали възпалението в тялото ви.

8. Плодове, богати на витамин С

Според доклад витамин С може да даде тласък на имунната ви система по 20 начина! За да назовем само няколко, може да поддържа вашите бели кръвни клетки здрави, да убива нежелани или лоши клетки и да увеличи производството на антитела.

Силата на бадемите
е към изграждането на имунитет, има много повече добрини, които могат да донесат на тялото ви. Те намаляват холестерола, добавят повече антиоксиданти към кръвта ви, помагат ви да свалите малко килограми и дори поддържат очите ви здрави. Бадемите също поддържат кожата ви чиста и могат да подобрят мисловните ви способности.

Източник: За жената

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак и други тежки метали. Всички сме замърсени с тежки метали, включително живак. Техен източник са не само чешмяна вода и храна, но и опаковките. Живак и други вредни за здравето метали могат да присъстват в лекарства, кухненски съдове и...

повече информация
Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона може да послужат за много неща. Бульонът е лесна за приготвяне супа, позната ни от векове. Обичаме да го хапваме и с удоволствие го приготвяме на семейни вечери, обеди и тържества. Всяка домакиня има свои изпитани трикове, които правят бульона...

повече информация
Скърцане със зъби

Скърцане със зъби

Скърцане със зъби през нощта се наблюдава при много хора. Нощта е предназначена да бъде период на спокойствие и тишина - спокойни вечери, приятни сънища и дори подмладяване преди следващия ден. Но когато си имате работа със скърцане със зъби, това вероятно не е така....

повече информация
Eфект на смешен газ

Eфект на смешен газ

Азотен оксид и неговото действие. Използва се само от време на време в стоматологията, но принадлежи. Той действа най-добре при концентрация от 40 или 50% и няма странични ефекти. По-високите концентрации могат да причинят нежелани реакции. В най-лошите случаи тези...

повече информация
4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи - време е да научите кои са те. Още на първата среща ли питате за вашата зодия? Може би имате право да го направите. По този начин можете да избегнете любовното разочарование в бъдеще. Според много хора датата на раждане (не само денят и...

повече информация
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.