Вирусите умират с тези храни
Дата на публикуване: 19.10.2020
вирусите умират

Вирусите умират, когато употребявате дадени храни. Според СЗО над 23 милиона души се разболяват всяка година само като ядат заразена храна. И според друг доклад, има толкова много различни вируси, колкото са звездите на небето. За да не се разболеят телата ни, най-доброто решение е да изградим имунитета си отвътре. За щастие всъщност е лесно да се постигне.
Днeс изготвихме списък с 8 храни, които можете да консумирате, за да стимулирате имунната си система по естествен път. И в края ще намерите бонус раздел за суперхрана, която прави чудеса за вашето тяло.
1. Бадеми
Освен шепа бадеми, имащи същата стойност на калций като 1/4 чаша мляко, тези прекрасни хранителни ядки могат да помогнат за поддържането на тялото ви в добра форма. Според изследователите бадемите засилят имунната ви система, особено срещу вируси. С високо съдържание на витамин Е и фибри, те също могат да поддържат кръвната Ви захар под контрол.

2. Слънчогледови семки
Напълно здравословна закуска, слънчогледовите семки също могат да се окажат вашият спасител по отношение на имунитета. Те намаляват риска от различни хронични заболявания като болестта на Алцхаймер, поддържат сърцето ви здраво и предпазват от заболяванията. Те също така правят чудеса за бъдещите майки и помагат на плода да се развива здравословно.
3. Киви
С витамин С, витамин К и витамин Е кивито може да помогне при астма и да укрепи имунната ви система. То също може да предотврати състояния като обикновена настинка и грип. Освен това кивито може да подпомогне храносмилането и да служи като защита срещу загуба на зрение.

4. Джинджифил

Тази лесно достъпна подправка прави чудеса за тялото ви. Намалява холестерола, облекчава болката в периода на менструация и повишава способността на организма да се бори с инфекциите като цяло.

5. Бъз

Бъзът е пълен с антиоксиданти и често се използва за лечение на различни заболявания. Тези лилави плодове могат да се борят със стреса и да подобрят вътрешната работа на имунната ви система.

6. Спанак

Не е загадка, че спанакът е полезен за вашето здраве, но очевидно тази храна е чудесна и за вашия имунитет. Спанакът е чудесен източник на магнезий, който е необходим за поддържане на нервната функция, здраво сърце, добро кръвно налягане и силни мускули.

7. Диня

Динята не само може да поддържа кожата и косата ви здрави, но също така може да подобри храносмилането и да намали възпалението в тялото ви.

8. Плодове, богати на витамин С

Според доклад витамин С може да даде тласък на имунната ви система по 20 начина! За да назовем само няколко, може да поддържа вашите бели кръвни клетки здрави, да убива нежелани или лоши клетки и да увеличи производството на антитела.

Силата на бадемите
е към изграждането на имунитет, има много повече добрини, които могат да донесат на тялото ви. Те намаляват холестерола, добавят повече антиоксиданти към кръвта ви, помагат ви да свалите малко килограми и дори поддържат очите ви здрави. Бадемите също поддържат кожата ви чиста и могат да подобрят мисловните ви способности.

Източник: За жената

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.