Влиянието на Марс в Скорпион
Дата на публикуване: 21.11.2019
влиянието

Влиянието на Марс в Скорпион

Влиянието на Марс може да бъде важно за вас. Ключови думи за планетата Марс са енергия, желание, самоувереност, сила. Марс в астрологията управлява зодиакалните знаци Овен и Скорпион.
Преди астрологията Марс се е наричал планетата на „Малкото нещастие” и са го свързвали с войната, огъня и разрушението. Олицетворява инстинкта за самосъхранение, присъщ за всички хора – да защитим себе си, дома си или мнението си. Всеки усеща това влияние, когато отстоява своята позиция, когато спори с някого или се опитва да се защити от критика.
Енергията на Марс поддържа този заряд, който ни подтиква към действия и желанието ни да се движим напред и да постигаме целите си. Той олицетворява стремежа ни да изпитаме своите физически сили и смелост. В любовта планетата Марс представлява мъжкия принцип и мъжката еротика.

Марс олицетворява жизнената енергия, главните цели и мотиви, физическата сила. От гледна точка на астрологията той отговаря за движещите сили, които ни помагат да приемем предизвикателства и да се изправим лице в лице с опасностите. Марс е вътрешният войн, състезателният дух, пламъкът и огънят, горящи в нас. Планетата символизира желанието ни за независимост и самоопределяне. Показва колко дълбоко може да позволим да бъдем наранени и колко силно може да нараним другите.
В римската митология Марс е бил богът на войната, в древна Гърция е известен като Ерес, изобразяван най-често във военни доспехи. Той е олицетворявал самоувереност, сила и желание за борба. Винаги символизира силите, които ни карат да заявим своята независимост, да защитим позициите си, да се борим в трудните ситуации. В астрологията Марс символизира инстинкта за самосъхранение и стремежа да отвоюваме своето място под слънцето.

В астрологията Скорпионът е втория обитател на Марс. Скорпионът е агресивен, Марс също, поради това е възможно на дневен ред да се появят някои неудобни въпроси. Но всичко ще бъде във вашите ръце и ще можете да решите ситуациите във ваша полза, защото марсианската енергия дава и сила и смелост.

Само вие самите знаете колко далече може да стигнете. Марс в Скорпион понякога предизвиква жестокост и дори желание за отмъщение. Вашата активност ще бъде много по-целенасочена, в резултат на което ще постигате неща, които преди са били недостижими. Въздействието на тази огнена планета ще ви мотивира за постигане на високи цели.

Влиянието на Марс в Скорпион понякога е свързано с преследване на определена цел, но без ясната представа защо това се прави и кому е нужно. Но нищо никога не е случайно, Скорпионът винаги действа преднамерено, дори и до края вие самите да не осъзнавате какво точно и защо правите. Червената планета ще ви помогне да преодолеете препятствия и да изпълните най-сложните задачи. Всичко това ще се случва благодарение на много големи вътрешни сили, които ще откриете сами.

Скорпионът е олицетворение на упоритост, издръжливост и непоколебима увереност. „Всичко или нищо!” – това е девизът, който той споделя. Златната среда за него не съществува. Скорпион се управлява от Плутон, а това е планетата на крайностите.

Този транзит може да донесе със себе си кризи, както на външно, така и на вътрешно ниво. Желателно е да не се противопоставяме на процеса на трансформация, защото енергията на планетите ще намери изход така или иначе. Но помнете, че много зависи от вас самите да се промените и да откриете скритите ресурси и сили в себе си.

Влиянието на транзита на Марс в Скорпион ще се прояви и позитивно, и негативно. В положителен план той ще ни стимулира да се захващаме за трудната работа, ще ни показва как да намираме изход от най-трудните ситуации. Периодът може да бъде много продуктивен за кариерата и бизнеса. Ще се засилва страстта, а интимната страна на любовта ще привлича силно внимание. От друга страна емоциите също се увеличават, няма да е лесно да останете безпристрастни, а още по-трудно ще е да виждате нещата обективно.

В негативен план са възможни странни натрапчиви желания и мисли, които могат да ви вкарат в доста тъмни истории. Ревност, жестокост, желание за отмъщение, манипулиране – това са също неща от арсенала на този транзит.
Пазете се от тях!

Ивелина Рускова, астролог

Източник: Списание 8

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.