Внезапно ви се дояжда определен тип храна
Дата на публикуване: 20.02.2020
внезапно ви се дояжда

Внезапно ви се дояжда определен тип храна

Внезапно ви се дояжда нещо много солено или пък сладко, дори преди да не сме обичали много подобен вид храни. Даже да не си го признаваме, сладкото, мазното или пърженото понякога на всички ни се дояжда, дори и да сме привърженици на доброто хранене и здравословния начин на живот.
Интересното е, че най-често нашите желания от този вид показват, че в организма липсва нещо конкретно и той се опитва да компенсира дефицита с такива продукти.
Искаме соленосолено
Причини:
Дехидратация. Рецептата за спасение е проста: пийте повече вода.
Липса на хлориди: Яжте риба и морски дарове като цяло по-често, преминете към морска сол, вместо обикновена трапезна сол. Открийте козето мляко.
Инфекция с определен фокус (най-вероятно в областта на пикочно-половата система): Консултирайте се със специалист.

Искаме киселокисело
Причини:
Храната ви е твърде прясна, в рациона ви влизат само „неутрални“ храни като варено месо / риба, картофи и мляко. Опитайте с повече сол!
Дефицит на витамин С и дефицит на магнезий след токсикоза (при бременни жени), отравяне, отслабен имунитет. Яжте ядки, семена, бобови растения и всичко ще бъде наред.
Понякога упорито желание за нещо солено може да е израз на проблеми с жлъчния мехур или с черния дроб. Обърнете се към специалист.

Искаме нещо горчиво или лютолюто

Престанете с мазните храни! Организъм, който изисква горчива или люта храна обикновено “иска” да смели подадените му големи количества “тлъсто месо”.

Ако описаният по-горе случай не е вашият вариант, то това влечение може да се дължи на проблем в стомаха – има проблеми със секрецията и евакуаторната функция на стомашно-чревния тракт.

Често “лютото” е желано и при интоксикация на организма вследствие употребата на алкохол.

Искаме мазномазно

Причини:

Имате повишена физическа активност.

Наддали сте на килограми и следователно сте на диета със сериозно ограничение на мазнините.

Липса на мастноразтворими витамини.

Нещо трябва да се промени – с течение на времето неоправданото желание за мазнини води до промени в мозъка и формиране на навика да се яде мазна храна.

Как да намалим желанието за мазни храни? Яжте сирена, млечни и кисело-млечни продукти (кефир, кисело мляко), броколи.

Искаме сладкосладко

Причини:

Липса на хром, фосфор или триптофан (последният особено недостига в облачни дни). Купете си препарати със съдържание на хром в аптеката – и проблемът на хилядолетието при вас е много вероятно да бъде решен.

Това са общите модели на нашите гастрономически странности. Ако искате да получите медицинска точна картина на нуждите на вашето конкретно тяло – отидете в добра клиника и преминете през конкретни изследвания. Непременно се изследвайте и за соли на тежки метали.

Източник: За жената

Още новини
Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев безспорно е емблема на българската спортна гимнастика и един от най-успешните българи на олимпийски игри. С четири златни медала от световни първенства, европейска титла на халки и четири олимпийски медала Йовчев остави огромна следа в историята на този...

повече информация
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 2-8 август 2021

Седмичен хороскоп 2-8 август 2021

Седмичен хороскоп 2-8 август 2021 ви вещае период, през който може да възникнат някои изненади. При Близнаците човек, който ги е наранил, ще си получава заслуженото. Това ще им даде усещане за постигната справедливост. А при Лъвовете в близкото им обкръжение ще се...

повече информация
Advertisements
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.