Внезапно ви се дояжда определен тип храна
Дата на публикуване: 20.02.2020
внезапно ви се дояжда

Внезапно ви се дояжда определен тип храна

Внезапно ви се дояжда нещо много солено или пък сладко, дори преди да не сме обичали много подобен вид храни. Даже да не си го признаваме, сладкото, мазното или пърженото понякога на всички ни се дояжда, дори и да сме привърженици на доброто хранене и здравословния начин на живот.
Интересното е, че най-често нашите желания от този вид показват, че в организма липсва нещо конкретно и той се опитва да компенсира дефицита с такива продукти.
Искаме соленосолено
Причини:
Дехидратация. Рецептата за спасение е проста: пийте повече вода.
Липса на хлориди: Яжте риба и морски дарове като цяло по-често, преминете към морска сол, вместо обикновена трапезна сол. Открийте козето мляко.
Инфекция с определен фокус (най-вероятно в областта на пикочно-половата система): Консултирайте се със специалист.

Искаме киселокисело
Причини:
Храната ви е твърде прясна, в рациона ви влизат само „неутрални“ храни като варено месо / риба, картофи и мляко. Опитайте с повече сол!
Дефицит на витамин С и дефицит на магнезий след токсикоза (при бременни жени), отравяне, отслабен имунитет. Яжте ядки, семена, бобови растения и всичко ще бъде наред.
Понякога упорито желание за нещо солено може да е израз на проблеми с жлъчния мехур или с черния дроб. Обърнете се към специалист.

Искаме нещо горчиво или лютолюто

Престанете с мазните храни! Организъм, който изисква горчива или люта храна обикновено “иска” да смели подадените му големи количества “тлъсто месо”.

Ако описаният по-горе случай не е вашият вариант, то това влечение може да се дължи на проблем в стомаха – има проблеми със секрецията и евакуаторната функция на стомашно-чревния тракт.

Често “лютото” е желано и при интоксикация на организма вследствие употребата на алкохол.

Искаме мазномазно

Причини:

Имате повишена физическа активност.

Наддали сте на килограми и следователно сте на диета със сериозно ограничение на мазнините.

Липса на мастноразтворими витамини.

Нещо трябва да се промени – с течение на времето неоправданото желание за мазнини води до промени в мозъка и формиране на навика да се яде мазна храна.

Как да намалим желанието за мазни храни? Яжте сирена, млечни и кисело-млечни продукти (кефир, кисело мляко), броколи.

Искаме сладкосладко

Причини:

Липса на хром, фосфор или триптофан (последният особено недостига в облачни дни). Купете си препарати със съдържание на хром в аптеката – и проблемът на хилядолетието при вас е много вероятно да бъде решен.

Това са общите модели на нашите гастрономически странности. Ако искате да получите медицинска точна картина на нуждите на вашето конкретно тяло – отидете в добра клиника и преминете през конкретни изследвания. Непременно се изследвайте и за соли на тежки метали.

Източник: За жената

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.