Внезапно ви се дояжда определен тип храна
Дата на публикуване: 20.02.2020
внезапно ви се дояжда

Внезапно ви се дояжда определен тип храна

Внезапно ви се дояжда нещо много солено или пък сладко, дори преди да не сме обичали много подобен вид храни. Даже да не си го признаваме, сладкото, мазното или пърженото понякога на всички ни се дояжда, дори и да сме привърженици на доброто хранене и здравословния начин на живот.
Интересното е, че най-често нашите желания от този вид показват, че в организма липсва нещо конкретно и той се опитва да компенсира дефицита с такива продукти.
Искаме соленосолено
Причини:
Дехидратация. Рецептата за спасение е проста: пийте повече вода.
Липса на хлориди: Яжте риба и морски дарове като цяло по-често, преминете към морска сол, вместо обикновена трапезна сол. Открийте козето мляко.
Инфекция с определен фокус (най-вероятно в областта на пикочно-половата система): Консултирайте се със специалист.

Искаме киселокисело
Причини:
Храната ви е твърде прясна, в рациона ви влизат само „неутрални“ храни като варено месо / риба, картофи и мляко. Опитайте с повече сол!
Дефицит на витамин С и дефицит на магнезий след токсикоза (при бременни жени), отравяне, отслабен имунитет. Яжте ядки, семена, бобови растения и всичко ще бъде наред.
Понякога упорито желание за нещо солено може да е израз на проблеми с жлъчния мехур или с черния дроб. Обърнете се към специалист.

Искаме нещо горчиво или лютолюто

Престанете с мазните храни! Организъм, който изисква горчива или люта храна обикновено “иска” да смели подадените му големи количества “тлъсто месо”.

Ако описаният по-горе случай не е вашият вариант, то това влечение може да се дължи на проблем в стомаха – има проблеми със секрецията и евакуаторната функция на стомашно-чревния тракт.

Често “лютото” е желано и при интоксикация на организма вследствие употребата на алкохол.

Искаме мазномазно

Причини:

Имате повишена физическа активност.

Наддали сте на килограми и следователно сте на диета със сериозно ограничение на мазнините.

Липса на мастноразтворими витамини.

Нещо трябва да се промени – с течение на времето неоправданото желание за мазнини води до промени в мозъка и формиране на навика да се яде мазна храна.

Как да намалим желанието за мазни храни? Яжте сирена, млечни и кисело-млечни продукти (кефир, кисело мляко), броколи.

Искаме сладкосладко

Причини:

Липса на хром, фосфор или триптофан (последният особено недостига в облачни дни). Купете си препарати със съдържание на хром в аптеката – и проблемът на хилядолетието при вас е много вероятно да бъде решен.

Това са общите модели на нашите гастрономически странности. Ако искате да получите медицинска точна картина на нуждите на вашето конкретно тяло – отидете в добра клиника и преминете през конкретни изследвания. Непременно се изследвайте и за соли на тежки метали.

Източник: За жената

Още новини
Майка на 3 деца

Майка на 3 деца

Майка на 3 деца направи признание. Свърших най-страшния родителски грях – престанах винаги да поставям своите нужди в ъгъла. А децата при всички обстоятелства да са на първо място в моя живот. С тези думи започва изповедта на блогърката Женевиев Шоу Браун, майка на 3...

повече информация
3 зодии не прощават

3 зодии не прощават

3 зодии не прощават изневярата. За някои изневярата не е страшна, те се отнасят чисто философски, за други това е най-голямото предателство. Не всеки може да прости предателство, но кои от зодиите никога не могат да простят нищо? Започваме със Зодия Рак. Ракът е много...

повече информация
5-годишно момче спасител

5-годишно момче спасител

5-годишно момче направи страхотен подвиг и заслужи нашето внимание. От децата можем да научим много. Те са невинни и са готови на всичко. Доста често те не се колебаят да помогнат на някого изпаднал в беда. На тях просто им идва отвътре да го правят. Разбира се не...

повече информация
Сомалийско сираче

Сомалийско сираче

Сомалийско сираче имаше късмет да попадне в добри ръце. Много страни в Африка все още живеят много бедно. Доста деца от африканските народи имат злочеста съдба. Живеят в бедност и мизерия, а болестите, които кръжат над тях са многобройни. Нямат пари за лечение и доста...

повече информация
Advertisements
Свекърът и мама са имали връзка

Свекърът и мама са имали връзка

Свекърът и мама са имали връзка в миналото. Защо трябва децата да плащат греховете на родителите си? Семейните отношения са сложна система от връзки, които лесно могат да се объркат. Обикновено децата разчитат на родителите си да оправят нещата, но нерядко проблемите...

повече информация
Опасните храни за вас

Опасните храни за вас

Опасните храни трябва да се избягват, за да не се стигне до фатален изход. Ето кои са опасните храни, които могат да ви убият без дори да подозирате: Гъби Всички знаят, че не можете да ядете всички видове гъби, защото някои от тях са опасно отровни. Но се оказва, че...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.