Всяка зодия има собствен метод за да пребори стреса
Дата на публикуване: 06.08.2019
Стреса според зодията

Всяка зодия има собствен метод за да пребори стреса

Всяка зодия има собствен метод, чрез който да премахне насъбралото се напрежение. Всекидневния живот е изпълнен с напрежение, стрес, негативизъм. Такова е времето, в което живеем. Особено ако сме в по-голям град, то стресът там е неизбежен. Не е приятно на нас и околните да ни виждат винаги стресирани и в лошо настроение, защото стресът е заразен и ние без да осъзнаваме го предаваме на другия човек. Всеки от нас възприема различно нивото на стрес, а зодията също оказва голямо влияние. Има ефикасен метод да успеем да се справим с проблема, ето съветите спрямо зодията:
Внимание, Овни: почвайте да тренирате усилено, спрете с мързела и бездействието. Използвайте всяка свободна минута за физически упражнения, тичане, фитнес, някакъв бърз спорт. Така ще потиснете стреса и ще покачите нивото на настроението си.

Овните по принцип обичате да доминирате и да превъзхождате другите около вас. Така ще бъде и във спорта, затова той ще ви се отрази отрезвяващо и благоприятно. Напоследък може би нямате време и за себе си – е, тогава отделяйте си повече време, за де чувствате във форма.
Хей, Телците, спрете вече с това прекомерно напрежение, особено когато изпаднете в неловка ситуация. Бъдете над нещата. Най вече помислете за начина си на хранене, опитвайте да приемате повечко здравословни храни. Ако спазвате режим, то той ще ви избави от напрежението и стреса. Отидете на масаж или на минерален басейн, отпуснете се, яжте повече плодове. Спрете с лошата храна и ще се почувствате по-добре.
Близнаците пък винаги спазвате строг график в работата си и работите на максимума. Така пилеете излишно енергията си, а това ви засилва стреса. Вие сте под знака на Меркурий, което означава, че обичате да се трудите дълго време. Отделете повече време за общуване с близките и приятелите си, споделяте проблемите си с тях и ще се почувствате доста по-добре. Релаксирайте и медитирайте по-често, за да се отпуснете.

А вие, Раци, сте известни с вашият емоционален мироглед. Винаги искате да се грижите за близките хора около вас. Ако някой се нуждае от вашата помощ, вие му помагате безрезервно. Ако някой се измъчва, това ви измъчва два пъти повече от самия него. Знае се от всички, че обичате дома си. Но за да успеете да преборите стреса, отделяте повечко време за самите себе си, за да постигнете желаният баланс и хармония.

Когато става въпрос за Лъвовете, то прожекторите сочат винаги точно към вас. Но това никак не ви помага, а само ви стресира вътрешно още повече. Ако останете без внимание от другите хора, вие се чувствате ненужни и отхвърлени. Само вашата креативност и хоби е в състояние да възвърне душевното ви спокойствие. Така че ако обичате изкуството, фотографията, дори готвенето, то правете го по-често и така стреса ще избяга далеч от вас.

Девите се пречистват от стреса като решават да почистят своя или дори друг дом, защото това ги успокоява. Подредеността им носи удовлетворение. Ако има някъде градина, то градинарството ще им помогне да преодолеят негативните емоции. Затова като има нещо за вършене, Девите предпочитат да го свършат, защото така се разтоварват психически.

Везните редовно са под стрес, но се отърсват от него с добра компания. По този начин балансират и наутрализират натрупаното напрежение в тях. За тях говоренето на проблемите е сила, както и намирането на адекватно решение. Ако страдат по някого или имат любовни терзания, говоренето е ключът към решението на проблема. Ако започне много да им писва от всичко, то пътуването би ги разтоварило идеално.

Скорпиончето има един перфектен ключ към разбиване на напрежението. Това са палавите любовни игри. Любовта играе значителна роля в живота им. Ако по някаква причина те страдат от липса на ласки, то те започват да си измислят и мечтаят за хубави неща. така не мислят за проблемите и са винаги усмихнати.

Зодия Стрелец обича да опознава светът. За тази зодия стягането на багаж е същинско удоволствие, защото когато пътуват стреса на практика изчезва. За да решат проблемите си, Стрелците не зле да прочетат някоя вдъхновяваща книга, да сменят малко обкръжението си, да внесат разнообразие в живота си.

Козирогчетата са си признати работохолици, което допринася за увеличаване на нервите в ежедневието им. За да се почувстват по-добре, на тях им трябва стриктно планиране на действията, защото те не обичат да бъдат разхвърляни. За Козирога е добре да не спира със спорта и релакса, за да балансират и премахнат нивата на стрес от себе си.

Водолейчетата честичко пренебрегват стреса, което може и да ги подведе. По този начин енергията им намалява, а ентусиазмът им стихва. При тях справянето с напрежението не е никак лесна работа. Обичат технологиите, което ги напряга допълнително. Не обичат много да лежат и да бездействат. Но за да се поуспокоят, съветът ни е само за половин час да разкарат всякакви техники или технологии около тях.

Рибките не е зле по-честичко да медитират, за да премахнат негативните емоции от плещите си. Понеже те са зодия, която обича приказките, добре е да си полафят с някой далечен познат, защото този разговор ще ги разтовари. А най-много щ им помогне един релаксиращ масаж или отпускане в гореща вода.

Всяка зодия има собствен метод да заличи напълно стреса. Опитайте и ще се почувствате по-добре.

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.