Японска терапия срещу депресия
Дата на публикуване: 11.05.2020
японска терапия

Японска терапия срещу депресия

Японска терапия може да ни изправи на крака. Тази древна японска терапия е толкова лесна, че може да се прибегне до нея дори на събрание, дори на ораторска трибуна, и на никой няма да му хрумне, че току-що пред тях сте извършили манипулация, за да спрете да нервничите!
Акупресурата е много древен метод и вече сме чували за точките, разположени върху дланите и ходилата, отговарящи за различните органи и здравословното състояние. Но има и още нещо, което трябва да знаем, за да контролираме емоциите си. Тази древна японска техника помага да се справим с тревогата и депресията.
Дори децата знаят за този метод: те сами се успокояват, смучейки пръстите си.

Ние несъзнателно кръстосваме пръсти, ако се притесним или нервничим. И не придаваме значение на това защо го правим. Всъщнот тези действия стимулират енергийни меридиани, които играят важна роля при акупресурата.
Нужно е да разтриете пръстите на двете си ръце достатъчно интензивно, масажирайки фалангите в течение на 2-5 минути. След това хванете пръста така, че да почувствате пулсирането му. Ако веднага усетите пулс, задръжте пръсста си, докато пулсът не се забави. В зависимост от това върху какво трябва да се въздейства, изберете нужните пръсти:

Палецът – отговаря за безпокойството, което изпитваме в нова обстановка (затова децата му отделят голямо внимание, когато се безпокоят). Ако помасажирате палеца, това ще ви помогне да се отпуснете, да се абстрахирате от грижите, да се успокоите, да подобрите състоянието си и по-добре да се наспите.
Показалецът – това са страховете, дори фобиите. Ако се страхувате, изпитвате панически ужас, ратрийте показалците на ръцете си. Жизнен тонус и сила на волята, способност да контролирате и подобрите вътрешното си състояние, победите страха и да се преборите със слабостите – това са положителните промени, които можете да постигнете с помощта на масажиране на показалеца.

Средният пръст – лесно се досетихте за какво отговаря той. Разбира се, за гнева! Стресът, раздразнение, гневът са разрушителни емоции за организма. Те карат сърцето да работи в свръхрежим, съдовете се натоварват и честото главоболие е закономерно следствие от всичко това. Масажът на средния пръст нормализира тези проявления.
Безименният пръст – това са тъгата, депресията и ако се чувствате тъжни, трябва да обърнете внимание на безименния пръст. Психологически ще преодолявате по-лесно бариерите, ще възприемате нещата в по-светли тонове и ще се противопоставяте на проблемите. Ако започнете да практикувате масажирането на безименния пръст, то животът ви ще стане напълно различен.

Малкият пръст – малкият пръст отговаря за самочувствието. Неувереност, съмнения, дискомфорт – поразтрийте, помасажирайте пръста и ще преодолеете тези усещания далеч по-лесно! Притокът на кръв, който се подобрява с масажирането на малкия пръст, спомага за работата на мозъка. С по-бистро съзнание и готовност за активно участие в делата, съвсем естествено ще станете и по-продуктивни.

Източник: Уебмястото

Още новини
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна, наричана руската Ванга, не е между живите от 2015 г., но продължава да буди страхопочитание у всички привърженици на паранормалното. Пророчествата и съветите, които е изрекла приживе, са придобили световна слава и значение. Наскоро в интернет...

повече информация
Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии са 5 на брой. Забелязали ли сте, че има хора, които просто никога не са навреме? Вижте кои са 5-те зодии, които винаги закъсняват, защо това се случва и как реагират, ако им направите забележка. Започваме от зодия Овен. Овенът е винаги зает. Ако...

повече информация
Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари ще зарадват няколко зодиакални знаци. Всеки човек иска да стане по-богат и успешен. Може би и затова не спираме да се надяваме, че Звездите ще бъдат благосклонни към нас и ще ни дадат повече финансов късмет. През първия есенен месец енергията на Меркурий,...

повече информация
Advertisements
Къща на село е мечта

Къща на село е мечта

Къща на село е новата мода за хората, които искат спокойствие и ниски цени. Когато парите за жилище в града не достигат, много млади двойки с деца преоткриват българското село. Обикновено се ориентират към най-близкото до тях, купуват евтино стари къщи и бързо се...

повече информация
Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021 ви вещае ден, в който някои зодии не трябва да пренасят своите недоволства и душевни терзания. Бъдете конкретни и не бъдете твърде емоционални, нещата не винаги са лични или поне не толкова, колкото Ви изглеждат. Започваме от зодия...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.