Японска терапия срещу депресия
Дата на публикуване: 11.05.2020
японска терапия

Японска терапия срещу депресия

Японска терапия може да ни изправи на крака. Тази древна японска терапия е толкова лесна, че може да се прибегне до нея дори на събрание, дори на ораторска трибуна, и на никой няма да му хрумне, че току-що пред тях сте извършили манипулация, за да спрете да нервничите!
Акупресурата е много древен метод и вече сме чували за точките, разположени върху дланите и ходилата, отговарящи за различните органи и здравословното състояние. Но има и още нещо, което трябва да знаем, за да контролираме емоциите си. Тази древна японска техника помага да се справим с тревогата и депресията.
Дори децата знаят за този метод: те сами се успокояват, смучейки пръстите си.

Ние несъзнателно кръстосваме пръсти, ако се притесним или нервничим. И не придаваме значение на това защо го правим. Всъщнот тези действия стимулират енергийни меридиани, които играят важна роля при акупресурата.
Нужно е да разтриете пръстите на двете си ръце достатъчно интензивно, масажирайки фалангите в течение на 2-5 минути. След това хванете пръста така, че да почувствате пулсирането му. Ако веднага усетите пулс, задръжте пръсста си, докато пулсът не се забави. В зависимост от това върху какво трябва да се въздейства, изберете нужните пръсти:

Палецът – отговаря за безпокойството, което изпитваме в нова обстановка (затова децата му отделят голямо внимание, когато се безпокоят). Ако помасажирате палеца, това ще ви помогне да се отпуснете, да се абстрахирате от грижите, да се успокоите, да подобрите състоянието си и по-добре да се наспите.
Показалецът – това са страховете, дори фобиите. Ако се страхувате, изпитвате панически ужас, ратрийте показалците на ръцете си. Жизнен тонус и сила на волята, способност да контролирате и подобрите вътрешното си състояние, победите страха и да се преборите със слабостите – това са положителните промени, които можете да постигнете с помощта на масажиране на показалеца.

Средният пръст – лесно се досетихте за какво отговаря той. Разбира се, за гнева! Стресът, раздразнение, гневът са разрушителни емоции за организма. Те карат сърцето да работи в свръхрежим, съдовете се натоварват и честото главоболие е закономерно следствие от всичко това. Масажът на средния пръст нормализира тези проявления.
Безименният пръст – това са тъгата, депресията и ако се чувствате тъжни, трябва да обърнете внимание на безименния пръст. Психологически ще преодолявате по-лесно бариерите, ще възприемате нещата в по-светли тонове и ще се противопоставяте на проблемите. Ако започнете да практикувате масажирането на безименния пръст, то животът ви ще стане напълно различен.

Малкият пръст – малкият пръст отговаря за самочувствието. Неувереност, съмнения, дискомфорт – поразтрийте, помасажирайте пръста и ще преодолеете тези усещания далеч по-лесно! Притокът на кръв, който се подобрява с масажирането на малкия пръст, спомага за работата на мозъка. С по-бистро съзнание и готовност за активно участие в делата, съвсем естествено ще станете и по-продуктивни.

Източник: Уебмястото

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.