Японска терапия срещу депресия
Дата на публикуване: 11.05.2020
японска терапия

Японска терапия срещу депресия

Японска терапия може да ни изправи на крака. Тази древна японска терапия е толкова лесна, че може да се прибегне до нея дори на събрание, дори на ораторска трибуна, и на никой няма да му хрумне, че току-що пред тях сте извършили манипулация, за да спрете да нервничите!
Акупресурата е много древен метод и вече сме чували за точките, разположени върху дланите и ходилата, отговарящи за различните органи и здравословното състояние. Но има и още нещо, което трябва да знаем, за да контролираме емоциите си. Тази древна японска техника помага да се справим с тревогата и депресията.
Дори децата знаят за този метод: те сами се успокояват, смучейки пръстите си.

Ние несъзнателно кръстосваме пръсти, ако се притесним или нервничим. И не придаваме значение на това защо го правим. Всъщнот тези действия стимулират енергийни меридиани, които играят важна роля при акупресурата.
Нужно е да разтриете пръстите на двете си ръце достатъчно интензивно, масажирайки фалангите в течение на 2-5 минути. След това хванете пръста така, че да почувствате пулсирането му. Ако веднага усетите пулс, задръжте пръсста си, докато пулсът не се забави. В зависимост от това върху какво трябва да се въздейства, изберете нужните пръсти:

Палецът – отговаря за безпокойството, което изпитваме в нова обстановка (затова децата му отделят голямо внимание, когато се безпокоят). Ако помасажирате палеца, това ще ви помогне да се отпуснете, да се абстрахирате от грижите, да се успокоите, да подобрите състоянието си и по-добре да се наспите.
Показалецът – това са страховете, дори фобиите. Ако се страхувате, изпитвате панически ужас, ратрийте показалците на ръцете си. Жизнен тонус и сила на волята, способност да контролирате и подобрите вътрешното си състояние, победите страха и да се преборите със слабостите – това са положителните промени, които можете да постигнете с помощта на масажиране на показалеца.

Средният пръст – лесно се досетихте за какво отговаря той. Разбира се, за гнева! Стресът, раздразнение, гневът са разрушителни емоции за организма. Те карат сърцето да работи в свръхрежим, съдовете се натоварват и честото главоболие е закономерно следствие от всичко това. Масажът на средния пръст нормализира тези проявления.
Безименният пръст – това са тъгата, депресията и ако се чувствате тъжни, трябва да обърнете внимание на безименния пръст. Психологически ще преодолявате по-лесно бариерите, ще възприемате нещата в по-светли тонове и ще се противопоставяте на проблемите. Ако започнете да практикувате масажирането на безименния пръст, то животът ви ще стане напълно различен.

Малкият пръст – малкият пръст отговаря за самочувствието. Неувереност, съмнения, дискомфорт – поразтрийте, помасажирайте пръста и ще преодолеете тези усещания далеч по-лесно! Притокът на кръв, който се подобрява с масажирането на малкия пръст, спомага за работата на мозъка. С по-бистро съзнание и готовност за активно участие в делата, съвсем естествено ще станете и по-продуктивни.

Източник: Уебмястото

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да се доверите се на здравият си разум и да внимавате с думите си, за да избегнете проблемите и финансовите загуби. Моментът също е подходящ да се посветите на разрешаването на финансови въпроси и да се...

повече информация
Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да се учите от грешките си и да гледате уверено напред. Бъдете толерантни към чуждото мнение. Гледайте с оптимизъм на бъдещето, звездите показват, че нещата се подреждат и без вашата намеса. Бъде...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022 предвещава ден, в който е добре да свършите неотложното до обяд. Бъдете по-дипломатични и тактични. Не пропускайте да отделите време, което да посветите само на себе си, ако имате нужда от това. Близките ще Ви зарадват с мил жест. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022 ви вещае ден, в който настроението ви ще бъде повишено. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка подробност. Ако е възможно, заемете наблюдателна...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.