Залят телефон с вода
Дата на публикуване: 13.11.2020
залят телефон

Залят телефон с вода е често срещан неприятен случай. Нека си признаем, това е един от най-лошите ни кошмари. Случайно изпуснахте мобилния си телефон във ваната (или още по-лошо – тоалетната) или скочихте в басейна с него в джоба си, или телефонът ви се намокри, докато се разхождахте под дъжда. Гаранцията не покрива никакви щети, причинени от вода, и всички ваши снимки и разговори могат да бъдат загубени в този малък момент! Само това е достатъчно, за да причини мини инфаркт при някои хора.
Но не се паникьосвайте! Ние имаме някои добри новини за вас – не всички могат да бъдат изгубени и ето няколко съвета за първа помощ за спасяване на удавения ви телефон.

1. Извадете го веднага от водата
Знаем, звучи очевидно, но може би си мислите, че вече е твърде късно и дори не си струва да бързате да го оправите. Всяка секунда обаче е от значение и ако имате късмет, все пак ще можете да запазите телефона си.
2. Изключете го
По-често телефонът ви автоматично ще се изключи, когато падне във вода, но ако не стане, не се колебайте да го изключите или извадите батерията, за да го изключите незабавно. Това ще го предпази от късо съединение.
3. Извадете батерията (ако е възможно)
Ако имате мобилен телефон, който не ви позволява да извадите батерията, например iPhone, пропуснете тази стъпка. Но ако е възможно да извадите батерията от телефона, направете го без колебание. Това ще помогне да се предотврати пърженето на телефона. Ако я премахнете, ще прекъснете енергоснабдяването и ще избегнете допълнителни повреди.

4. Извадете SIM и картите с памет и всички други периферни устройства.
Отстранете всички капаци, които покриват пролуките и прорезите в телефона. Подсушете телефона си с кърпа от микрофибър или кърпа (препоръчително е да не използвате хартия, тъй като частиците могат да се запушат пролуките на телефона).

5. Поставете го във вакуумна торбичка
По този начин можете да извлечете всякаква вода, заседнала в прорезите и труднодостъпните зони. Поставете телефона в найлонова торбичка и изсмучете въздуха, създавайки вакуумен ефект. Той ще изсмуче течността от вътрешните части на телефона.

6. Поставете го в купа с ориз или друг абсорбент
Не, това не е мит. Сушенето на телефона с кърпичка не ви позволява да посегнете вътре в телефона и ще ви трябва нещо, което да поеме влагата … като неварен ориз. Поставете телефона и всички негови части в купа с ориз и го оставете там за около два дни. Можете да използвате други алтернативни материали, които абсорбират вода, като торбички за котки или силикагел (обикновено се намират в сухи храни, витамини или нови кутии за обувки).

7. Включете го … и стискайте палци
Въпреки че техниците предупреждават, че шансовете за повреда на телефона в случай на падане във вода са големи, ни сме оптимисти и винаги вярваме в положителен резултат.

Много е важно да дадете на телефона си поне два дни време да изсъхне и да се противопоставите на желанието да го включите, защото ако вътре останат мънички частици вода, всичките ви усилия ще бъдат безполезни. Късмет!

Източник: За жената

Още новини
Илиана Раева отговори на Нешка

Илиана Раева отговори на Нешка

Илиана Раева отговори на Нешка Робева. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори на атаката на легендарната треньорка Нешка Робева. Припомняме, че Робева бе афектирана от случилото се с ансамбъла ни след завършилото...

повече информация
Месецът на раждане

Месецът на раждане

Месецът на раждане закрива характерът на човек. Много хора вярват в астрологията и в знаците от зодиака и влиянието им върху характера ни. Повечето учени и психолози са на мнението, че всъщност месецът на раждане е определящ за бъдещето и живота на даден индивид. Факт...

повече информация
Манипулаторите са от три зодии

Манипулаторите са от три зодии

Манипулаторите са най-често от три зодии. Това са зодиите, които над всичко поставят интересите си и ако нещо не е свързано с тях, не си мръдват и пръста, не създават приятелства и познанства, изобщо нища, ако няма да имат някаква полза след това. На почетното трето...

повече информация
Български доктор в Париж за Ковид19

Български доктор в Париж за Ковид19

Български доктор в Париж с интересна позиция за Ковид19. Д-р Елена Радева работи от 20 години във Франция. Завършила е медицина в България и е работила тук, после е специализирала и в Монпелие. Съпругът ѝ също е лекар във Франция. Написаното от нея разкрива непозната...

повече информация
Advertisements
Запознахме се в социалната мрежа

Запознахме се в социалната мрежа

Запознахме се в социалната мрежа, но нещата не се развиха по правилният начин. Знаех, че така ще стане някой ден. Беше повече от очевидно. Видях ги на неговия „статус“. Лично той беше качил снимката преди няколко дни. Въпреки че не обичам да го следя в социалните...

повече информация
Седмокласник спаси възрастен

Седмокласник спаси възрастен

Седмокласник спаси възрастен човек. Ученик в седми клас от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч с бързи и адекватни действия е спасил човешки живот, съобщиха от пресцентъра на общината. Според медицинските специалисти реакциите на Николай са помогнали...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.