Залят телефон с вода
Дата на публикуване: 13.11.2020
залят телефон

Залят телефон с вода е често срещан неприятен случай. Нека си признаем, това е един от най-лошите ни кошмари. Случайно изпуснахте мобилния си телефон във ваната (или още по-лошо – тоалетната) или скочихте в басейна с него в джоба си, или телефонът ви се намокри, докато се разхождахте под дъжда. Гаранцията не покрива никакви щети, причинени от вода, и всички ваши снимки и разговори могат да бъдат загубени в този малък момент! Само това е достатъчно, за да причини мини инфаркт при някои хора.
Но не се паникьосвайте! Ние имаме някои добри новини за вас – не всички могат да бъдат изгубени и ето няколко съвета за първа помощ за спасяване на удавения ви телефон.

1. Извадете го веднага от водата
Знаем, звучи очевидно, но може би си мислите, че вече е твърде късно и дори не си струва да бързате да го оправите. Всяка секунда обаче е от значение и ако имате късмет, все пак ще можете да запазите телефона си.
2. Изключете го
По-често телефонът ви автоматично ще се изключи, когато падне във вода, но ако не стане, не се колебайте да го изключите или извадите батерията, за да го изключите незабавно. Това ще го предпази от късо съединение.
3. Извадете батерията (ако е възможно)
Ако имате мобилен телефон, който не ви позволява да извадите батерията, например iPhone, пропуснете тази стъпка. Но ако е възможно да извадите батерията от телефона, направете го без колебание. Това ще помогне да се предотврати пърженето на телефона. Ако я премахнете, ще прекъснете енергоснабдяването и ще избегнете допълнителни повреди.

4. Извадете SIM и картите с памет и всички други периферни устройства.
Отстранете всички капаци, които покриват пролуките и прорезите в телефона. Подсушете телефона си с кърпа от микрофибър или кърпа (препоръчително е да не използвате хартия, тъй като частиците могат да се запушат пролуките на телефона).

5. Поставете го във вакуумна торбичка
По този начин можете да извлечете всякаква вода, заседнала в прорезите и труднодостъпните зони. Поставете телефона в найлонова торбичка и изсмучете въздуха, създавайки вакуумен ефект. Той ще изсмуче течността от вътрешните части на телефона.

6. Поставете го в купа с ориз или друг абсорбент
Не, това не е мит. Сушенето на телефона с кърпичка не ви позволява да посегнете вътре в телефона и ще ви трябва нещо, което да поеме влагата … като неварен ориз. Поставете телефона и всички негови части в купа с ориз и го оставете там за около два дни. Можете да използвате други алтернативни материали, които абсорбират вода, като торбички за котки или силикагел (обикновено се намират в сухи храни, витамини или нови кутии за обувки).

7. Включете го … и стискайте палци
Въпреки че техниците предупреждават, че шансовете за повреда на телефона в случай на падане във вода са големи, ни сме оптимисти и винаги вярваме в положителен резултат.

Много е важно да дадете на телефона си поне два дни време да изсъхне и да се противопоставите на желанието да го включите, защото ако вътре останат мънички частици вода, всичките ви усилия ще бъдат безполезни. Късмет!

Източник: За жената

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.