Замълчете при тези 10 ситуации
Дата на публикуване: 16.06.2020
замълчете

Замълчете при тези 10 ситуации

Замълчете, когато не сте прави. Решили сте да държите устата си затворена? Отлично. Понякога това е най-умното нещо, което можете да направите в определени ситуации. И така, ето 10 ситуации, при които е по-добре да замълчите:
1. Когато думите ви могат да очернят нечия личност
Това е най-лошото, което можете да направите. Нека хората да създадат свой собствен имидж. Нямате право да унищожавате образа на човек или да го омаловажавате само защото сте настроени негативно. Не бива да казвате определени неща, когато знаете, че те могат най-пряко да навредят на друг човек.
2. Когато можете да направите нещо полезно, вместо да изливате гнева си
Вместо да се ядосвате на коментарите под публикация във Facebook или под видео в YouTube, по-добре да полейте цветята, разходете се с кучето си, пригответе вечеря или направете нещо добро. Не губете време за безсмислени неща.
3. Когато сте ядосани

Гневът ни прави чудовища. В това състояние мислим и казваме неща, за които съжаляваме по-късно. И въпреки че в изблик на емоции често казваме истината, хората не винаги се нуждаят от нея и не винаги са готови да бъдат потопени в жестоката реалност.
4. Когато искате да поправите всичко
Ако признаете, че сте се държали отвратително и искате да поправите неправилно поведение, най-добре е първо да поработите върху поведението си. Трябва да се успокоите и да осмислите действията си. След това полагайте усилия да не действате в бъдеще по този начин.
5. Когато някой ви се присмива
Светът е пълен с хора, които се опитват да направят другите нещастни. Без значение как искате да отговорите на подигравките им, по-добре е да се сдържате. Влязъл в схватка, вие само разваляте деня и настроението си. Такива хора не заслужават вашия отговор. Всъщност вашият отговор ще подхрани само тяхната агресия.

6. Когато наистина няма какво да кажеш
Ако не знаете нещо, по-добре да не коментирате.

7. Когато никой не ви пита за това
Не вземайте решения за хора, които не са ви помолили да сте техен духовен наставник. Непоискано мнение – няма по-лошо.

8. Когато знаете, че това ще ви унижи
Нашата интуиция ни позволява да не се отклоняваме от истинския път. Така че, ако вътрешният глас ви каже, че думите ви ще ви накарат да се почувствате унизени, тогава това е много вероятно.

9. Когато можете да нараните друг човек
Светът вече е доста сложно място. Не го влошавайте с обиди. Преди да говорите, помислете. Ако разбирате, че изказването ви ще се отрази негативно на друг човек, тогава трябва да се въздържате от коментар.

10. Когато не сте уверени
Ако участвате в дискусия, в която започват да обсъждат непозната за вас тема, по-добре е да се съсредоточите върху думите на другите хора, за да усвоите колкото се може повече ценни знания. Отнасяйте се към това като към добра възможност да научите нещо ново.

Източник: Истински истории

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.