Заминах на работа в чужбина
Дата на публикуване: 18.05.2020
заминах на работа

Заминах на работа в чужбина

Заминах на работа в чужбина, за да спечеля малко пари, но нещата не бяха същите, когато се върнах. Пише ви едно едно 27-годишно момиче. Допреди 2 години животът ми беше като на много хора на моята възраст-работех в офис, живеех с близначката ми под наем, имах приятели. В един момент смених работата си: новите ми колеги бяха ужасни и не ме приемаха. Но по-големият проблем беше, че фирмата имаше големи кредити и вървеше към фалит. Аз виждах това и бях твърде уморена от смяна на различни работи, от мизерията, в която живеех поради ниската си заплата.
В този момент ми предложиха работа в чужбина само за лятото. Казах си-нищо не губя, уговорих да изляза в неплатен отпуск за няколко месеца и заминах.

Работата в чужбина беше добре-за първи път в живота си успях да спестя някакви пари и да съм наистина доволна от заплащането и за мен нямаше проблем да работя всеки ден без почивка, само и само да спестя пари, защото знаех какво ме чака когато се върна в България.
Там срещнах и един страхотен човек, с който обаче връзката ни е невъзможна, но който направи за мен неща, които никой друг не беше правил преди.
Времето мина и се върнах тук, обаче вече нищо не беше същото-загубих работата си, както се и очакваше, но освен това взеха квартирата, в която живеехме, със съдия изпълнител от собственика и аз най-неочаквано се оказах без дом.
Моята близначка, с която споделях всичко и която дотогава мислех за най-близкия си човек, отиде да живее при приятеля си, който беше срещнала, докато мен ме нямаше.

Изнесе се буквално и само моят багаж остана в квартирата, в която трябваше да се влиза със заповед, която издействахме по-късно. Дори не ме попита има ли кой да ми помогне с багажа ми, къде ще живея, какво ще правя-при положение, че знаеше, че съм и без работа.

Каза ми само, че при приятеля й няма място къде да спя или за багажа ми и се сети да ми звънне след 2 седмици, за да върна ключовете от квартирата, тъй като тя беше на нейна колежка. Почувствах се много предадена, но продължих напред.
След 2 седмици си намерих нова квартира и започнах да търся работа. Оказа се, че майка ми е болна от рак и правихме операция, след което аз я гледах. Близначката ми дойде само един път да я види. Няколко месеца по-късно пак заминах за чужбина, но за друга държава и когато се върнах, хората, които мислех за приятели от години, започнаха да се отдалечават от мен-един си хванал гадже, друг се оженил, трети просто не ти вдига телефона-ей така. Оказа се също, че въпреки операцията, майка ми има разсейки и й остава неопределено време живот и вече нищо не може да се направи.

Моята близначка замина с приятеля си за друг град и не си говорим вече повече от година: тя не ме потърси нито веднъж за това време. Мъчих се да си намеря свястна работа тук, но нищо не става и единственото, което ми остава, е пак да отида в чужбина. Опитвам се да прекарвам повече време с майка ми, да правя жестове, за да я правя щастлива. Но животът ми стана доста тъжен без хора около мен-останаха ми само 1-2 човека, с които се виждам от време на време.

И най-вече ми е тъжно без близък човек, на който да мога да си споделям. Загубих спокойния си сън нощем, започнах да пия хапчета, за да заспя и въпреки това пак се будя нощем.

Започнах и да си взимам алкохол и да си пия сама пред телевизора, за да мога да заспя по-лесно. И като си помисля, че ще загубя и майка ми, не искам да си мисля как ще живея. Имам чувството, че всяка година животът ми става все по-самотен и тъжен. Тръгнах на фитнес, за да се занимавам с нещо, докато съм тук, защото без да работя, полудявам по цял ден вкъщи. Всъщност не знам дали търся някакъв съвет, защото надали има решение за това, по-скоро исках да споделя това, което ми е на сърцето.

Иначе аз пак ще замина нанякъде-просто нямам друг избор. Ако има някой друг от вас с подобна съдба, може да сподели.

Източник: Лична драма

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да се доверите се на здравият си разум и да внимавате с думите си, за да избегнете проблемите и финансовите загуби. Моментът също е подходящ да се посветите на разрешаването на финансови въпроси и да се...

повече информация
Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да се учите от грешките си и да гледате уверено напред. Бъдете толерантни към чуждото мнение. Гледайте с оптимизъм на бъдещето, звездите показват, че нещата се подреждат и без вашата намеса. Бъде...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022 предвещава ден, в който е добре да свършите неотложното до обяд. Бъдете по-дипломатични и тактични. Не пропускайте да отделите време, което да посветите само на себе си, ако имате нужда от това. Близките ще Ви зарадват с мил жест. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022 ви вещае ден, в който настроението ви ще бъде повишено. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка подробност. Ако е възможно, заемете наблюдателна...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.