Занемаряването на жената
Дата на публикуване: 09.10.2020
занемаряването

Занемаряването на жената понякога става неусетно, но има начин да се оправи. Мъжете дори не могат да си представят усилията, необходими на жените да изглеждат привлекателни. Безкрайни козметични процедури, диети, спорт и какво ли още не.
Но в живота всяка жена (а дори и на мъжете) поне веднъж идва период, когато не искате да се грижите за външния си вид или просто няма сила за това.
Има ясно изразени четири причини, заради които една жена започва да става занемарена лелка и да спира да се грижи за външния си вид.
Ето кои са четирите причини жените да занемарят външния си вид и да се превърнат в занемарени лелки:
1. Липса на работа
Изненадващо, ежедневното пътуване до офиса помага на жените да поддържат форма. В края на краищата не можете да се появите пред колегите си с мръсна коса или неподреден маникюр. Но ако една жена изведнъж загуби работата си, тя може да спре да се грижи за начина, по който изглежда. Това се влияе, наред с други неща, от фактора, че поради загубата на източник на доходи, самочувствието на жената пада. Освен това има вероятност по същата причина тя да няма допълнителни пари, за да се грижи за себе си – а за да бъде една жена красива в днешно време е толкова скъпо!

2. Липса на време
Жените често са много по-заети от мъжете. Те ходят на работа, имат домакински задължения, а освен това се грижат и за децата, пък ако трябва ида посетят фитнеса времето им съвсем се ограничава.
Откъде да откраднете час свободно време за пътуване до маникюристката, фризьорката, козметичката и т.н ако нямате достатъчно време за сън? В този случай единственото възможно решение е да имате „асистент“. Това може да бъде всеки, от бавачка до съпруга или роднини, които да ви отменят в домакинските задължения.

3. Няма кой да пита

Това се случва по-често при онези жени, които са женени от дълго време. След няколко години съвместен живот със съпруга си, те решават, че вече не е необходимо да се опитват да угодят на партньора си и да изглеждат добре – все пак нали вече са го впечатлили, защо да продължават да бъдат красиви.

Всъщност за това най-често е виновен самият съпруг. Най-вероятно той просто е спрял да възхвалява любимата си и да й прави комплименти, а това сериозно съсипва самочувствието на една жена. Ако мъжът върне вниманието и грижите си към връзката, тогава спътницата му веднага ще разцъфне и отново ще започне да се грижи за себе си.

4. Появата на комплекси
Случва се така, че жената качва няколко излишни килограма. Най-често това се случва след раждането. Разбира се, в това отношение тя има комплекси.
В резултат на това, вместо да се опитва да се върне към предишното тегло, жената се „вкарва“ в себе си и постепенно ситуацията само се влошава – външният й вид става все по-неподреден, обемите й се увеличават и самочувствието пада все по-ниско и по-ниско.
В този случай само волята и подкрепата на близките могат да помогнат – докато жената сама не реши да стане отново красива и във форма, нищо няма да се промени.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.