Занемаряването на жената
Дата на публикуване: 09.10.2020
занемаряването

Занемаряването на жената понякога става неусетно, но има начин да се оправи. Мъжете дори не могат да си представят усилията, необходими на жените да изглеждат привлекателни. Безкрайни козметични процедури, диети, спорт и какво ли още не.
Но в живота всяка жена (а дори и на мъжете) поне веднъж идва период, когато не искате да се грижите за външния си вид или просто няма сила за това.
Има ясно изразени четири причини, заради които една жена започва да става занемарена лелка и да спира да се грижи за външния си вид.
Ето кои са четирите причини жените да занемарят външния си вид и да се превърнат в занемарени лелки:
1. Липса на работа
Изненадващо, ежедневното пътуване до офиса помага на жените да поддържат форма. В края на краищата не можете да се появите пред колегите си с мръсна коса или неподреден маникюр. Но ако една жена изведнъж загуби работата си, тя може да спре да се грижи за начина, по който изглежда. Това се влияе, наред с други неща, от фактора, че поради загубата на източник на доходи, самочувствието на жената пада. Освен това има вероятност по същата причина тя да няма допълнителни пари, за да се грижи за себе си – а за да бъде една жена красива в днешно време е толкова скъпо!

2. Липса на време
Жените често са много по-заети от мъжете. Те ходят на работа, имат домакински задължения, а освен това се грижат и за децата, пък ако трябва ида посетят фитнеса времето им съвсем се ограничава.
Откъде да откраднете час свободно време за пътуване до маникюристката, фризьорката, козметичката и т.н ако нямате достатъчно време за сън? В този случай единственото възможно решение е да имате „асистент“. Това може да бъде всеки, от бавачка до съпруга или роднини, които да ви отменят в домакинските задължения.

3. Няма кой да пита

Това се случва по-често при онези жени, които са женени от дълго време. След няколко години съвместен живот със съпруга си, те решават, че вече не е необходимо да се опитват да угодят на партньора си и да изглеждат добре – все пак нали вече са го впечатлили, защо да продължават да бъдат красиви.

Всъщност за това най-често е виновен самият съпруг. Най-вероятно той просто е спрял да възхвалява любимата си и да й прави комплименти, а това сериозно съсипва самочувствието на една жена. Ако мъжът върне вниманието и грижите си към връзката, тогава спътницата му веднага ще разцъфне и отново ще започне да се грижи за себе си.

4. Появата на комплекси
Случва се така, че жената качва няколко излишни килограма. Най-често това се случва след раждането. Разбира се, в това отношение тя има комплекси.
В резултат на това, вместо да се опитва да се върне към предишното тегло, жената се „вкарва“ в себе си и постепенно ситуацията само се влошава – външният й вид става все по-неподреден, обемите й се увеличават и самочувствието пада все по-ниско и по-ниско.
В този случай само волята и подкрепата на близките могат да помогнат – докато жената сама не реши да стане отново красива и във форма, нищо няма да се промени.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Обичам изневеряващ мъж

Обичам изневеряващ мъж

Обичам изневеряващ мъж и това е голям проблем. Това е моята история – историята на една влюбена жена! Чувствам се глупава, защото продължавам да живея, заслепена от любов, и отказвам да приема очевидното – Илия ми изневерява. Това е истината, казана в едно изречение....

повече информация
Богаташ обиди учителка

Богаташ обиди учителка

Богаташ обиди учителка с въпрос, но си получи заслуженото. Група стари приятели се събраха на вечеря. И един от тях, който е станал главен изпълнителен директор реши да обсъди проблема с образованието. Той започна така „Какво може да научи едно дете от някой, който е...

повече информация
Вирусите умират с тези храни

Вирусите умират с тези храни

Вирусите умират, когато употребявате дадени храни. Според СЗО над 23 милиона души се разболяват всяка година само като ядат заразена храна. И според друг доклад, има толкова много различни вируси, колкото са звездите на небето. За да не се разболеят телата ни,...

повече информация
Безпорядък у дома

Безпорядък у дома

Безпорядък у дома е нещо често срещано в днешно време. Оправдания, че времето не стига обаче не са релевантни. Макар че от хаоса се раждат цели Вселени, когато е прекален и дълготраен, той съвсем не е полезно явление. И колкото и странно да ви се струва, разхвърляното...

повече информация
Advertisements
От какво плачат зодиите

От какво плачат зодиите

От какво плачат зодиите? Всяка една зодия има свое слабо място. Всеки един от нас се разстройва от нещо, което би било непонятно за някои от представителите на другите зодии. Има някои определени проблеми, които могат да ни извадят от равновесие. И дори да ни...

повече информация
Дженифър от филма Флашданс

Дженифър от филма Флашданс

Дженифър от филма Флашданс не се забравя лесно. Трудна задача е да се намери някой, който да не е гледал повече от веднъж лентата, превърнала се в един от емблемите на 80-те, а именно „Флашданс“. Още с премиерата си, той стана абсолютен хит, а с течение на времето се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.