Започва канал за турски сериали
Дата на публикуване: 30.04.2020
започва канал

Започва канал за турски сериали

Започва канал за турски сериали: 24-часовият телевизионен канал Timeless Drama Channel, по който се излъчват само турски сериали, официално тръгва и у нас от днес. Каналът ще върви в мрежата на „Булсатком“.
Българският операторът сключи ексклузивна сделка с международната медийна компания SPI International, която управлява над 40 канала на 6 континента, сред които е новият Timeless Drama Channel. „Булсатком“ подписа тригодишен договор програмата на 24-часовия канал в страната ни да върви само в нейното портфолио.
Timeless Drama Channel ще покаже 4 премиерни сериала, които досега не са се излъчвани в български ефир. Той е премиум канал на компанията SPI, който предлага над 600 часа качествени турски сериали с участието на световноизвестни звезди като Енгин Акюрек, Къванч Татлъту, Бергюзар Корел, Фарах Зейнеп Абдулда, Кенан Имирзалъолу, Туба Бююкюстюн и др.

„Партньорството с SPI е част от ангажимента ни да разширим портфолиото си от телевизионни канали, особено във филмовия жанр. То отговаря на стратегията ни да предоставяме богато и разнообразно съдържание, обединяващо различни зрителски вкусове“, обясни Станислав Георгиев, главен изпълнителен директор на „Булсатком“.
Timeless Drama Channel е сред най-бързо развиващите се телевизии в цял свят, достигайки над 5 милиона домакинства в 14 държави, изключително популярен и успешен в Сърбия, Румъния, Албания и Хърватия, където се разпространява от миналата година.
Всички сериали у нас ще вървят дублирани на български език с много популярни гласове.

България е на второ място по закупени от Турция телевизионни сериали, съобщава БТА. Тридесет и девет са държавите, на които Турция досега е продала 70 сериала. Територията на разпространение на турските сериали е широка, като започва от Балканите и преминава през региона на Кавказ и Близкия изток.
С 27 закупени турски телевизионни сериала България се нарежда на второ място след Казахстан, който е закупил 42 сериала. Азербайджан е закупил 23 сериала, а Македония – 17. Дори Гърция влиза в тази класация със закупени 8 сериала.
В Румъния и Босна и Херцеговина обаче турските сериали не са популярни.
Според представители на сектора в последно време са се увеличили и продажните цени. Цената на един епизод е между 500 и 20 хиляди долара, в зависимост от заглавието, годината на производство и т.н. В началото цената на епизодите е била по 30-50 долара.

Източник: Виж ти

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.