Заради него загубих бебето
Дата на публикуване: 16.04.2020
заради него

Заради него загубих бебето

Заради него ми се случиха грозни неща. Той ми каза, че живее отдавна сам, макар че има жена и деца в Германия. Не говорехме за чувства и обвързване, самата аз се пазех да не отварям дума за каквото и да е продължение на приключението. Не че не исках да се омъжа отново, но си бях свикнала сама, не ми се искаше да си развалям спокойствието. Абе просто не ми беше до сериозни връзки.
Като се върнах в София, разменихме по един имейл, благодарихме си взаимно за удоволствието и… толкова. Той живееше в Пловдив, на две крачки път, дето се казва, но аз нарочно не го поканих някога да ми погостува, а и той не отрони дума в тази посока. И изведнъж се оказа, че съм бременна. Направо полудях! Работата е там, че след една тежка операция, загубих единия си яйчник и лекарите казаха, че вероятността да забременея е минимална. Това беше и причината за развода ми – мъжът ми искаше деца, а аз не можах да зачена.

Когато разбрах, че нося под сърцето си бебе, нямах никакви колебания да го родя! Роднини, приятели, колеги в службата – всички ми казваха: правилно си решила, самотата на стари години е страшна, друго си е да имаш поне едно дете, не се страхувай! Не знам защо реших, че трябва да кажа на Кирил, все пак беше баща на това дете.
Изчаках от суеверие да мине третият месец и му позвъних. Дотогава не бяхме се чували по телефона и самата аз се учудих, че ме позна по гласа. Зарадва се, че се обаждам, защото мислел непрекъснато за мен. Не исках да го зашеметявам с новината по телефона и затова излъгах, че уж на другия ден съм в командировка в Пловдив и му предложих да се видим на кафе. Твърдо бях решила, че няма да искам нищо от него – работата ми е добре платена, имам собствен апартамент, родителите ми са още млади и ще помагат, защо ми е мъж?

Видяхме се, пихме кафе и му казах за бебето. Бях смаяна как се промени лицето му, как изведнъж погрозня. Почна да ме уговаря да го махна, било голяма глупост да раждам дете без баща, щяло да стане престъпник, наркоманче, нехранимайко. Явно дълбоко в мен все пак е живяла плаха надежда, че ще ми каже: няма страшно, моето момиче, аз съм до теб, ще го изгледаме това детенце заедно!

Но след реакцията му на мига го намразих. Викнах сервитьора, платих кафетата и си тръгнах. Кирил тръгна след мен и продължи да дудне – не можел да си позволи лукса да има извънбрачно дете, щял да загуби душевното си спокойствие. Ами другите му деца? Като разберат, щели да се отдръпнат от него и да го намразят! Той не можел да ми разреши това и щял да направи всичко възможно да ме принуди на аборт. Ядосах се и го нарекох малоумник, простак и долнопробен плажен сваляч. Върнах се в София бясна. Още с пристигането ми телефоните прегряха от звънене. Оказа се, че междувременно той се обадил на кого ли не – на родителите ми, говорил с шефката на фирмата, където работя, звънил дори на сестра ми! Нарекъл ме с какви ли не обидни думи, твърдял, че съм го преследвала, че съм го изнасилила едва ли не, че съм подла и коварна измамница.

Вдигнах кръвно, разтреперах се от нерви. През нощта получих кръвоизлив и на сутринта стана ясно, че съм изгубила детето си. После се разболях и лежах дълго в болница. Такава дива омраза ме тресеше към този човек, че не можех да оздравея. Като че ли тя омразата ме изпепеляваше отвътре.
Сега съм по-добре, но вече не съм същата. Омразата изяде всичко хубаво в мен, сега съм пуста и празна като скъсана кошница, захвърлена край пътя.

Юлия

Източник: Лична драма

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да се доверите се на здравият си разум и да внимавате с думите си, за да избегнете проблемите и финансовите загуби. Моментът също е подходящ да се посветите на разрешаването на финансови въпроси и да се...

повече информация
Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да се учите от грешките си и да гледате уверено напред. Бъдете толерантни към чуждото мнение. Гледайте с оптимизъм на бъдещето, звездите показват, че нещата се подреждат и без вашата намеса. Бъде...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022 предвещава ден, в който е добре да свършите неотложното до обяд. Бъдете по-дипломатични и тактични. Не пропускайте да отделите време, което да посветите само на себе си, ако имате нужда от това. Близките ще Ви зарадват с мил жест. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022 ви вещае ден, в който настроението ви ще бъде повишено. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка подробност. Ако е възможно, заемете наблюдателна...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.