Заради него загубих бебето
Дата на публикуване: 16.04.2020
заради него

Заради него загубих бебето

Заради него ми се случиха грозни неща. Той ми каза, че живее отдавна сам, макар че има жена и деца в Германия. Не говорехме за чувства и обвързване, самата аз се пазех да не отварям дума за каквото и да е продължение на приключението. Не че не исках да се омъжа отново, но си бях свикнала сама, не ми се искаше да си развалям спокойствието. Абе просто не ми беше до сериозни връзки.
Като се върнах в София, разменихме по един имейл, благодарихме си взаимно за удоволствието и… толкова. Той живееше в Пловдив, на две крачки път, дето се казва, но аз нарочно не го поканих някога да ми погостува, а и той не отрони дума в тази посока. И изведнъж се оказа, че съм бременна. Направо полудях! Работата е там, че след една тежка операция, загубих единия си яйчник и лекарите казаха, че вероятността да забременея е минимална. Това беше и причината за развода ми – мъжът ми искаше деца, а аз не можах да зачена.

Когато разбрах, че нося под сърцето си бебе, нямах никакви колебания да го родя! Роднини, приятели, колеги в службата – всички ми казваха: правилно си решила, самотата на стари години е страшна, друго си е да имаш поне едно дете, не се страхувай! Не знам защо реших, че трябва да кажа на Кирил, все пак беше баща на това дете.
Изчаках от суеверие да мине третият месец и му позвъних. Дотогава не бяхме се чували по телефона и самата аз се учудих, че ме позна по гласа. Зарадва се, че се обаждам, защото мислел непрекъснато за мен. Не исках да го зашеметявам с новината по телефона и затова излъгах, че уж на другия ден съм в командировка в Пловдив и му предложих да се видим на кафе. Твърдо бях решила, че няма да искам нищо от него – работата ми е добре платена, имам собствен апартамент, родителите ми са още млади и ще помагат, защо ми е мъж?

Видяхме се, пихме кафе и му казах за бебето. Бях смаяна как се промени лицето му, как изведнъж погрозня. Почна да ме уговаря да го махна, било голяма глупост да раждам дете без баща, щяло да стане престъпник, наркоманче, нехранимайко. Явно дълбоко в мен все пак е живяла плаха надежда, че ще ми каже: няма страшно, моето момиче, аз съм до теб, ще го изгледаме това детенце заедно!

Но след реакцията му на мига го намразих. Викнах сервитьора, платих кафетата и си тръгнах. Кирил тръгна след мен и продължи да дудне – не можел да си позволи лукса да има извънбрачно дете, щял да загуби душевното си спокойствие. Ами другите му деца? Като разберат, щели да се отдръпнат от него и да го намразят! Той не можел да ми разреши това и щял да направи всичко възможно да ме принуди на аборт. Ядосах се и го нарекох малоумник, простак и долнопробен плажен сваляч. Върнах се в София бясна. Още с пристигането ми телефоните прегряха от звънене. Оказа се, че междувременно той се обадил на кого ли не – на родителите ми, говорил с шефката на фирмата, където работя, звънил дори на сестра ми! Нарекъл ме с какви ли не обидни думи, твърдял, че съм го преследвала, че съм го изнасилила едва ли не, че съм подла и коварна измамница.

Вдигнах кръвно, разтреперах се от нерви. През нощта получих кръвоизлив и на сутринта стана ясно, че съм изгубила детето си. После се разболях и лежах дълго в болница. Такава дива омраза ме тресеше към този човек, че не можех да оздравея. Като че ли тя омразата ме изпепеляваше отвътре.
Сега съм по-добре, но вече не съм същата. Омразата изяде всичко хубаво в мен, сега съм пуста и празна като скъсана кошница, захвърлена край пътя.

Юлия

Източник: Лична драма

Още новини
Ленено семе с мляко и мед

Ленено семе с мляко и мед

Ленено семе с мляко и мед е страхотно средство за махане на токсини и сваляне на лошия холестерол. Основното предимство на ленените семена е високото съдържание на ненаситени мастни киселини омега-3 (2 пъти повече, отколкото в рибеното масло) и лигнани – фитохормони,...

повече информация
Идеална двойка за пред хората

Идеална двойка за пред хората

Идеална двойка за пред хората, но съвсем друга у дома. Случвало ли ви се да мислите дадени хора за идеалната двойка, а истината да е коренно различна? С Нина и Тони се познаваме отдавна, макар че те са доста по-възрастни от мен, и винаги съм си мислела, че са от...

повече информация
Гаданията на старите българи

Гаданията на старите българи

Гаданията на старите българи. Има дни, в които са добри да се родиш и такива, които не са са предпочитане, според старите българи. Предшествениците ни са твърдели, че това в кой ден от понеделник до неделя се роди едно дете, е знак за това как ще протече целият му...

повече информация
Безусловно обичащите зодии

Безусловно обичащите зодии

Безусловно обичащите зодии са няколко. За някои хора любовта е пропаст – скочат ли веднъж в нея, връщане назад няма. Те обичат сляпо своя партньор и го приемат такъв, какъвто е – с неговите недостатъци, емоции, настроения и дори най-тъмни тайни. Това е едновременно...

повече информация
Advertisements
Последиците от коронавируса

Последиците от коронавируса

Последиците от коронавируса могат да бъдат доста неприятни. Все повече се знае за коронавируса, тъй като учените провеждат повече изследвания върху него. След първата вълна, която бе през пролетта, има процент на хора, които са се излекували, но които все още не могат...

повече информация
Юмрукът разкрива характера

Юмрукът разкрива характера

Юмрукът разкрива характера на човек - избери и виж. Частите от тялото показват много за нашата личност и пътя, по който сме преминали. Най-характерни за нас са ръцете. Много хора гледат на ръце и разбират голямо количество информация по линиите на дланите. Оказва се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.