Защо жените говорят повече от мъжете
Дата на публикуване: 15.01.2020
защо жените

Защо жените говорят повече от мъжете

Защо жените говорят повече от мъжете си има своето логично обяснение. Установено е, че това е заложено от природата. Причините за това, че жените наистина говорят много повече от мъжете са чисто физиологически – различен строеж на мозъка, а също и различни нива на тестостерон в тялото. Доказа се, че жената произнася около три пъти повече думи, отколкото мъжът – 20 000 срещу 7000 дневно. Говоренето при жените е по-бързо, те получават удоволствие от своя глас, което се доближава много до сексуалното.
Според някои специалисти именно разликата в строежа на главния мозък на мъжа и жената е довело до по- голяма бъбривост на нежния пол. Подчертава се, че жените притежават повече на брой нервни клетки, които отговарят за речевите функции.

Процеса на разговор при жената е съпроводен с отделянето на специални хормони, носещи изключителна възбуда и удоволствие. Те се сравняват по сила с усещането при употреба на наркотични вещества, затова те стимулират по-голяма разговорчивост при жената.
Различията се забелязват дори и в утробата на майката. Там голямо влияние за оформянето на мозъка оказва тестостеронът. При момчетата дяловете на мозъка, които отговарят за комуникацията и в частност речевата са с по-малки размери, отколкото същите при момичетата. Това е и причината мъжете много по-трудно мъжете да изразяват своите емоции, отколкото жените.

Освен че намалява желанието за разговор, тестостеронът намаля и способността на мъжа да слуша. Повечето говорене обаче в никакъв случай не означава, че жените предават повече информация – 2/3 от женската реч се изчерпва за изразяване на емоциите, останалата 1/3 е за формулиране на мислите. Жените прекарват с телефона 4 години и 9 месеца, а мъжете 3 години и 3 месеца.

Учените решили да определят какво кара мъжките плъхове да издават повече звуци от женските. За тази цел те отделили гризачи на 4 дни от тяхната майка и в рамките на пет минути преброили броя на техните писъци в „ултразвуковия спектър“ – честоти, които хората не могат да чуят.

Оказало се, че мъжките плъхове плачели много повече от женските и съответно имали два пъти повече протеин Foxp2. Впоследствие учените намалили количеството на протеина в мъжките плъхове и го увеличили при женските. Резултатът бил незабавен – женските започнали да писукат повече, а мъжките по-малко.

Накрая учените взели проби от 10 деца на възраст между 3 и 5-годишна възраст и установили, че момичетата имат 30 процента повече протеин Foxp2 от момчетата. Така че следващият път, когато някой ви нарече бърборана, разполагате с научни факти, които ще ви оправдаят!

Източник: С кафето

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Още новини
Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова е магнетична не само на сцената и малкия екран, оказва се, че е и сладкодумна разказвачка. Познаваме я от знаковите роли в някои от най-популярните български филми и сериали през последните години - "Под прикритие", "Дървото на живота",...

повече информация
Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия или последния ден преди локдауна. Лора Петрова живее във Виена от 6 години. В своя публикация във Фейсбук младата дама коментира последиците от COVID ограниченията, въведени през последните дни в Австрия. Тя описва в детайли огромния хаос в...

повече информация
Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата разбуни духовете в социалните мрежи. В социалната мрежа е публикувано отворено писмо на мъж от Павликени, изписал трите си имена и пълен адрес по местоживеене, което той е изпратил до СЕМ и до продуцентите на предаването ФЕРМАТА, предаде...

повече информация
Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021 ви вещае страхотен коледен месе. Започваме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп декември 2021 през декември мислите и чувствата, натрупани през годината, ще изплуват, поради което Овенът може да изпита силно главоболие или...

повече информация
Advertisements
Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета! Почти нищо не знаем за нея – Христина Хранова Ценкова, както и за родното й село Клисура, заличено от земите на Софийска област още през ужасите на многовековното османско робство. Семейството й, побягнало от робските безчинства в...

повече информация
Изборното хоро през соца

Изборното хоро през соца

Изборното хоро е запазена марка на Тодор Живков. По негово време гласът на народа задължително се увенчаваше с танца на радостта. След пускане на бюлетината Живков повеждаше хоро пред избирателната секция. То беше Дайчовото – любимото на Първия. В спомените си Цола...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.