Защо жените говорят повече от мъжете
Дата на публикуване: 15.01.2020
защо жените

Защо жените говорят повече от мъжете

Защо жените говорят повече от мъжете си има своето логично обяснение. Установено е, че това е заложено от природата. Причините за това, че жените наистина говорят много повече от мъжете са чисто физиологически – различен строеж на мозъка, а също и различни нива на тестостерон в тялото. Доказа се, че жената произнася около три пъти повече думи, отколкото мъжът – 20 000 срещу 7000 дневно. Говоренето при жените е по-бързо, те получават удоволствие от своя глас, което се доближава много до сексуалното.
Според някои специалисти именно разликата в строежа на главния мозък на мъжа и жената е довело до по- голяма бъбривост на нежния пол. Подчертава се, че жените притежават повече на брой нервни клетки, които отговарят за речевите функции.

Процеса на разговор при жената е съпроводен с отделянето на специални хормони, носещи изключителна възбуда и удоволствие. Те се сравняват по сила с усещането при употреба на наркотични вещества, затова те стимулират по-голяма разговорчивост при жената.
Различията се забелязват дори и в утробата на майката. Там голямо влияние за оформянето на мозъка оказва тестостеронът. При момчетата дяловете на мозъка, които отговарят за комуникацията и в частност речевата са с по-малки размери, отколкото същите при момичетата. Това е и причината мъжете много по-трудно мъжете да изразяват своите емоции, отколкото жените.

Освен че намалява желанието за разговор, тестостеронът намаля и способността на мъжа да слуша. Повечето говорене обаче в никакъв случай не означава, че жените предават повече информация – 2/3 от женската реч се изчерпва за изразяване на емоциите, останалата 1/3 е за формулиране на мислите. Жените прекарват с телефона 4 години и 9 месеца, а мъжете 3 години и 3 месеца.

Учените решили да определят какво кара мъжките плъхове да издават повече звуци от женските. За тази цел те отделили гризачи на 4 дни от тяхната майка и в рамките на пет минути преброили броя на техните писъци в „ултразвуковия спектър“ – честоти, които хората не могат да чуят.

Оказало се, че мъжките плъхове плачели много повече от женските и съответно имали два пъти повече протеин Foxp2. Впоследствие учените намалили количеството на протеина в мъжките плъхове и го увеличили при женските. Резултатът бил незабавен – женските започнали да писукат повече, а мъжките по-малко.

Накрая учените взели проби от 10 деца на възраст между 3 и 5-годишна възраст и установили, че момичетата имат 30 процента повече протеин Foxp2 от момчетата. Така че следващият път, когато някой ви нарече бърборана, разполагате с научни факти, които ще ви оправдаят!

Източник: С кафето

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.