Завистта около нас
Дата на публикуване: 02.03.2021
завистта

Завистта около нас се среща често. Понякога завистта е прикрита под добри намерения или остава някак незабелязана, след което се превръща в отровно поведение от страна на някои хора около вас. Често се случва да не доловите завистта в тона на ваши близки или приятели. Така е, защото понякога се опитват да потиснат дълбоко това чувство. Когато не сте сигурни дали хората около вас ви правят комплимент и наистина ви ценят, или тайно ви завиждат, потърсете тези 7 знака в поведението им.
1. Правят ви комплимент, като по същото време ви обиждат
Пасивно-агресивните изявления са сигурен признак, че човекът срещу вас ви завижда. Например споделяте с ваша приятелка, че сте си купили нов апартамент, а тя ви казва “О, това е прекрасно, но не е ли прекалено малък? Но не е ли прекалено далече от работата ви? Но нали мечтаеше за къща… не можеш ли да си го позволиш?!”

2. Постоянно ви натякват за грешките ви
Хората, които ви завиждат и може да мислите за свои приятели, няма да пропуснат удобен или неудобен момент, в който да ви натрият носа. Те с наслада си спомнят за вашите грешки и с още по-голяма наслада ги споменават, независимо пред кого и независимо преди колко време сте ги направили. Тези хора просто изпитват удоволствие от провала на другите.
3. Избягват да се виждат с вас
Ясно е, че хората са много заети и намират все по-малко време да се виждат с приятели, но тези от познатите ви, които непрекъснато се измъкват от срещите си с вас, най-вероятно ви завиждат и не желаят да се срещате, за да не им говорите за своите успехи.

4. Разпространяват клюки за вас

Често в живота се случва така, че едни хора се справят по-добре от други. Понякога в такива моменти, когато сте постигнали нещо, което ваш приятел е искал за себе си, той или тя може да започне да злослови за вас зад гърба ви, като по този начини иска да ви принизи и да изтъкне себе си, за да се почувства по-добър от вас. И ако се опитате да поговорите с него и да изясните защо прави това, той или тя може да се измъкне с някакво нелогично обяснение, като това да ви обвини, че напоследък сте станали прекалено арогантни или сте се променили след постижението си.

5. Постоянно ви казват, че сте късметлия

Хората, които ви завиждат, никога не признават усилията и труда, които сте положили за своите постижения. Обикновено те обясняват всичко с късмета, намесата на съдбата и нещо от този сорт. Те не искат да признаят, че сте се потрудили сериозно, за да получите нова работа, повишение или да си купите жилище.

6. Винаги се стремят да смалят значението на постиженията ви

Ако някой от приятелите ви завижда, то този човек най-вероятно има много ниско мнение и за самия себе си. И за да получи шанс да се счита за нещо повече от вас, постоянно минимизира значението на вашите постижения. Този човек винаги ще каже, че не заслужавате нещо, че успехът ви е супер маловажен и незначителен или ще изтъкне, че има много повече от вас – в материален план, в любовта и семейството и т.н.

7. Винаги трябва да знаят какво се случва с вас

Дори и да избягват срещите си с вас, тези хора държат да бъдат постоянно уведомени за вашето физическо и душевно състояние. А когато някой от вашите приятели, иска да ви следва навсякъде, това не е приятелство, а по-скоро нещо като преследване. Има хора, които на практика развиват такава обсесия към приятелите си. Характерното за тези хора е, че винаги се отдръпват, когато общувате в други приятели и познати и дори може да се направят, че не са ви забелязали, когато сте излезли в заведение например. С тези приятели човек никога не знае как да се държи. Понякога могат да те обсипят с внимание, друг път да се направят, че не ви познават.

Източник: Дир.БГ

Още новини
Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната я прави чиста и блесяща. Що се отнася до поддържането на дома ми чист, почистването на тоалетната е най-малкото ми любимо нещо, предполагам и на вас. Наскоро споменах това на съседката си. Тя, без да се замисли два пъти, ми препоръча да направя...

повече информация
Пречистваща молитва

Пречистваща молитва

Пречистваща молитва за здраве и против нещастие. Вдишайте дълбоко, успокойте се и помислете за себе си и вашите близки. След като постигнете покой, прочетете тази молитва 7 пъти. Нейната сила затваря нещастието и болестите зад 7 ключалки. Представете си, че вашият...

повече информация
Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски - няма как да не сте го опитвали. Боб в гърне -традиционно и много вкусно ястие. Няма български дом, в който тази гозба да не е на почит. Всяка домакиня има свой начин за приготвяне на боб, но аз ще ви предложа моя. Уверявам ви, че ще ви...

повече информация
Баба съди внучката си

Баба съди внучката си

Баба съди родната си внучка и съпруга й за 32 893 лв. и иска разваляне на договор за покупко-продажба на апартамент, който освен това има и акт за дарение. За семейните войни, които сега започват и в храма на Темида, ни разказа Айгюн Османов. Той е съпруг на Надежда,...

повече информация
Advertisements
Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет направи феноменът Божидар Караджов. Две седмици минаха от парламентарните избори, а бъдещият кабинет все още изглежда като нерешима енигма. Някои от парламентарно представените партии вече направиха заявки какво правителство биха...

повече информация
Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент според бившия президент Росен Плевнелиев. "Задача на европейските и продемократични сили в България е да извадят много силна кандидатура на президентските избори, за да имаме президент демократ, а не популист. Това е голямата битка, която...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.