Жени на 40 изглеждат като момичета
Дата на публикуване: 14.07.2021
жени на 40

Жени на 40 изглеждат като момичета, а други вече са баби. Защо се случва това? И не, не касае използването на козметика и процедури. Ето няколко причини, поради които много жени на четиридесет години се смятат, а и изглеждат като баби:
1. Човек получава усещането, че не настигате младите хора – техният начин на живот, интереси, мода изглеждат странни и непонятни.
2. Всички познати, роднини и приятели наоколо купуват апартаменти, коли, обиколки в чужбина, а при вас всичко е същото, без промени.
3. Много жени вече отглеждат второ дете или се омъжват отново и имате усещането, че часовникът ви тиктака и не можете да поправите нищо. И тогава роднини и приятели питат кога ще настъпят промени в живота ви.
4. Нямате желание да се забавлявате както преди, искате уединение, тишина и пълноценна почивка.

Всъщност, за да спрете да се чувствате стари, трябва да преразгледате всички точки, описани по-горе и да започнете да живеете „тук и сега“. Ако не сте доволни от текущото състояние на нещата, започнете да правите, както искате. Научете се да обичате и цените всяка година от живота си. В противен случай всичко най-интересно ще ви подмине. Започнете да бъдете в тенденция с младите хора, заемете се с хоби, отдалечете се от стереотипите, общувайте със съмишленици, отървете се от негативната среда. За да започнете, направете списък с нуждите и интересите, които бихте искали да преследвате в близко бъдеще.
Проблемът със стареенето е в сферата на нашето въображение и често не е свързан с реални физически ограничения. Жените, осъзнали това, живеят пълноценно.

Всички знаем на колко години сме хронологически, но много малка част си задават въпроса каква е реалната биологическа възраст на тялото им, а това е по-важният въпрос. Възможно е човек да бъде на 43 години, но тялото му да изглежда и да се чувства като на 53, разбира се, някои хора постигат обратният ефект – на 43 изглеждат като на 33. Вие кое бихте избрали?
Науката е доказала, че двама души с еднаква хронологическа възраст могат да бъдат на съвсем различна биологическа възраст. Тоест, получава се, че хронологическите години, които ние отброяваме и реалната възраст на тялото са нещо като човешките и кучешките години – съществува реално разминаване.

Източник: За жената

Още новини
Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков "Дъ Шоуто" се срина сериозно. Любо Нейков, който е продуцент на предаването понесе сериозни критики и обиди от актьори и зрители. Той преживява тежко този неуспех и приближени до него твърдят, че започнал да се депресира сериозно,...

повече информация
Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков критикува едно от най-гледаните напоследък предавания - "Ергенът". Чаровният бивш синоптик твърди, че напоследък се слагат етикети на различни риалити предавания, а те не отговарят на истината. Ако не следите неговата кариера ще ви кажем, че в момента...

повече информация
Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова реши да сподели със своите последователи във Фейсбук тайна за здраве и дълголетие, която е изключително лесна за спазване, но понякога трудно приложима към съвременния начин на живот. Тя разкри, че е присъствала на защита на дисертационен труд на д-р...

повече информация
Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати, които всеки трябва да знае. Доматите се превиват от плод чак до октомври. Опитайте и ще успеете! Всъщност няма нищо по-добро от хапването на зрели домати, пресни, от собствената ви градина. Трудно е да се каже какво всъщност е по-добре:...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 28 май 2022

Дневен хороскоп 28 май 2022

Дневен хороскоп 28 май 2022 предвещава ден, в който недобронамерени коментари по ваш адрес може да предизвикат гнева Ви. Днес трябва да обърнете внимание на дребните неща. ъдете внимателни в думите си и не си позволявайте иронични забележки. Започваме от зодия Овен....

повече информация
Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022 ви вещае ден, в който е добре да обуздаете своята нетърпеливост. За да се радвате на добро здраве, стремете се към умереност в поведението си и поддържайте баланс. Днешният ден ще е хубав и защото сте сред хората, които обичате. Бъдете...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.