Жени на 40 изглеждат като момичета
Дата на публикуване: 14.07.2021
жени на 40

Жени на 40 изглеждат като момичета, а други вече са баби. Защо се случва това? И не, не касае използването на козметика и процедури. Ето няколко причини, поради които много жени на четиридесет години се смятат, а и изглеждат като баби:
1. Човек получава усещането, че не настигате младите хора – техният начин на живот, интереси, мода изглеждат странни и непонятни.
2. Всички познати, роднини и приятели наоколо купуват апартаменти, коли, обиколки в чужбина, а при вас всичко е същото, без промени.
3. Много жени вече отглеждат второ дете или се омъжват отново и имате усещането, че часовникът ви тиктака и не можете да поправите нищо. И тогава роднини и приятели питат кога ще настъпят промени в живота ви.
4. Нямате желание да се забавлявате както преди, искате уединение, тишина и пълноценна почивка.

Всъщност, за да спрете да се чувствате стари, трябва да преразгледате всички точки, описани по-горе и да започнете да живеете „тук и сега“. Ако не сте доволни от текущото състояние на нещата, започнете да правите, както искате. Научете се да обичате и цените всяка година от живота си. В противен случай всичко най-интересно ще ви подмине. Започнете да бъдете в тенденция с младите хора, заемете се с хоби, отдалечете се от стереотипите, общувайте със съмишленици, отървете се от негативната среда. За да започнете, направете списък с нуждите и интересите, които бихте искали да преследвате в близко бъдеще.
Проблемът със стареенето е в сферата на нашето въображение и често не е свързан с реални физически ограничения. Жените, осъзнали това, живеят пълноценно.

Всички знаем на колко години сме хронологически, но много малка част си задават въпроса каква е реалната биологическа възраст на тялото им, а това е по-важният въпрос. Възможно е човек да бъде на 43 години, но тялото му да изглежда и да се чувства като на 53, разбира се, някои хора постигат обратният ефект – на 43 изглеждат като на 33. Вие кое бихте избрали?
Науката е доказала, че двама души с еднаква хронологическа възраст могат да бъдат на съвсем различна биологическа възраст. Тоест, получава се, че хронологическите години, които ние отброяваме и реалната възраст на тялото са нещо като човешките и кучешките години – съществува реално разминаване.

Източник: За жената

Още новини
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бога. „Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Сьщо така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти“, сподели оrкровение Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е...

повече информация
Писмо от Щатите

Писмо от Щатите

Писмо от Щатите пристигна до българка след като пътува 49 години. Това разказа пред бТВ Даниела Николаева. Тя живее от пет години на ул. Баба Илийца в столичния квартал Лагера. Преди няколко дни тя изненадващо намира в пощенската си кутия писмо, изпратено на 19...

повече информация
Advertisements
Северна Добруджа се дава на Румъния

Северна Добруджа се дава на Румъния

Северна Добруджа се дава на Румъния. През 1978 г. изтекъл 100-годишният договор, но Брежнев казал на Първия, че не иска да се кара с Чаушеску. Страх го било да не напусне соцлагера. След знаменателните победи на Трета армия под командването на генерал Стефан Тошев и...

повече информация
Гойко Митич върти любов

Гойко Митич върти любов

Гойко Митич, секссимволът от близкото минало, по когото припадаха всички жени от социалистическия строй, има бурен любовен живот. Наскоро актьорът легенда от „Оцеола“, който се е установил трайно в Берлин, навърши 81 години. Все още е в завидна форма. Не само че...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.