Жени на 40 изглеждат като момичета
Дата на публикуване: 14.07.2021
жени на 40

Жени на 40 изглеждат като момичета, а други вече са баби. Защо се случва това? И не, не касае използването на козметика и процедури. Ето няколко причини, поради които много жени на четиридесет години се смятат, а и изглеждат като баби:
1. Човек получава усещането, че не настигате младите хора – техният начин на живот, интереси, мода изглеждат странни и непонятни.
2. Всички познати, роднини и приятели наоколо купуват апартаменти, коли, обиколки в чужбина, а при вас всичко е същото, без промени.
3. Много жени вече отглеждат второ дете или се омъжват отново и имате усещането, че часовникът ви тиктака и не можете да поправите нищо. И тогава роднини и приятели питат кога ще настъпят промени в живота ви.
4. Нямате желание да се забавлявате както преди, искате уединение, тишина и пълноценна почивка.

Всъщност, за да спрете да се чувствате стари, трябва да преразгледате всички точки, описани по-горе и да започнете да живеете „тук и сега“. Ако не сте доволни от текущото състояние на нещата, започнете да правите, както искате. Научете се да обичате и цените всяка година от живота си. В противен случай всичко най-интересно ще ви подмине. Започнете да бъдете в тенденция с младите хора, заемете се с хоби, отдалечете се от стереотипите, общувайте със съмишленици, отървете се от негативната среда. За да започнете, направете списък с нуждите и интересите, които бихте искали да преследвате в близко бъдеще.
Проблемът със стареенето е в сферата на нашето въображение и често не е свързан с реални физически ограничения. Жените, осъзнали това, живеят пълноценно.

Всички знаем на колко години сме хронологически, но много малка част си задават въпроса каква е реалната биологическа възраст на тялото им, а това е по-важният въпрос. Възможно е човек да бъде на 43 години, но тялото му да изглежда и да се чувства като на 53, разбира се, някои хора постигат обратният ефект – на 43 изглеждат като на 33. Вие кое бихте избрали?
Науката е доказала, че двама души с еднаква хронологическа възраст могат да бъдат на съвсем различна биологическа възраст. Тоест, получава се, че хронологическите години, които ние отброяваме и реалната възраст на тялото са нещо като човешките и кучешките години – съществува реално разминаване.

Източник: За жената

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.