Жени на 40 изглеждат като момичета
Дата на публикуване: 14.07.2021
жени на 40

Жени на 40 изглеждат като момичета, а други вече са баби. Защо се случва това? И не, не касае използването на козметика и процедури. Ето няколко причини, поради които много жени на четиридесет години се смятат, а и изглеждат като баби:
1. Човек получава усещането, че не настигате младите хора – техният начин на живот, интереси, мода изглеждат странни и непонятни.
2. Всички познати, роднини и приятели наоколо купуват апартаменти, коли, обиколки в чужбина, а при вас всичко е същото, без промени.
3. Много жени вече отглеждат второ дете или се омъжват отново и имате усещането, че часовникът ви тиктака и не можете да поправите нищо. И тогава роднини и приятели питат кога ще настъпят промени в живота ви.
4. Нямате желание да се забавлявате както преди, искате уединение, тишина и пълноценна почивка.

Всъщност, за да спрете да се чувствате стари, трябва да преразгледате всички точки, описани по-горе и да започнете да живеете „тук и сега“. Ако не сте доволни от текущото състояние на нещата, започнете да правите, както искате. Научете се да обичате и цените всяка година от живота си. В противен случай всичко най-интересно ще ви подмине. Започнете да бъдете в тенденция с младите хора, заемете се с хоби, отдалечете се от стереотипите, общувайте със съмишленици, отървете се от негативната среда. За да започнете, направете списък с нуждите и интересите, които бихте искали да преследвате в близко бъдеще.
Проблемът със стареенето е в сферата на нашето въображение и често не е свързан с реални физически ограничения. Жените, осъзнали това, живеят пълноценно.

Всички знаем на колко години сме хронологически, но много малка част си задават въпроса каква е реалната биологическа възраст на тялото им, а това е по-важният въпрос. Възможно е човек да бъде на 43 години, но тялото му да изглежда и да се чувства като на 53, разбира се, някои хора постигат обратният ефект – на 43 изглеждат като на 33. Вие кое бихте избрали?
Науката е доказала, че двама души с еднаква хронологическа възраст могат да бъдат на съвсем различна биологическа възраст. Тоест, получава се, че хронологическите години, които ние отброяваме и реалната възраст на тялото са нещо като човешките и кучешките години – съществува реално разминаване.

Източник: За жената

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак и други тежки метали. Всички сме замърсени с тежки метали, включително живак. Техен източник са не само чешмяна вода и храна, но и опаковките. Живак и други вредни за здравето метали могат да присъстват в лекарства, кухненски съдове и...

повече информация
Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона може да послужат за много неща. Бульонът е лесна за приготвяне супа, позната ни от векове. Обичаме да го хапваме и с удоволствие го приготвяме на семейни вечери, обеди и тържества. Всяка домакиня има свои изпитани трикове, които правят бульона...

повече информация
Скърцане със зъби

Скърцане със зъби

Скърцане със зъби през нощта се наблюдава при много хора. Нощта е предназначена да бъде период на спокойствие и тишина - спокойни вечери, приятни сънища и дори подмладяване преди следващия ден. Но когато си имате работа със скърцане със зъби, това вероятно не е така....

повече информация
Eфект на смешен газ

Eфект на смешен газ

Азотен оксид и неговото действие. Използва се само от време на време в стоматологията, но принадлежи. Той действа най-добре при концентрация от 40 или 50% и няма странични ефекти. По-високите концентрации могат да причинят нежелани реакции. В най-лошите случаи тези...

повече информация
4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи - време е да научите кои са те. Още на първата среща ли питате за вашата зодия? Може би имате право да го направите. По този начин можете да избегнете любовното разочарование в бъдеще. Според много хора датата на раждане (не само денят и...

повече информация
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.