Животните носят късмет или нещастие
Дата на публикуване: 25.03.2020
животните

Животните носят късмет или нещастие

Животните са пратеници на добри новини и късмет или, обратно, се опитват да ви предпазят от нещо. Според древните легенди всяко от тях символизира знак, който трябва да прочетете.
Сова
Совите са същевременно символи на най-дълбоката мъдрост и предвестници на нещастието (те се наричат ​​още „предвестници на Страшния съд“). Може би те знаят много повече за всичко от човека и се опитват да предупредят за това, което ни очаква. Нещо повече, това може да бъде предупреждение за лоши и добри събития.
В древността совите са били асоциирани с много божества, но една от най-мощните асоциации е свързана с древногръцката богиня на мъдростта Атина.
Когато на пътя ни се появи сова, това означава, че тя е много притеснена за нещо и се опитва да предупреди и да ни подготви за нещо много важно.

Не се страхувайте от външния й вид, защото доста често тя е предвестник на добрите новини.
Ако сте видели сова, знайте, че сега сте повече от всякога силни и могъщи. Имате наистина магически сили. Затова се опитайте да насочите съществуващия потенциал в правилната посока. Трябва да вземете единственото правилно решение и да направите правилния избор!
Така че, совите не са знак за провал или предвестник на гибел, освен ако не видите две сови, които плачат и се бият точно над къщата ви. Това са пратениците на важни новини. Совите се считат за кралски птици, така че появата им в повечето случаи е знак за успех.

Паяк

Паяците също са свързани с богинята на мъдростта – Атина. Това са свещени животни, защото мрежата, която те тъкат, символизира връзката на хората помежду им и с Природата.

Но появата им по нашия път не е опит за предупреждение за нещо, както е при совите. Паяците се опитват да ни „защитят“ или да ни напомнят за важен приятел.

Факт е, че в древността паяците символизирали приятели (от миналото или настоящето). Така че, когато срещнем паяк – това означава, че в близко бъдеще ще видим приятел, който ще съобщи много важна информация.

Като цяло паяците са добра поличба. Те носят късмет!

Котката

Вървиш по улицата, мислиш за нещо свое и изведнъж котка тича по пътя. Тя излиза, както се казва, от нищото. Всичко това се случва с причина. Факт е, че котките символизират интуицията. И ако тя буквално ви следва по петите – това е знак, че трябва да слушате сърцето си. То отдавна и безуспешно се опитва да ви убеди в нещо, но вие упорито „не чувате“. Мисията на котката е да напомня за интуицията.

Котките се свързват с такива могъщи и мъдри богини като Баст (древноегипетската богиня на радостта, забавлението и любовта), Фрея (скандинавската богиня на любовта) и Брижит (триличната богиня на келтите).

Тази странна котка, която внезапно се появява пред вас, е символ на скрити магически и духовни сили, които трябва да бъдат чути. Между другото, цветът на котката, която срещате, също има значение:

Бели котки: символизират плодородието и промяната на личния фронт.

Червени котки: символизират различни промени и духовни пътувания.

Черни котки: символизират късмет или неуспех, както и мъдрост.

Гарван

Тези птици имат „лоша репутация“: те се считат за предвестници на тъмната магия и смъртта. Те обикновено носят лоши новини.

Врани обаче са въплъщение на истината. Гарванът е свещена птица за Аполон (богът на Слънцето), Хера (царицата на боговете) и Асклепий (богът на медицината).

Ако сте видели гарван, знайте, че скоро ще бъде разкрита много важна истина. Нашите предци били сигурни, че не можем да постигнем истинска мъдрост, докато не осъзнаем тази Истина. Така че скоро Истината ще ви бъде разкрита!

Елен

Тези невероятни и красиви създания са свещени животни на богинята Артемида, която обичала усамотението и прекарвала много време в гората сама с животни и дървета.

Среща с елен означава, че Небето знае през какво преминаваш. Не се притеснявайте, те не са забравили за вас. Затова трябва да приемете изпитанията с благодарност, търпение и достойнство.

Еленът винаги държи главата си високо – дори пред смъртта и най-голямата опасност. Така че вие: не се колебайте да се сблъскате с всякакви проблеми и препятствия. Ще преодолеете всичко, ще можете. Просто не губете най-важното – вътрешна красота.

Заек

Тези пухкави и сладки животни символизират пролетта: времето, когато всичко наоколо оживява и се радва след дълга и студена зима.

Както знаете, зайците се размножават много бързо, така че появата им се счита за поличба за плодородие и късмет.

Те са весели и игриви, което означава, че и вие ще очаквате приятни промени.

Освен това зайците са истински символи на късмет. Има дори версия, че тези животни са добри феи. Когато заекът се появи по пътя – радвайте се! Това означава, че в живота ви предстои бяла ивица. Всичко, което е необходимо, е да се доверите на Небето!

Гущер

Тези представители на света на влечугите са незабележими, но много силни. Тихо, но непреклонно. Те символизират света на мечтите.

Ако вниманието ви внезапно бъде привлечено от гущер – това е поличба, че трябва да сте по-внимателни към мечтите си. В крайна сметка те могат да разкрият нещо наистина страхотно.

Опитайте се да организирате живота си. Имайте специален дневник, в който ще запишете мечтите си. Не бъдете мързеливи, запишете си – и вие сами няма да забележите как ще се изпълни всичко.

Още в древни времена алхимиците са смятали гущерите за символ на успеха. Те вярвали, че ако го видят, експериментът им ще успее.

Така че, ако се натъкнете на гущер, знайте, че това, което правите сега, е получило благословията на Небето.

Змии

Змиите имат изключително лоша „репутация“. Те обикновено се свързват с Дявола и неговите помощници. Но в повечето случаи това не е така.

Змиите символизират магията на Майката Земя и Природата. Те също са символ на старата религия. Смята се, че когато св. Патрик изгонил змията от Ирландия, всъщност – той прогонил езичниците от острова. Затова следващия път, когато някой ви каже, че змиите са „пратениците на Сатана“, припомнете думите на Исус: „Бъдете мъдри като змии.“

Да видите змия означава да получите напомнящ знак, че имате мощна сила. Тя е вътре. Като правило дори не подозирате за това. Но майката природа не напразно те е възнаградила с такава сила. Затова трябва да се положат всички усилия, за да я намерите в себе си и да я насочите в правилната посока. Змията е символ на голяма мъдрост и сила.

Водно конче

То хваща окото ни, обикновено там, където така или иначе присъства вода. Да го видите означава, че иска да ви напомни за присъствието на Духа на природата – буквално във всичко. Каквото и да правим, където и да отидем, то прониква във всичко и всичко.

Между другото, водното конче символизира и духа на нашите предци, които с помощта на тази „малка фея“ изпращат силата и мъдростта, от които имаме нужда толкова много в момента.

Калинка

Нарича се още „Лейди късмет“. Това прекрасно създание наистина символизира късмета. Винаги, когато калинките се появят, се случва нещо добро.

Те са символ на победата на живота над смъртта, на доброто – над злото! Те са пратеници на добри новини и късмет!

Източник: Истински истории

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.