Зимата на 2020-2021
Дата на публикуване: 21.10.2020
зимата

Зимата на 2020-2021 се очертава като сложна. Нашите предци са се опитвали да предсказват времето от древни времена. През цялата история на човечеството са се натрупали огромен брой знаци, по които човек може да разбере каква ще бъде тази или онази зима. Времето тази есен беше и остава доста приятно. Може да се предскаже от поведението на домашните животни, от облаците, но това ще бъдат само краткосрочни прогнози. Ако искате да знаете каква ще бъде предстоящата зима, можете да използвате знаците.
Какво казват метеорологичните знаци?
Първият знак, който подсказва, че зимата ще дойде късно, но много рязко, е липсата на сняг на празника Покров на Света Богородица. Казват, че ако на този ден има сняг, зимата ще бъде мека и приятна.
Есента този път е доста благоприятна и не ветровита. Това също така показва рязко охлаждане към декември или края на ноември.

Също така си струва да се изчака късното пристигане на зимата, защото септември беше топъл и относително сух.
Същото се доказва и от факта, че през октомври дърветата дори не се сещат да хвърлят листата си. Това също показва, че през 2020 г. зимата не бърза.
Изобилието от планинска пепел говори за дълга и мразовита зима, но през 2020 г. тя е доста малка. Това е още една добра новина за тези, които не обичат дългата и сурова зима. Реколтата от гъби също говори много за зимата. През 2020 г. има много гъби, което показва много снежна зима.
Лятото на 2020 г. е много трудно да се нарече топло и това е аргумент в полза на благоприятната зима.
Всички индикации сочат, че зимата трябва да закъснее тази година. Omens рядко се заблуждават, така че можете да се настроите за най-доброто и да не бързате да купувате топли дрехи.

Какво казват синоптиците

Ако народните поличби не могат да бъдат наречени 100% точни, тогава можете да се обърнете към науката. Разбира се, рано е да се правят точни изводи, тъй като при анализ на промените във въздушните маси и температури често се случват неочаквани промени. Въпреки това, учените вече могат да кажат с известна степен на увереност, че зимата 2020-2021 г. не трябва да бъде тежка.

Може би ще има много валежи, но не трябва да има продължителни студове. Температурата ще се задържи в нормалните граници, особено в средната зона. Зимата най-вероятно ще приключи по-късно от миналата година. Дъждове и снегове с променливи температури ще ни досаждат до април.

Източник: За жената

Още новини
Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова е пила и пилотирала самолет над Рилските езера. Моделката само за секунди поела управлението от опитния пилот. „Хванах един такъв джойстик, нещо дърпаш, държиш и пилотът по едно време: „Изправи, изправи!”, и пое вече”, споделяла е моделката, която тази...

повече информация
Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе и друга жена. Тази невероятна история се е случила преди повече от 20 години в един от родилните домове в украинската столица Киев. Всички в болницата обаче и до днес помнят случилото се. И има защо! Все пак не всеки ден на изписване баща...

повече информация
Истинската зодия

Истинската зодия

Истинската зодия според най-точния хороскоп. Структурен, комбиниран, виртуален, наречете го, както решите, но хороскопът, с който ще ви запознаем, е може би най-точният в света! Той представлява комбинация между вашата зодия, определена от деня и месеца на раждане, и...

повече информация
Влади Въргала и Джани

Влади Въргала и Джани

Влади Въргала не живее леко. Потвърждение на това са и снимките на актрисата в социалните мрежи с комедийния ас, на които той нежно целува сина й Иван-Александър от първия й брак. Момчето страда от аутизъм и има много специална връзка с Влади още когато двамата се...

повече информация
Advertisements
Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина приковаха вниманието с незабравима сватба през 2019 година. Красивата българка Радина стана причина синът на баскетболната легенда Майкъл Джордан, Джефри, да взима уроци по български език. За новите образователни интереси на американеца предположиха...

повече информация
Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая не са приятели от много години. Лили Иванова трудно допуска някого в живота си, но още по-трудно прощава, ако близък я разочарова. Тогава примата изхвърля предателя от сърцето и кръга си категорично и завинаги . Такава е съдбата на Драгомир...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.