Зимата на 2020-2021
Дата на публикуване: 21.10.2020
зимата

Зимата на 2020-2021 се очертава като сложна. Нашите предци са се опитвали да предсказват времето от древни времена. През цялата история на човечеството са се натрупали огромен брой знаци, по които човек може да разбере каква ще бъде тази или онази зима. Времето тази есен беше и остава доста приятно. Може да се предскаже от поведението на домашните животни, от облаците, но това ще бъдат само краткосрочни прогнози. Ако искате да знаете каква ще бъде предстоящата зима, можете да използвате знаците.
Какво казват метеорологичните знаци?
Първият знак, който подсказва, че зимата ще дойде късно, но много рязко, е липсата на сняг на празника Покров на Света Богородица. Казват, че ако на този ден има сняг, зимата ще бъде мека и приятна.
Есента този път е доста благоприятна и не ветровита. Това също така показва рязко охлаждане към декември или края на ноември.

Също така си струва да се изчака късното пристигане на зимата, защото септември беше топъл и относително сух.
Същото се доказва и от факта, че през октомври дърветата дори не се сещат да хвърлят листата си. Това също показва, че през 2020 г. зимата не бърза.
Изобилието от планинска пепел говори за дълга и мразовита зима, но през 2020 г. тя е доста малка. Това е още една добра новина за тези, които не обичат дългата и сурова зима. Реколтата от гъби също говори много за зимата. През 2020 г. има много гъби, което показва много снежна зима.
Лятото на 2020 г. е много трудно да се нарече топло и това е аргумент в полза на благоприятната зима.
Всички индикации сочат, че зимата трябва да закъснее тази година. Omens рядко се заблуждават, така че можете да се настроите за най-доброто и да не бързате да купувате топли дрехи.

Какво казват синоптиците

Ако народните поличби не могат да бъдат наречени 100% точни, тогава можете да се обърнете към науката. Разбира се, рано е да се правят точни изводи, тъй като при анализ на промените във въздушните маси и температури често се случват неочаквани промени. Въпреки това, учените вече могат да кажат с известна степен на увереност, че зимата 2020-2021 г. не трябва да бъде тежка.

Може би ще има много валежи, но не трябва да има продължителни студове. Температурата ще се задържи в нормалните граници, особено в средната зона. Зимата най-вероятно ще приключи по-късно от миналата година. Дъждове и снегове с променливи температури ще ни досаждат до април.

Източник: За жената

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.