Зимата на 2020-2021
Дата на публикуване: 21.10.2020
зимата

Зимата на 2020-2021 се очертава като сложна. Нашите предци са се опитвали да предсказват времето от древни времена. През цялата история на човечеството са се натрупали огромен брой знаци, по които човек може да разбере каква ще бъде тази или онази зима. Времето тази есен беше и остава доста приятно. Може да се предскаже от поведението на домашните животни, от облаците, но това ще бъдат само краткосрочни прогнози. Ако искате да знаете каква ще бъде предстоящата зима, можете да използвате знаците.
Какво казват метеорологичните знаци?
Първият знак, който подсказва, че зимата ще дойде късно, но много рязко, е липсата на сняг на празника Покров на Света Богородица. Казват, че ако на този ден има сняг, зимата ще бъде мека и приятна.
Есента този път е доста благоприятна и не ветровита. Това също така показва рязко охлаждане към декември или края на ноември.

Също така си струва да се изчака късното пристигане на зимата, защото септември беше топъл и относително сух.
Същото се доказва и от факта, че през октомври дърветата дори не се сещат да хвърлят листата си. Това също показва, че през 2020 г. зимата не бърза.
Изобилието от планинска пепел говори за дълга и мразовита зима, но през 2020 г. тя е доста малка. Това е още една добра новина за тези, които не обичат дългата и сурова зима. Реколтата от гъби също говори много за зимата. През 2020 г. има много гъби, което показва много снежна зима.
Лятото на 2020 г. е много трудно да се нарече топло и това е аргумент в полза на благоприятната зима.
Всички индикации сочат, че зимата трябва да закъснее тази година. Omens рядко се заблуждават, така че можете да се настроите за най-доброто и да не бързате да купувате топли дрехи.

Какво казват синоптиците

Ако народните поличби не могат да бъдат наречени 100% точни, тогава можете да се обърнете към науката. Разбира се, рано е да се правят точни изводи, тъй като при анализ на промените във въздушните маси и температури често се случват неочаквани промени. Въпреки това, учените вече могат да кажат с известна степен на увереност, че зимата 2020-2021 г. не трябва да бъде тежка.

Може би ще има много валежи, но не трябва да има продължителни студове. Температурата ще се задържи в нормалните граници, особено в средната зона. Зимата най-вероятно ще приключи по-късно от миналата година. Дъждове и снегове с променливи температури ще ни досаждат до април.

Източник: За жената

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.