Знаците, които вещаят нещо лошо
Дата на публикуване: 05.05.2020
знаците

Знаците, които вещаят нещо лошо

Знаците и суеверията на съдбата могат да се трактуват по различен начин, въпреки че има такива, които със сигурност предвещават нещо лошо ви живота ни. И понякога дори несуеверния човек започва да се замисля за това дали не е по-добре да се прислуша към тези знаци.
10 знаци, че ви очаква нещо лошо в живота:
1. Черна котка на пътя
Още в миналото е било прието, че ако черна котка мине пътя ви, то това значи че ви очакват много беди в близко бъдеще. Прието е, че именно черните котки носят лош късмет, тъй като се е смятало, че те са били домашните любимци на вещиците. И до днес хората все още вярват в това суеверие.
2. Счупено стъкло

Сигурно дори и като сте били малки сте чували, че счупеното огледало носи 7 години лош късмет. Хората вече години наред вярват в това и се стараят да не чупят този предмет в дома си, за да не ги сполети лош късмет и низ от неприятности. Това поверие носи своето начало от това, че в миналото се е смятало, че в огледалата са затворени душите на хората. Чупейки го, това нарушава хармонията на отвъдния свят. Счупеното огледало може да предвещава и сериозни проблеми, болести и неприятности в живота.
3. Пеперуда в дома
Смята се, че ако пеперуда влезе в дома ви през отворен прозорец или врата, то това е знак за предстоящо боледуване на член от семейството. Ако се сблъскате с това, то е по-добре внимателно да хванете пеперудата, но без да я нараните и след това я пуснете на свобода.

Когато в дома ви влети птица, то това значи че ви е посетила душата на някои починал човек, който иска да ви предупреди за предстоящи опасности. Обезателно обърнете внимание на този знак, а след това отидете в църква и запалете свещичка за здраве и късмет.

4. Лаещо куче
С лаенето на кучетата се свързват доста неприятни предсказания. Като правило, ако чуете вечерта вой на кучета, то това предвещава скорошна смърт на близък. Това важи и в случай, че някои от роднина дълго време боледува, тоест този знак може да се тълкува, че много скоро неговите страдания и мъки ще приключат.

5. Поздравления предварително
Смята се, че поздравяването на някого за рожден ден по-рано от датата на празника е лош знак. Това се отнася не само за рожденика, но и за човека, който се е объркал и ви е поздравил по-рано. Това суеверие е свързано с факта, че никой не знае, колко време му е отделила съдбата му и кога ще напусне този свят.

6. Ако облечете дреха наопаки
Според суеверието, ако облечете вещ наопаки, то това значи че ви очакват много сериозни конфликти и проблеми в личен план. Старайте се да сте внимателни с дрехите си и ако случайно ги облечете наопаки, веднага ги съблечете и оправете това. След това задължително си сложете и една безопасна игла, тъй като се смята че тя отблъсква лошия късмет и бедите.

7. Празна кофа
Ако срещнете жена с празна кофа, то това няма да ви донесе нищо добро в живота. Бъдете готови, че плановете и целите ви няма да се реализират. Затова, ако видите жена с празна кофа, трябва да прекръстите пръстите си.

8. Спрял часовник
С часовниците са свързани много различни суеверия и като правило – те винаги са лоши. Именно това е предмета, който се асоциира с времето, което имаме на този свят. Той отчита нашите часове, минути и секунди, които имаме с нашите близки и приятели. Имено затова ако часовника ви спре, то го оправете веднага или го изхвърлете.

9. Паднала снимка
Снимките имат своя собствена енергия и се смята, че с тях трябва да сме особено внимателни. Много от хората подценяват силата им, но това не е правилно. Така например не бива да губите снимка, която ви е много ценна или пък да я показвате на всички. подред. Причината за това е, че в лошите ръце, снимката ви може да е много мощно оръжие, което да ви донесе низ от неприятности и проблеми. За лош знак се смята и ако снимката падне и се счупи.

10. Подарени остри предмети
Ако някой ви донесе комплект ножове или вилици, то това също е лош знак. За да се предпазите от лошото влияние на острите предмети, трябва да ги увиете с мек материал и да ги скриете. По този начин ще избегнете конфликтните ситуации, които могат да възникват във вашия дом.

Хората рядко забелязват знаците свише, които могат да им помогнат да избегнат много неприятни ситуации в живота. Именно затова е важно да сте по-предпазливи и да обръщате внимание на предупрежденията на вселената, за да не допуснете лошия късмет да навлезе в живота ви.

Източник: Съновник

Още новини
Ленено семе с мляко и мед

Ленено семе с мляко и мед

Ленено семе с мляко и мед е страхотно средство за махане на токсини и сваляне на лошия холестерол. Основното предимство на ленените семена е високото съдържание на ненаситени мастни киселини омега-3 (2 пъти повече, отколкото в рибеното масло) и лигнани – фитохормони,...

повече информация
Идеална двойка за пред хората

Идеална двойка за пред хората

Идеална двойка за пред хората, но съвсем друга у дома. Случвало ли ви се да мислите дадени хора за идеалната двойка, а истината да е коренно различна? С Нина и Тони се познаваме отдавна, макар че те са доста по-възрастни от мен, и винаги съм си мислела, че са от...

повече информация
Гаданията на старите българи

Гаданията на старите българи

Гаданията на старите българи. Има дни, в които са добри да се родиш и такива, които не са са предпочитане, според старите българи. Предшествениците ни са твърдели, че това в кой ден от понеделник до неделя се роди едно дете, е знак за това как ще протече целият му...

повече информация
Безусловно обичащите зодии

Безусловно обичащите зодии

Безусловно обичащите зодии са няколко. За някои хора любовта е пропаст – скочат ли веднъж в нея, връщане назад няма. Те обичат сляпо своя партньор и го приемат такъв, какъвто е – с неговите недостатъци, емоции, настроения и дори най-тъмни тайни. Това е едновременно...

повече информация
Advertisements
Последиците от коронавируса

Последиците от коронавируса

Последиците от коронавируса могат да бъдат доста неприятни. Все повече се знае за коронавируса, тъй като учените провеждат повече изследвания върху него. След първата вълна, която бе през пролетта, има процент на хора, които са се излекували, но които все още не могат...

повече информация
Юмрукът разкрива характера

Юмрукът разкрива характера

Юмрукът разкрива характера на човек - избери и виж. Частите от тялото показват много за нашата личност и пътя, по който сме преминали. Най-характерни за нас са ръцете. Много хора гледат на ръце и разбират голямо количество информация по линиите на дланите. Оказва се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.